Az év átütő női eseményére, a III. Womanity Fesztiválra egy napra népszerű márkák hozzák el termékeiket és szolgáltatásaikat díjmentes kipróbálásra, többek között a NuGenesis is. Amerikából érkezett Németországon át Magyarországra ez az újgenerációs műköröm építési technológia, amely azon kívül, hogy rendkívül egyszerű, így gyorsan lehet vele dolgozni, nem igényli az UV-lámpa használatát sem. Az egészség-centrikusság mellett a NuGenesis-nél arra is figyelnek, hogy a végeredmény strapabíró, szín- és fénytartó, ugyanakkor vékony, természetes hatású legyen. 

 

A NuGenesis Nails-technológia bevezetése hazánkba Nagy-Kovács Katalin műkörömépítő nevéhez fűződik, aki Németországban tanulta meg az alapokat, amelyet a napi gyakorlatban azóta is folyamatosan tökéletesít. A módszer még nagyon friss – Amerikában hozzávetőleg 6 éve, Európában 4 éve alkalmazzák -, ám sikerét jól mutatja, hogy rohamos gyorsasággal terjed világszerte. Katalinék hiszik, itthon is hamar népszerű lesz a technika, cégüket azzal a céllal alapították, hogy eljuttassák a NuGenesis Nails módszerét azoknak a műkörmösöknek, akik szeretnék kipróbálni, megtanulni és használni azt. Ennek megtanulása egyébként egy gyakorlott szakember számára nem vesz igénybe sok időt, ám garantáltan egy, a gyakorlatban jól használható tudás birtokába jutnak a tanfolyam elvégzői. A NuGenesis Nails Magyarország a tudás átadásán túl a technológiához szükséges alapanyagok kiszolgálásával is segíti azon partnereik munkáját, akik szeretnének ezzel a technológiával dolgozni.


 Akár 40 perc alatt kész körmök

 „A lényeg az egyszerűségében és az egészség-centrikusságában rejlik – magyarázza Katalin -: magyarul »mártogatós« technológiának is nevezhetjük, mert egyszerű mártogatós mozdulatokkal visszük fel a por alakú alapanyagot a körömre.” Ehhez négyfajta folyadékot használnak, a végén kialakul a fényes, színtartó és fénytartó műköröm. Az egyszerű lépéseknek köszönhetően igen gyorsan elkészül egy vendég körme. „A németországi tanárom, aki 4 éve csinálja ezt, 40 perc alatt végez szép kényelmesen egy vendéggel” – meséli Katalin. A francia manikűr kivitelezése így például csak egy mozdulatba kerül, a végeredmény pedig rendkívül szabályos lesz.

 

A szépség nem mehet az egészség rovására

Ha odafigyelünk arra, hogy a napszemüvegünk vagy a naptejünk mennyire véd az UV-sugárzás ellen, miért dugnánk a kezeinket UV-lámpa alá – veti fel a kérdést Katalin. A NuGenesis Nails felismerte ezt a jogos igényt, így a módszert úgy alakították ki, hogy alkalmazásához ne legyen szükség UV-lámpa használatára. Az egészség-centrikusság másik aspektusa az, hogy az általuk alkalmazott anyag kalciumot és E-vitamint tartalmaz, természetes módon táplálva a körmöket. Emellett oldószere is van, amely segít abban, hogy könnyebben, kevesebb csiszolással leszedhető legyen akár egy régi, lenőtt köröm is. Katalin szerint ez azért egészségesebb, mert kevesebb port kell így beszívnia mind a  műkörmösnek, mind a vendégének. „Ragozhatnám még az előnyöket az erősségével, a természetes megjelenésével, a gazdaságosságával, a nagy színválasztékkal – de ezt csak a kipróbálás kézzelfogható tapasztalata tudja hitelesen bebizonyítani. ”

nugenesis10

 

Kezdő vagy gyakorlott műkörmösnek javasolt?

Katalin szerint egyértelműen mindkettőjüknek. Egy kezdő műkörmös például többnyire szenved attól, hogy még lassan készít el egy műkörmöt, és nehezen kezd kialakulni egy stabil vendégkör. Ez a technológia azonban számára is megadja a gyorsaság lehetőségét. Mint Katalin meséli, voltak olyan tanítványai, akik párhuzamosan végezték az OKJ-s iskolát és közben tanulták az általa oktatott módszert. Mindegyikük kevesebb mint fele annyi idő alatt megcsinálta ugyanazt a munkát így, mint az iskolában tanult hagyományos módszereket alkalmazva. „Az előnyök és az újdonság miatt ezzel a technológiával reklám nélkül gyorsan kialakítható egy nagyon elégedett vendégkör. Ez már tapasztalat, nemcsak ígéret.”

Az újrakezdő műkörmösöknek szintén egy korai sikerélményt adhat a módszer megtanulása és alkalmazása. A technológia tanulási, gyakorlási fázisában Katalin szerint rendkívül nagy előny, hogy a folyamatban az esztétikai, technikai hibázások gyorsan korrigálhatók, nem kell sok időt, munkát vesztegetni a kijavításra. A régen dolgozó, profi műkörmösöknek pedig egy kis üde színfoltot adhat a portfóliójukban, amivel kedveskedhetnek a vendégkörükben azok számára, akik ki szeretnék próbálni ezt az újdonságot a jól bevált technológiák mellett. Mint Katalin mondja, profi műkörmösök is egyre növekvő számmal jönnek kipróbálni a NuGenesis-módszert.

 

 

Az önmagát reklámozó technika

„A legjobb visszajelzés számomra az amikor egy profi műkörmös a szalonjában – ahol minden technológia elérhető – lelkesen és büszkén mutatja a kezét a látogatásomkor, hogy az ő saját körmén ezt az anyagot viseli a legszívesebben” – meséli Katalin. A jó hír futótűzként terjedt, amikor elkezdte alkalmazni a Nugenesis Nails módszerét, vallja, saját vendégköre is ezért alakulhatott ki ilyen gyorsan, mindenfajta reklám nélkül. Olyan új vendégek is jelentkeztek nála, akik eddig nem használtak műkörmöt, vagy valami miatt abbahagyták a használatát. Katalin elmondása szerint nagyon pozitívak a visszajelzések abból a vendégkőrből is, akiknek a körme erős fizikai igénybevételnek van kitéve (például mezőgazdasági vagy fizikai munkát végez; komolyan sportol).

 

Tudás-és tapasztalatcsere jön

Katalin jelenleg párhuzamosan dolgozik műkörömépítőként és oktatja a Nugenesis-technikát. Emellett a márka területi képviselőjeként a mostani és a jövőbeni partnereit is ő látogatja, így hamarosan ki fog szakadni a szalonmunkából. Utódlásáról már gondoskodott: referencia szalonjukban egy ügyes kolleganő fokozatosan veszi át a vendégkörét. Milyen előnyökkel jár a kiszakadás a napi rutinból Katalin szerint? Még tovább bővül a tudása, vagy ahogy ő fogalmaz: „én is gyarapszom a műkörmös partnereim gyakorlati tapasztalataival, újításaival, amit tovább tudok adni mind az oktatásban, mind a partnerlátogatásban.”
 

X

 

/Fotók: Womanity, Czagány Blanka/