Az ördög a részletekben rejlik. Egy csinos outfit nem teljes a megfelelő ékszerek nélkül, egy pohár pezsgő eper nélkül, a délutáni olvasás egy bögre tea nélkül, a mozi pattogatott kukorica nélkül, a családi kirándulás fagyizás nélkül. Ahogyan a saját készítésű sütemények sem, kifogástalan tálalás nélkül.

A míves porcelánok világába könnyen szerelmes lesz az, aki fogékony a kifinomult részletekre. Valószínűleg te is érezted már azt, amikor végre elkészült a legújabb recepted alapján a vörös bársony cupcake, de valahogy nem mutatott úgy, ahogy eltervezted. Túl sokat dolgoztál vele ahhoz, hogy csak úgy rátedd egy egyszerű tányérra, amin normál esetben a rántott húst és a krumplipürét tálalod a hétvégén. De lehet, hogy az a helyzet is ismerős, amikor vendégeket vártál és szeretted volna, ha látják, igazán készültél a jövetelükre; legyen az születésnap, barátnőkkel eltöltött este vagy egy különleges vasárnapi ebéd széles családi körben.

Amikor külföldön népszerű lett a modern torta és süteménydíszítés, szinte azonnal kis hazánkban is utat tört magának ez a különleges hobbi. Az alapanyagok viszonylag hamar beszerezhetővé váltak, a recepteket sem volt nehéz lefordítani, de ha szerettük volna sem igazán tudtuk a tálalást is integrálni a saját konyhánkba, ugyanis nem voltak elérhetőek a kellékek. Pedig az élmény nem az igazi a különleges süteményes- és tortatálak, üveg búrák nélkül. Nekünk mindig az 50-es évek hangulatát idéző filmek jutnak eszünkbe, ahogy a pörgő szoknyás, piros rúzsos háziasszonyok vékony derékkal, ugyan olyan karcsú lábon álló tortatálra pakolják a színes krémekkel gazdagon díszített süteményeiket.

Szerencsére már nem kell a külföldi szállítás és minőség miatt aggódnunk, nem kell elérhetetlenül vágyakoznunk a különleges süteményes terítékért, itthon is beszerezhetjük kifogástalan minőségben, szeretettel és gondoskodással készítve, haladó szellemben. Zöld Zitával a Kaska Home életre hívójával beszélgettünk.

12622324_944882898913861_5694128201068917555_o

Gyermekkori vágyakozás

„Régóta vonzanak a porcelánok és kerámiák, édesanyám gyűjti a Hollóházi Porcelánokat, így már gyerekkoromban közel kerültem ehhez a témához. Mindig csodálattal figyeltem az újdonságokat, a változatos formákat, a szép kidolgozásokat, amelyeket a hazai gyárak állítottak elő. Azt az ösztönzést, hogy éppen a porcelánokkal kezdtem foglalkozni, egy pályázat lehetősége adta.

Egy márciusi napon hallottam a rádióban egy felhívást, hogy 18-35 év közötti fiatalok számára adott egy pályázati lehetőség vállalkozási ötletük megvalósítására, vissza nem térítendő forrás formájában. Még aznap regisztráltam, innen hosszú volt a folyamat, hiszen megannyi alkalmassági mérésen, oktatáson estem át, rengeteg szűrőn mentem át, mire háromnegyed év elteltével megnyertem a támogatást. Az induláshoz valami olyan karakteres terméket szerettem volna, amiből kevés van a magyar piacon és ezt a hiányt én pótolni tudom. Amikor valaki egy másik területről érkezik egy számára ismeretlenre, akkor észreveszi azokat a lehetőségeket is, amelyeket az adott területen dolgozó profi nem. Rengeteg fantáziát látok a porcelánban, kerámiában, új anyagok, új formák alkalmazásában. Bár a tortatálakkal feladtam a leckét a sokat látott szakembereknek is, mára elmondhatom, hogy leküzdöttük a technológiai nehézségeket. A jövőre nézve is rengeteg ötlet van a fejemben, amelyeket meg fogok valósítani, hiszen azt látom, hogy egy rendkívül fejlődőképes terület ez, amelyen az új technológiák térnyerése sokat fog lendíteni.  

Az asztalterítőkkel azért szeretek foglalkozni, mert olyan termékeket állíthatok elő, melyek nincsenek a piacon. Szép, egyszerű, egymáshoz illő anyagok kombinálása, változatos méretekben. Tudatosan törekszem arra, hogy az anyagválasztás tökéletes legyen, a terítők egyszerűek, mégis mutatósak legyenek, amelyeket akár kisgyermekek mellett is lehet használni, mert szépek és könnyen kezelhetőek. A terítők esetében nagyon sokat jelent számomra a vásárlókkal való kapcsolattartás, hiszen mindig szívesen fogadom a visszajelzéseket, az új igényeket, s próbálom a kollekciót ehhez szabni. Hiszen ahány ház, annyi asztal, de általánosságban elmondható, hogy a futók a legtöbb asztalon használhatóak, így azt egy univerzális termékünknek tekintem. Nagy álmom, hogy saját anyagokat használjak, amelyeket én álmodok meg. Az a tervem, hogy öt éven belül ezt is megvalósítom.” – mondta Zita.

 12901112_983188878416596_1793072302426327134_o

Desszertasztalok a legfontosabb eseményekre

Zita elmesélte nekünk, hogy a Kaska Home termékeket rengeteg profi cukrász, de legalább ugyan annyi amatőr keresi. Aki a sütemények világában tevékenykedik, legyen az cukrász, blogger, hobbicukrász édesanya vagy partiszervező, az tudja, hogy egy sütemény esetében ugyan annyira fontos az íz és a tálalás is.

„A múltkor kaptam az egyik vásárlómtól egy képet, aki egyébként egy gasztroblogot készít, s a tortán lévő díszítés színe megegyezett a tortatál színével. Szívet melengető ezt látni, hiszen azért dolgozunk, hogy ilyen összhang létrejöhessen.” – folytatta Zita.

A Kaska Home egyedisége nem csak a piaci rés megtalálásában rejlik. Ilyen széles forma és színvilágban még külföldről sem tudsz magadnak tortatálat rendelni. Nemrégiben például elkészült egy matt feketére festett verzió, amire akár krétával is lehet helyes üzeneteket írni; de a szín már önmagában is nagyon különleges és kontrasztos megoldás lehet például fehér, habos süteményekkel kombinálva.

A design mellett a minőség is nagyon fontos a márka tekintetében, a tálak porcelánból és kerámiából készülnek hazai gyárakban, a festékeket pedig hazai nagykereskedőktől szerzik be. Az alapanyagok minden esetben minősítettek, hiszen étellel érintkeznek.

Ha nem csak a terített asztalt szeretnéd díszíteni Kaska Home terítőkkel és tortatálakkal, hanem nagyban gondolkozol; például szülinapi buliban, házassági évfordulóban, esküvőben, vagy akár fotózásban, Zitáéktól lehet bérelni is tortalálakat, hogy a desszertasztal igazi látványosság legyen, művészi szintre emelve a tálalást. Így vagy úgy, biztosan nem marad szó nélkül, ha ezeket a szépségeket fogod felhasználni az ünnepi terítékhez, bár mi a hétköznapi asztal is szívesen díszítenénk vele, hiszen saját magunk kényeztetése is legalább olyan fontos.(X)

Gyere el te is az ország legnagyobb női fesztiváljára!

Találkozz 120 kiállítóval, 30 előadóval, tanulj, inspirálódj, kapcsolódj ki!

oriasplakatkicsi

(szöveg: Hangai Lilla, képek: Kaska Home Facebook)