Remek testmozgás, ami rendszeresen művelve kitűnő kondícióhoz segít hozzá. A városi forgalomban gyors és hatékony közlekedési mód. Környezetbarát és öko tudatos megoldás. Függetlenít a mindennapos dugóktól, de még a közösségi közlekedés menetrendjétől és számos kellemetlenségétől is. És nem utolsó sorban: egy életérzés. Március 4-én a Várkert Bazárban nem csak kipróbálhatod ezeket a klassz bringákat a III. Womanity Fesztiválon, de meg is nyerhetsz egyet!

 

A biciklizés reneszánsza

Budapestet mintha évről évre – jobban mondva tavaszról tavaszra – rendre elfoglalnák a biciklisek. A közlekedés egyre nagyobb számban jelenlévő és fokozatosan egyre dominánsabb szereplőivé válnak a kerékpározók. Az igazán hardcore arcok persze megfelelő felszerelésben már télen is két keréken nyomják, másokat viszont a napsütés és a jó idő csalogat ki először az évben. Vannak, akik életmódszerűen, munkába járáshoz is minden nap használják, egyeseknek pedig futárként egyenesen ez a munkájuk. Sokan kirándulni szeretnek két keréken, ezért inkább hétvégente veszik elő, míg mások a reggeli dugóban való ücsörgést cserélték fel a biciklis közlekedésre.

Ahogy az elmúlt években egyre többen kaptak két kerékre, úgy változott meg a biciklis társadalom összetétele is, differenciálódtak az igények és kialakultak a városi kerékpározás sajátos trendjei is. Az infrastruktúra fokozatos fejlődésével már nemcsak korszerű városi közlekedési mód, hanem trendérzékeny önkifejezés is lett a bringás életmód.

 

Női bringa 2.0 

A NőiVáz alapítói azt vették észre maguk körül, hogy miközben mindenki bringára pattan és remek modern darabok váltak egyre elérhetőbbé, a lányok, asszonyok kortól függetlenül szívesen használnak ősöreg, gyakran kimondottan rossz állapotban lévő, hagyományos női vázas városi bringákat. Ennek oka nem más, mint hogy a nők gyakran elsősorban nem a műszaki állapot és a korszerűség szempontjai szerint döntöttek, hanem a dizájn, az esztétikum és az önkifejezés lehetőségei érdekelték őket leginkább.

Nyerj egy NőiVáz kerékpárt a III. Womanity Fesztiválon, március 4-én!

“Azt vettük észre, hogy körülöttünk sok-sok lány, nő, anya, nagymama szenved a kerékpárvásárlással. Nem találtak maguknak pont megfelelőt, nőieset, trendit, olyan kerékpárt, ahol a színek is fontos szerepet játszanak a választásban, nem csak a technikai kiegészítők és megoldások” – magyarázta Acél Réka a NőiVáztól. Eljött hát az ideje annak, hogy megszülessen egy olyan magyar biciklimárka, amely kimondottan nőknek ajánl trendi, de korszerű, kényelmes és persze számos kiegészítőkkel felturbózható kerékpárokat. Választható színben, nyilván!

Körömlakkhoz a biciklit

A női vásárlók nagy része számára ugyanis messze nem elég, hogy megbízható legyen egy kétkerekű járgány, az esztétikum legalább ennyire fontos. Az pedig alapvetés, hogy az egyéniségünkhöz is passzoljon. Olyan ez, mintha a bicikli a kiterjesztett ruhatárunk része, esetleg egy hasznos funkciókkal is ellátott divatkiegészítő lenne. A NőiVáznál pedig végre válogathatunk kedvünkre a színek és az egyedi extrák között. A cég alapvetően kétféle vázat kínál, Lukréciát és Szerénkét. Ahogy a klasszikus mese cicái különböző egyéniségek, úgy a vázak is eltérő stílust képviselnek, az egyik aluvázas, a másik acélból készül, egyikük inkább sportos benyomást kelt, a másik filigránabb, nőiesebb, viszont közös bennük, hogy nem kell ráhajolni a kormányra, a hát egyenes, a tekerés kényelmes.

Ha megvan, hogy mi magunk inkább Lukréciával vagy Szerénkével azonosulunk-e, akkor jöhet az igazi testreszabás: a váz, a nyereg és a markolat színe, a sebességek száma, és a számos kiegészítő közötti válogatás még csak ezután jön. Mire az egész folyamat végére ér az ember lánya, már nagyon a sajátjának érzi a végeredményt – ez pedig összehasonlíthatatlanul jobb érzés, mint rábökni egy adott darabra a kiállított néhány lehetőség közül.

Nyerj egy NőiVáz kerékpárt a III. Womanity Fesztiválon, március 4-én!

Akit pedig gyötör a kíváncsiság, hogy vajon melyik a legnépszerűbb kiegészítő a női biciklisek között, annak Réka magabiztosan ad választ: “Egyértelműen a kosár, mégpedig a rattan kosár a legtrendibb kiegészítő manapság egy női kerékpáron. Főleg előre, a kormányszárra szokták kérni.”Ez egy örök klasszikus, ami aligha fog lekerülni a dobogóról a jövőben, legfeljebb mindig a kurrens trendekhez alakítjuk őket A klasszikusok mellett az új felhasználási módok persze új igényeket is generálnak. A bringás anyukák körében terjed mostanában az előre szerelhető gyerekülés divatja – érthető, hiszen így könnyebb a kapcsolattartás menet közben a csemetével –, az esztétikum iránt elkötelezettek pedig igazán hálásak lehetnek a divatos megjelenésű női táskákért, amelyek egy pattintással rögzíthetőek a csomagtartóra – és ezzel máris praktikus biciklistákká változtak. 

X