Ha ajándékozunk, vagy ajándékot kapunk, annak mindig megvan a maga különös varázsa. A készülődés és a válogatás izgatottsága a meglepetés öröme átjárja az egész folyamatot. Az életünk során valószínűleg több száz ajándékot adunk át és kapunk, nem csoda, ha néha elfogy az ihlet. Mutatunk valami olyat, ami garantálja a sikert.

Bármilyen helyzetben is kerül sor az ajándékozásra, mindig arra a végeredményre vágyunk, hogy örömet szerezhessünk. Vannak hagyományos meglepetések, mint például a csoki, a virág, az ékszer, a könyv és vannak olyanok is, melyek az exkluzívabb irány képviselik, mint például egy wellness hétvége, kortárs művész által készített festmény vagy egy hőlégballonos repülés. Szerencsére már van olyan lehetőségünk is, amikor a hagyományos értékeket és az exkluzivitást ötvözve tudunk valakit megajándékozni.

Horváth Anitával, a Les Fleurs Virágmacik megálmodójával és alkotójával beszélgettünk.

 

Virágmacik az összetartás jegyében

„Az ajándékozás és a másiknak való örömszerzés érzése az, ami a Les Fleurs-t élteti és mozgatja. Nagyon fontos számomra a család és a családi összetartás. Folyamatosan segítjük egymást és támogatjuk a másik döntését. Az érzés és a vágy adott volt, hogy örömet szerezzek a másiknak. Amikor hazalátogattam anyukámhoz, rendszeresen vittem neki virágot; olyankor ő is valami kedvességgel várt, például a kedvenc ételemmel. Az ihlet onnan jött, hogy fel akartam valamivel dobni a csokrot, amit hazavittem. Szerettem volna valami kedveset, szépet és egyedit készíteni. A virágok variálása adta az alapot, úgy döntöttünk formába öntjük őket. Amikor elkészült az első Virágmaci beleszerettünk; onnantól indult el a Les Fleurs varázslatos élete.” – mesélt Anita a kezdetekről.

12974324_1719360418349501_3662229884630632291_n

Minden egyes Virágmaci alapját külön, egyedileg faragják ki és egyenként tűzik bele a kiválasztott virágokat, melyeknek méretben egyformának kell lenniük, hiszen csak így lesz egységes az összhatás. Egy virágnyi cukiság összeállítása több órát vesz igénybe, a méltó helyüket pedig egy elegáns tálcán foglalják el. Anitáék természetesen mindenre gondoltak, a macik mellé jár egy használati utasítás is, melyben minden hasznos információt megtalálunk a tartásukra és kezelésükre vonatkozóan.

A macik alapja krizantém, amit egy picit furcsálltunk, míg meg nem láttuk az első cukiságot a valóságban. Első hallásra azt gondoltuk, nem lesz elég elegáns ezekhez az alkotásokhoz. Megkérdeztük Anitát is, hogy miért ezt a fajtát választotta.

„A Virágmacik alapja krizantém. Bevallom, nem kedveltem, mert én is beskatulyáztam ezt a fajtát, de a macik megszeretették velem. Sose gondoltam volna, hogy ilyen sokszínű és sokféle formájú lehet ez a virág, de hosszú élettartama teszi igazán ideálissá arra, hogy a legkedvesebb Virágmacik készüljenek belőle. Így akár másfél hétig is csodálhatjuk a kis szobrocskákat. De készítettem már rózsából is egy különleges mackót a számomra legfontosabb embernek, az édesanyámnak.Hamarosan ez is elérhető lesz bárki számára.

Ha netán valaki mégis más állatot szeretne ajándékozni, akkor nézzen körül a weboldalunkon, mert a kínálatunkban szerepel kutya, macska, teknős, nyúl, madár, de külön kérésre tudunk focilabdát vagy akár születésnapi tortát is készíteni virágból.”

 

Tökéletes ajándék a legfontosabbaknak

Anita elmondta azt is, hogy szerinte az a legszebb az egészben, hogy egy Virágmacit bárkinek ajándékozhatunk, hiszen nincsen életkorhoz, vagy nemhez kötve. Aki ilyen meglepetést kap tőlünk, az biztos lesz benne, hogy igazán jelentős helyet foglal el az életünkben.

Rendeltek már macikat évfordulóra, születésnapra, névnapra, eljegyzésre, legénybúcsúra, leánybúcsúra, esküvőre, babaváróra, ballagásra, diplomaosztó ünnepségre, gyereknapra, Anyák napjára, nőnapra, Valentin napra. A családi ünnepeken túl a Virágmacik már egyre népszerűbbek céges rendezvényeken és tematikus  eseményeken is. A Virágállatkák szerepeltek már sajtóreggelin, sajtótájékoztatókon, fesztiválon, sőt díszítették jótékonysági gálavacsorán az ünnepi terítéket is. 

12278939_1706607009624842_4529163063971222885_n

„Rengeteg pozitív visszajelzés érkezik hozzánk e-mailben, a Les Fleurs Budapest Facebook oldalán vagy az Instagramon keresztül. Legtöbbször azt mondják, hogy nagyon jó érzés ránézni, amikor belépnek a szobába vagy, hogy milyen nagy örömöt szereztek vele az ajándékozottnak. Óriási boldogság számunkra az, amikor ezeket a visszajelzéseket olvassuk, mert ez visz előre minket is. A legnagyobb derűt mégis az okozza, amikor visszatérő vásárlókkal találkozunk.Jó érzés tudni, hogy a Les Fleurs, a legkedvesebb Virágmacik nemcsak minket varázsolnak el.”

 

(X)

(szöveg: Hangai Lilla, képek: Les Fleurs Budapest Facebook)

Kapcsolódó bejegyzések