Megszervezni egy vakációt, ahol a gyerekek igényeit is figyelembe kell venni, ma már külön szakértelmet követel meg a családoktól. Rengeteg olyan feltételnek kell megfelelnie egy családbarát szálláshelynek, amelyek nem csak a kényelemhez, de a biztonságos, nyugodt szabadidő eltöltéséhez is hozzájárul.

Mennyivel könnyebb dolga lenne mindenkinek, ha rendelkezésére állna egy olyan átfogó koncepció egy online felülettel összekapcsolva, amely az összes szállót magába foglalja, amelyek családbarátnak minősülnek. Nyitott kapukat döngetünk az igényeinkkel, ugyanis Magyarországon már kivitelezték ezt az ötletet. Szinte halljuk, ahogy az összes szülő egyöntetűen sóhajt fel, de megütöttek fülünket a homlokon csapódó tenyerek hangjai is. Akik nem ismerték a KidsOasis-t, azok most nagyon figyeljenek, mert rengeteg terhet emel le a vállukról.

Gyetvainé Zováth Anikóval, a KidsOasis ügyvezetőjével, a családbarát szálláshelyek szakértőjével beszélgettünk.

 

A minősítési rendszer a te igényeidet szolgálja

„A KidsOasis egy, a családok igényeire kidolgozott átfogó koncepció: Magyarországon egyedülálló, családbarát szállodai minősítési rendszer bejegyzett védjeggyel és egy ahhoz kapcsolt szállásfoglalási portállal.

A védjegyrendszer alapvető célja, hogy garanciát nyújtson a családbarát szolgáltatások minőségi színvonalára.  A csatlakozni kívánó szálláshelyek felvétele nem önbevallás alapján történik, hanem egy meghatározott – több mint ötven szempontot vizsgáló – kritériumrendszer alapján, melynek betartását rendszeresen ellenőrizzük. A KidsOasis ezen kívül értékes tartalmat, tippeket, tanácsokat kíván nyújtani a családoknak utazásaikhoz. Szakértőként részt veszünk a szálláshelyek családbarát szolgáltatásainak fejlesztésében is.

A nyaralások megszervezése, az úti cél kiválasztása legtöbbször az édesanyák feladata, így elsősorban őket szeretnénk elérni és hatékonyan megszólítani. Fontos számukra, hogy gyermekeiket biztonságban tudják nyaralásuk, utazásuk alatt, ugyanakkor az üdülés a család minden tagjának élvezetes legyen, érdekes programokkal, nyugodt pihenéssel.” – mesélt Anikó.

fürdős képek (1)

Anikó szerint szerencsére a hazai szállodák kezdik felismerni, hogy vendégeik jelentős részét családok teszik ki, így az ő igényeiket is megéri maximálisan kielégíteni és folyamatosan figyelemmel kísérni, hiszen így lehet hosszú távon is minőséget létrehozni és együttműködni.

 

Az elképzelés a személyes jelenléten alapul

A KidsOasis nem elégszik meg annyival, hogy ellenőriz és minősít egy szállodát családbarát szempontokat figyelembe véve, majd az online felületükön foglalhatóvá tették.

„Minden szálláshelyet személyesen ismerünk, családra szabott tanácsokat tudunk adni, hogy kisgyerekkel melyik szállodát érdemes választani, vagy éppen kamasz gyerekkel hol lesz a legideálisabb. A minősítés kritériumrendszerét egyre többen ismerik, és annak megfelelően keresik a szállodát. Tudják például, hogy a 4 szélforgós szálláshelyre babakocsit sem kell magukkal vinni, mert rendelkezésükre áll a helyszínen.

A foglalás nagyon egyszerű, néhány kattintással már a visszaigazolásnál tarthatunk. Egyre többen olvassák az Utazik a család blogunkat is, ahol családi utazáshoz kapcsolódó témákról írunk.” – folytatta Anikó.

Amellett, hogy a minősítések és a tanácsadások folyamatosak, és a blog is rendszeresen frissül, Anikóék mindig igyekeznek izgalmas projektekkel felhívni a figyelmet a szolgáltatásuk fontosságára. Jelenleg is folyik a Legyél te is gyerekszállodaigazgató! kampányuk, ahol a gyerekek videópályázat keretén belül mondhatják el, hogy szerintük milyen egy gyerekbarát szálloda és mit tennének, ha ők lehetnének az igazgatók. A pályázat nyertesei nagyon különleges nyereményben részesültek. Minden gyerek egy napra belebújhatott a szállodaigazgatók bőrébe, ami azt jelenti, hogy minden KidsOasis minősített családbarát szállodát gyerekszállodaigazgató igazgatott a gyereknapon.

k+ęp (16) (1)

„Szeretnénk a családbarát filozófiát a turizmusban minél szélesebb körben elterjeszteni. Szeretnénk, ha bővülne a minősített családbarát szállások köre; panziók, falusi szálláshelyek is bekapcsolódnának a rendszerbe. A családok számára minél több olyan szolgáltatás bevezetését szeretnénk a szálláshelyeken, hogy különleges törődésben részesüljenek pihenésük során és közös élményekkel térjenek haza a mindennapokba. Szeretnénk folytatni egyedi, kreatív kampányainkat is, a következőt a gasztronómiára szeretnénk építeni, mert úgy gondoljuk, ideje túllépni a dinóhusi-sültkrumpli filozófián a gyereksvédasztalok tekintetében!” – mondta Anikó.

 

(X)

 

(szöveg: Hangai Lilla, nyitókép: pixabay.com)

Kapcsolódó bejegyzések