Bőrünk saját erőkkel rendelkezik, amivel táplálja és megújítja saját magát. Ez az alapkoncepciója a Dr. Hauschka kozmetikának, amely egyfajtamegelőző bőrvédőként biztosítja termékeivel bőrünk ápolását, annak természetes regenerálódási képességére támaszkodva. A tél közeledtével ugyanakkor ehhez egy kicsit nagyobb odafigyelésre van szükség a részünkről, mint az év többi szakaszában, a Dr. Hauschka ezt a gondoskodást szeretné három lépéses Intenzív bőrápolási programjával megkönnyíteni. A befejező lépést célszerű a megújult, különleges illatélményt kínáló Krémpakolásukkal végezni, amely kúraszerűen, vagy a napi bőrápolás részeként is remekül alkalmazható.

 

„Célzott impulzusokat alkalmazunk, serkentjük a bőr saját folyamatait, és segítséget nyújtunk ahhoz, hogy a bőr regenerálódni tudjon, és visszanyerje természetes egyensúlyát“ – foglalja össze Gulyás Judit a Dr. Hauschka magyarországi vezetője termékeik hatásmechanizmusát. Ezen impulzusok átadásának nyitja  pedig a gondosan összeállított receptúrák és termékeik használati módjában rejlik. Juditék utóbbira is nagy hangsúlyt fektetnek, számos oktató videó érhető el megújult honlapjukon, amelyek a megfelelő alkalmazás elsajátítását könnyítik meg. A Mélytisztító használatának fortélyait például így tanulhatjátok meg.

h3

 

Egy egész életnyi tudás a gyógyító impulzusokat hordozó bőrápolásért

A Dr. Hauschka kozmetika már 1967 óta van a piacon, köszönhetően a néhány éve, a 99 éves korában elhunyt osztrák származású Elisabeth Sigmundnak, aki egész – tartalmas és hosszú – életét a gyógynövények hatásainak tanulmányozására és kozmetikai alkalmazásuk kidolgozására fordította. Nem véletlenül lett tehát a termékek neve először Elisabeth Sigmund gyógyító kozmetikája – ám mint Judit hangsúlyozza, a  kozmetikumok ebben az esetben nem azért kapták a “gyógyító” jelzőt, mert a bőr betegségeit szerették volna velük kezelni. A cél ugyanis az volt, hogy az egyoldalúságokat mutató – száraz, tisztátalan, zsíros, érzékeny vagy túl korán öregedő – bőrt  készítményeikkel ismét harmonizálják, működését normalizálják, és ezt az állapotot fenn is tartsák. (Elisabeth Sigmund életéről rendkívül színes és izgalmas részletekkel, tudásanyaggal teli összefoglaló itt olvasható – ne hagyjátok ki, ha egy inspiráló életutat és – művet szeretnétek megismerni.)

 

Az egyensúlyból fakadó szépség

„Az embernek kétféle szépségre van szüksége: külsőre és belsőre“ – ki mástól származhatna az idézet, mint az alapító Elisabeth Sigmund-tól? Az ő révén alakulhatott ki egy, a külső és belső szépséget egyaránt tápláló, vagyis az egységet, a harmóniát szem előtt tartó kozmetikai koncepció, amely a mai napig él. Hiszen – és ezt már Judit mondja -: „az arcot csak a testtel, a testet a lelkiállapottal, így a bensőt pedig a külső adottságokkal együtt, egymástól elválaszthatatlanul szabad kezelni.“  

Ennek értelmében a bőrre is a maga egészében tekintenek, mint egy olyan erős, ugyanakkor érzékeny szervre, amelyre nem alkalmazhatók merev sémák. Hogyan képzelhetjük ezt el? Bőrünk legmegfelelőbb ápolási módjának megválasztásakor figyelembe kell vennünk, hogy milyen nap és milyen évszak van, hogy hol tartózkodunk, és hogy mely életszakaszban tartunk. A Dr. Hauschka pedig pontosan ezt teszi: időlegesen fellépő, majd “lecsengő” bőrállapotokra – nem pedig  megváltoztathatatlan bőrtípusokra – kínál és dolgoz ki folyamatosan termékeket és kezelési módokat. Nem vagy biztos benne, milyen a bőrállapotod? Tudj meg róla többet itt!

 h1

 

Hidegben bőrünk intenzív ápolása még fontosabb!

Talán nem is tudatosítottuk még magunkban, de az intenzív ápolás nem csupán a bőrünk igényei kielégítésére szolgál, hanem a közérzetünk szempontjából is fontos. Fáradságunkat bőrünk állapota ugyanis – akár jó, akár rossz hír ez számunkra, de – rendkívül megbízhatóan jelzi, az intenzív ápolásra fordított nyugalmi időszak viszont – ezzel párhuzamosan – egész szervezetünket új energiával tölti fel. „Megéri, mert bőrünk minden figyelmet többszörösen meghálál, és kisugárzása magával ragadja egész környezetünket“  – fogalmaz Judit.

Mi a különbség a mindennapos alap arcápolás és az intenzív ápolás között? Utóbbi kiegészítőként szolgál, mely fokozott ápolással látja el a bőrt. Alkalmazása hetente 1-2 alkalommal ajánlott. Ennek az egyik legjobb módja a nemrég összetevőiben megújult Krémpakolás – egyike az intenzív ápoláshoz tartozó pakolásoknak – használata, amelyet a Dr. Hauschka kifejezetten a száraz (hámló, feszülő), érzékeny és érett bőrre ajánl. Krémpakolás megújult állaga még bársonyosabb, emellett az illata is egy új, szokatlan impulzust ad. Hogyan? Köszönhetően a Krémpakolás magas esszenciális olaj tartalmának, amely révén az illatok sokrétű árnyalatát fedezheted fel – és amely  friss, üdítő illatfelhőként burkolja be és védi a bőröd.

 

Az Intenzív ápolás lépései

Legyél a saját kozmetikusod! Megmutatjuk, hogyan:

Első lépés: arcgőzölés.   Az Arcgőzölő megnyitja a pórusokat, jótékony oldó hatása van, serkenti a bőr egészséges anyagcseréjét. Tisztátalan, zsíros, gyulladásra hajlamos és vegyes bőrnél ideális előkészítést jelent az ezt követő mélyreható tisztítás előtt. A százszorszép, sarkantyúka és varázsmogyoró kompozíciója ösztönzi a bőr vérellátását; a mitesszerek kilazulnak, a tisztátalanságok lecsengenek.

Második lépés: tisztítás, amely minden bőrképet finomít, megelevenít. A Tisztító maszk nem csak a bőr mélyrehatóan tisztítását végzi el, de a pórusokat is finomítja. Elszarusodott, tág pórusú, tisztátalan és zsíros bőr számára a Tisztító maszk ideális intenzív tisztító készítmény. A sarkantyúka és varázsmogyoró kompozíciója oldja és aktívan megköti a bőr kiválasztási termékeit. Ugyancsak segíti a mitesszerek kilazulását, emellett a kivörösödések elhalványulását és a bőr megnyugtatását is.

Harmadik lépés: táplálás. Most jöhet a kényeztető Krémpakolás vagy egyéb pakolások alkalmazása. Nem tudod, melyik lenne a legmegfelelőbb a bőrödnek? Itt kaphatsz segítséget a választáshoz. A Krémpakolás birssel és rózsával készült kompozíciója támogatja a bőr nedvességmegőrző képességét. A mandula, avokádó és jojoba értékes olajaival érezhetően gazdagítja és beburkolja a bőrt. Értékes növényi viaszok tartósan védik a bőrt a kiszáradástól és az irritáló környezeti hatásoktól. Az ápolás így gazdag és tartalmas védelmet biztosít.   

Extra tipp a Krémpakoláshoz: alkalmazd kúraszerűen (28 napig), nagyon vékonyan felkenve, nappali ápoló készítményként – és figyeld a hatást.

Bőröd éjszakai ápolásához pedig felejtsd el zsíros krémeket! Sokkal fontosabb,  hogy a bőröd szabadon tudjon lélegezni és saját erejéből pihenhessen. Itt megnézheted mit ajánl a Dr. Hauschka az éjszakai ápolásra.

 

Gyere el november 19-én a III. Womanity Fesztivál EXTRA előrendezvényére, ahol szakszerű segítség mellett próbálhatod ki a Dr. Hauschka kozmetika termékeit!

plakat tömöritett

(X)