Ismerjük az érzést, amikor – akár a rossz megszokás, akár a kapkodó sietség miatt – nem veszünk fel gumikesztyűt a takarításhoz? Legyen szó a fürdő csíkmentesen ragyogóvá varázsolásáról, vagy csupán egy gyors, esti mosogatásról. Kezünk felülete kellemetlenül síkos lesz, a bőrünk pedig húzódik, berepedezik. A háztartási szerek legnagyobb része a kezünkkel épp olyan csúnyán elbánik, ahogyan a velünk élő környezetet is károsítja. Ne higgyük azonban, hogy nincs választásunk!

 

A fürdőszobaszekrény homályában

Legtöbbünk már magától értetődő módon választja a különféle natúrkozmetikumokat a bőre védelmében. Szempont az is, hogy az arcunkra kerülő krémek honnan származnak, és hogyan gyártják őket. Ügyelünk azonban arra is, hogy mi van a fürdőszobaszekrény vagy a kamra sötétjében? Fordítunk vajon elegendő figyelmet, arra, hogy a konyhapult alsó polcait is megszabadítsuk a kőolajszármazékoktól, a káros habzótenzidektől és a bőrirritáló szintetikus anyagoktól?

Hozzá vagyunk szokva, hogy a boltok polcairól egyetlen mozdulattal leemelhetjük az igényeinknek legmegfelelőbb takarítószereket, hogy velük egy csapásra ragyogó tisztaságot, friss illatot és makulátlan higiéniát érjünk el. Eszünkbe jut-e ezeknek a szereknek az összetétele, és az, hogy miután mindent tisztára öblítettünk, hova kerülnek az illatos habok? A boltokban kapható háztartási vegyszerek nagy része ugyanis erősen környezetkárosító szintetikus vegyületekből áll, ami munkánk befejezése után még sokáig kifejti romboló hatását a talajba és az élővizekbe kerülve.

 

Tudatosan tisztán

A környezettudatosság egy következő foka lehet az, amikor a velünk élő természet megóvása érdekében azt is gondosan megválogatjuk, hogy mivel takarítunk. A zöld háztartások folyamatos szaporodása emlékeztet arra, hogy van élhető és elérhető alternatívája a hagyományos vegyszereknek. Nem beszélve arról, hogy ezeket mennyivel jobb kézbe venni, mint a szürke flakonos hypót, vagy az orrfacsaró vízkőoldót. A Sonett termékcsalád tisztítószerei és szappanjai nagy gonddal válogatott, ökológiailag teljesen lebomló anyagokból készülnek. Az pedig mindenki számára, aki gondol a jövőre, fontos lehet, hogy fenntartható módon érje el az otthonában a tökéletes tisztaságot.

 

Balzsamot a flakonba!

Selymes balzsamokkal gyakran ápoljuk a hajunkat és a bőrünket, de hinnénk vajon, hogy ezt az extra kényeztetést szappanokban és tisztítószerekben is megtalálhatjuk? A Sonett márka elképesztően egyedi elképzeléssel élve aranyat, fenyőtömjént, babérlevelet, olíva olajat, rózsa sót és mirha gyantát tartalmazó balzsamadalékot csempész több termékébe. Ezt az exkluzív adalékot aztán vízzel elegyítik és egy speciális áramoltatási rendszer segítségével ritmizálják, hogy az így kapott “örvénylő vízzel” gazdagítsák a terméket. Úgy tűnik, zöldnek lenni nem jelenti a szódabikarbóna és az ecet kizárólagos használatát, épp ellenkezőleg, a luxus érzését is adhatja.

 

Kádsúrolástól a gyerekjátékig

A Sonett széles termékpalettájáról bárki összeválogathatja magának a jól bevált szerek zöld alternatíváit. Kézkímélő szappanjaiból rögtön egy sor áll rendelkezésre, a legérzékenyebb bőrűeknek komplett szenzitív termékcsalád is elérhető, de lehetetlen konyha-fürdő-mosás-folttisztítás vonalon olyan feladatra gondolni, amire ne találnánk megoldást. A takarításban legkritikusabb háziasszonyok sem találhatnak rajta fogást – a legkedvesebb azonban mégis az, hogy a kisgyerekes családok minden tagjára gondolnak. Érthető, hiszen ha anyaként szempont a számunkra, hogy az otthonunk vegyszermentesen legyen tiszta, éppen a gyerekek kedvenc játékába, a szappanbuborék-fújóba töltenénk valami rémes habzóanyagot?

Valljuk be, jó érzés tenni a környezetünkért, az pedig egyenesen felbecsülhetetlen, hogy megfelelő választással már nem csak az otthonunk, hanem a lelkiismeretünk is tökéletesen tiszta lehet.

 

X