1886-ban egy amerikai fiatalember, bizonyos David H. McConell házaló ügynök azt tapasztalta, hogy az általa kínált könyveknél sokkal népszerűbbek a melléjük ajándékba adott illatminták. A felismerést hamar tett követte: elindult egy ma már világméretű kozmetikai cég története: Tanácsadónőkkel és – az első 10 év után – jellegzetes katalógusaival téve személyessé és jól megalapozottá a vásárlást. Természetesen az AVON-ról van szó, amely 1939-ben vette fel kultikus nevét: ki más, mint Shakespeare előtt tisztelegve, a drámafejedelem szülővárosa, Stratford-upon-Avon után.

A könyvek: az olvasás vagy más szellemi feltöltődés és a szépségápolás között tehát nem kell választani, mindkettőre szükségünk van. Fontos, hogy kívül-belül épüljünk, és erre lehetőleg rendszeresen időt tudjunk szakítani. A szépségünkkel való foglalkozás, a számunkra megfelelő termékek megtalálása fontos, de nem töltheti ez ki az életünk. Jó tehát, ha rálelünk arra a pár alapdarabra, amit aztán nyugodt szívvel, hosszútávon használhatunk, megkímélve magunkat a folytonos – egy ideig szórakoztató, ám egy idő után inkább idegőrlő – próbálgatástól.

 

Hidratálás már a zuhany alatt

Két ilyen alapdarabot szeretnénk most bemutatni nektek: az AVON Skin So Soft zuhanyzás közben használható testápolóját és Gel Shine nevű körömlakk-kollekcióját. Mindkét termék az egyszerű, gyors használatot és a tartós hatást szolgálja. A testápoló felvitele nem vesz igénybe több időt, mint hajmosás során a balzsamé. Ebben az esetben a tusfürdő leöblítése után közvetlenül alkalmazzuk a testápolót, hiszen a zuhanyzás során keletkezett meleget és nedvességet felhasználva sokkal intenzívebb a hidratálás, mintha a száraz bőrünkön használnánk. A jojobaolajat, sheavajat, valamint A és E vitamint tartalmazó krémet ráadásul be sem kell masszíroznunk, elég, ha csak simító mozdulatokat végzünk, utána pedig leöblítjük: zsíros érzet nélkül lesz ápolt, bársonyos a bőrünk. Így a törölközést követően azonnal fel is öltözhetünk, ami – valljuk be – a reggeli készülődést sokkal nyugodtabbá, kevésbé kapkodóssá teszi.

 

Körömlakk, könyv és indulhatunk is

Ha már frissek és illatosak vagyunk – és úgyis spóroltunk egy kis plusz időt magunknak – válasszunk egy, a (vágyott) hangulatunkhoz illő körömlakkot – de figyelmeztetünk, ez nem lesz egyszerű, ugyanis az AVON Gel Shine nem kevesebb, mint 24 árnyalatot vonultat fel a szivárvány minden színében. Bátran tartsunk otthon néhány pasztell (Cool Pastels), pár neonszínű (Colour Pop) és egy-két dögösebb (Vamp It Up) lakkot is: mindegyik hosszan tartó, ragyogó színt ad, ráadásul omega olajokkal táplál is. Könnyű a felvitele és az eltávolításával sem kell sokat vesződni, így akár az is belefér, hogy néhány naponta váltsunk színt.

Ha pedig készen állunk az indulásra, ne felejtsük otthon az éppen olvasott könyvünket sem, legyen az Shakespeare vagy egy könnyed nyári regény.

olvas

(Kiemelt kép: AVON Facebook)