Tartós szőrtelenség? Minden nő szeme egyformán csillan fel, ha meghallja ezt a fogalmat. Rengeteg időt, fájdalmat és energiát spórolhatsz meg magadnak, ha nem kell előre beütemezett időközönként a szőrtelenítéssel bajlódnod. Az évtizedes múltra visszatekintő IPL technológia siet a segítségedre, amivel egy kúra után tartósan, azaz évekig élvezheted a selymes bőrt, mindenféle erőfeszítés nélkül.

Olyan szerencsések voltunk, hogy tesztelhettük az otthoni használatra kifejlesztett DEESS IPL tartós szőrtelenítő készüléket. Ragyogó arccal kezdtünk bele a procedúrába a tél elején, mert a szoknyás időszakba már tükörsima lábakkal szerettünk volna besétálni. Nem kellett csalódnunk!

ipl_szortelenites_deess_villanofeny

Mi az IPL titka?

A szőrszálban lévő sötét pigment, a melanin elnyeli az IPL készülék által kibocsájtott erőteljes fényt, amely a szőrszálban hővé alakul. Ez a metódus a szőrt gyakorlatilag kiégeti, a szőrnövekedést pedig inaktívvá teszi. Ám ez a folyamat csak a világos bőrű és sötét szőrű egyéneknél működik, tehát az IPL sajnos nem hatásos pl. szőke vagy vörös szőr esetén.

A szőrnövekedésnek három fázisa van, az IPL azonban csak egyetlen fázisban hatékony, a szőr növekedési, azaz az anagén fázisában. Nem minden szőrszál ér ugyanakkor ebbe a fázisba, így az IPL kezeléseket kettő-négy hetente érdemes elvégezni, míg meg nem szabadulunk az összes zavaró tényezőtől. Az eredmény eltérő lehet a kezelt terület nagyságától, a szőr színétől, vastagságától és az egyéni adottságoktól is.

Amint végeztünk a kúrával, elég negyed-fél évente elvégezni a fenntartó kezeléseket, hogy a kósza szőrszálakat száműzzük. Fontos azonban tudni, hogy sem az IPL (sem a lézer) nem eredményez örökké tartó simaságot. Néhány év elteltével a szőrszálak visszanőnek, de sokkal kevesebb és gyengébb formában. Ilyenkor újra megismételjük a kúrát és visszaáll az egyensúly. Ennyi kompromisszumot készek vagyunk kötni a valóban tartós hatás érdekében.

ipl-szortelenito-hasznalata

A puding próbája az evés

A hagyományos szőrtelenítő módszereket, pl. gyanta vagy epilátor, a legtöbb nő utálja, így mi is, lévén macerásak, fájdalmasak, hatásuk pedig átmeneti. A szalonban végzett IPL kezelések nehézségeit azt hiszem, szintén nem kell különösebben ecsetelnünk: időpont egyeztetés, várakozás, vetkezés idegenek előtt, hazaút a dugóban, horribilis árak, és a többi. A DEESS IPL szőrtelenítő készülék jótékony hatását viszont a saját otthonunkban, a kanapénk adta kényelemben, diszkréten élvezhettük, töredék áron. De lássuk, hogyan is zajlott a folyamat!

A kezelni kívánt területet előbb le kell borotválnunk. (A gyantázással vagy epilálással önmagunk ellen dolgozunk, hiszen csak akkor hoz eredményt az IPL kúra, ha a szőrtüsző tartalmaz szőrt.) Ezután elindítottuk a kedvenc filmünket, így összekötöttük a kellemeset a hasznossal, majd az előírás szerint kezeltük a területet. A villanás teljes mértékben fájdalommentes, az érzés elhanyagolható a gyanta és az epilátor mellett. Azt vettük észre magunkon, hogy alig várjuk az újabb kezeléseket, mert tudtuk, hogy így lesz magunkra egy-két óránk, amikor semmi mással nem kell törődnünk. Az eredmény pedig már az első néhány kezelés után igen látványos volt. Ráadásul az IPL szőrtelenítés nem okozott szőrbenövést vagy gyulladást, ami elég nagy szó.

Most, hogy végeztünk a kúrával, bátran kijelenthetjük, hogy az összes kezelt területen (láb, hónalj, intim zóna) azt az eredményt látjuk, amit látni szerettünk volna. Sehol egy kósza szőrszál, csak sima és bársonyos, irritáció mentes bőr. A barátnőink már le is csaptak rá, szinte sorban állnak, hogy ők is kipróbálhassák a DEESS IPL-t, melynek 100.000 garantált villanása bőven elég több embernek is.

(szöveg: Hangai Lilla)

 

Saját bőrünkön tapasztaltuk a DEESS IPL szőrtelenítő kúra hatását
80%Összpontszám
Olvasói értékelés: (7 Szavazások)
80%

Kapcsolódó bejegyzések