Számos olyan tárggyal vesszük körül magunkat, amelyekről nem is gondolnánk, de ártalmasak lehetnek az egészségünkre. Az egyik legtipikusabb példa erre a karóránk, amely – ha még a hagyományos, órahordók táborában vagyunk – napi 8-12 órán át is érintkezik a bőrünkkel. Rendkívül fontos tehát, hogy körültekintően,  megbízható gyártótól válasszuk ki megjelenésünk ezen egyszerre praktikus és esztétikus elemét.

 

A nehézfémek és egyéb mérgező anyagok az ételeinktől kezdve a kozmetikumainkon át a mindennapi használati tárgyainkig gyakorlatilag mindenben megtalálhatóak. Az első kettőről talán több szó esik, így könnyebb a tudatos vásárlás: ha megtehetjük, bio élelmiszert fogyasztunk, a fogkrémünket fluoridmentesre, míg a dezodorunkat alumíniummentesre cseréljük. De gondolnánk, hogy akár egy rosszul választott karóra is megbetegíthet? Feláldoznánk-e a divat és a jól hangzó marketingszövegek oltárán az egészségünket?

 

Óvatosan a nikkeltartalmú karórákkal!

Fontos, hogy sajnos a magasabb ár sem feltétlenül garancia a jobb minőségre, sokszor ugyanis magát a márkát – a nevet és a dizájnt – fizetjük meg, semmint a valódi tartalmat. Egy rosszabb minőségű fémből készült óra hordása – amely szinte biztosan tartalmazza a “főbűnös” nikkelt – viszont amellett, hogy az arra allergiásoknál bőrirritációt, akár hólyagosodást is kiválthat, olyan rejtett tüneteket is okozhat, mint a folytonos fáradtság- és gyengeségérzet. Hulda Clark, a mindennapi mérgeink kutatásának egyik legnagyobb szakértője szerint a nikkel ugyanis felhalmozódik a vesékben és a mellékvesékben, a húgyhólyagban, prosztatában, a női mellben, de még a fejbőrben is, kitűnő táptalajul szolgálva a baktériumok számára. A nikkel és a krómvegyületek emellett a leginkább rákkeltő fémek is.

 


Amikor az olasz szenvedélyesség a megbízhatósággal párosul…

Nem lehet tehát eléggé hangsúlyozni az átgondolt óraválasztást, hiszen az egészségünk a tét, ezért is öröm nekünk együttműködni az olasz EXTRÓ márkával, amely a biztonságos óragyártás mellett köteleződött el. Óráik jellemzően a fémművesség  egyik leginkább minőségi anyagából, nikkelmentes acélból készülnek, de kedvelt anyaguk a szilikon (érdemes megnézni a FlowerApp-termékcsaládot), a fa, az ásványi üveg vagy a zafír is. A minőség ráadásul a hagyománnyal találkozik: az órák egy 600-as években épült velencei villában készülnek. Egy-egy modell személyre szabását ugyanis szintén nagyon magas szinten végzik a gondos kezek: az óra bármely alkatrészének egyéni változtatását vállalják, legyen az óratok, a számlap, a szíj vagy akár az óramutató.

Átláthatóság mindenek előtt

Ha EXTRÓ-órát választunk, egy olyan terméket viselhetünk, ami teljes mértékben – a modell létrehozásától a szállításig – átlátható módon, a folyamat minden fázisában szigorú minőségbiztosítási elvet alkalmazva készül. Pontos elemzésre kerülnek így a felhasznált anyagok, a prototípust csak többszörös jóváhagyás után kezdik el gyártani, a termelést, az órák összeszerelését az utolsó pillanatig szakértők felügyelik. A megmunkálási folyamat során kifinomult, nagy pontosságú gépeket használnak, és minden terméket tesztelnek a csomagolás előtt.

Akármelyik órájukat is választjuk széles kínálatukból, hároméves nemzetközi cseregaranciát kapunk

 

X