Tényleg életmentő a C-vitamin?
97%Összpontszám
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
97%

Az 1996-ban elfogadott és máig hatályban lévő RDA (Reccommended Dietary Allowance – Javasolt napi bevitel) szerint 80 mg C-vitamint kellene a szervezetünkbe juttatnunk. Ez pont arra elég, hogy a skorbut ne támadja meg szervezetünket. Ezen a mennyiségen már az orvosi vélemények is megoszlanak. 

 

 

 

 A hosszú kutatói pályafutásom során, mély benyomást tett rám az emberi test tökéletessége. Valamennyi azon betegségek közül, amelyekről orvostanhallgatóként tanulnom kellett, nagy részben a testünkkel való visszaélés és nem megfelelő bánásmód következménye, és ebben az aszkorbinsav vagyis C-vitamin hiányának fontos szerepe van.  –  Szent-Györgyi Albert

A rossz hír, hogy a C-vitamint a szervezetünk nem képes előállítani, emellett mégis rengeteg folyamatért felelős a testünkben. Ha nem viszünk be belőle eleget, számolnunk kell a vérzékenységgel, az ínysorvadással, a lassú sebgyógyulással, a gyenge immunrendszerrel, ezáltal fogékonyak leszünk a fertőzésekre és a gyulladások kialakulására.

A jó hír azonban az, hogy könnyen pótolható. Ám mérlegelnünk kell a lehetőségeinket. A táplálékok útján bejutó mennyiség nem elég a megfelelő szint eléréséhez, így érdemes valamilyen étrendkiegészítővel megtámogatnunk az immunrendszerünket. A bevett napi 1000 mg C-vitaminnak akár a 80%-a is hasznosulás nélkül távozhat, ám a liposzómás C-vitamin erre is megoldást jelent.  Steve Hickey (orvos, kutató a liposzómás vitaminok atyja), kutatásai bizonyítják, hogy a liposzómás vitaminok felszívódása kiváló.

 

Mik azok a liposzómák?

„A Liposzómás C–vitaminban szója lecitinből (kizárólag GMO mentes szójából) képezzük a liposzóma burkot. A lecitin egy természetes foszfolipid réteget képez a hatóanyagok körül. A szerkezete megegyezik a sejtjeinket határoló sejtfal foszfolipid burkával. Ha egy sejt és egy liposzóma találkozik a két foszfolipid réteg egyesül és a liposzómában lévő hatóanyag közvetlenül bejut a sejtbe.” mondja Farkas Csaba, a Lipovita ügyvezetője.

A Lipovita folyékony C-vitamin könnyen bevehető és az egyik legjobb megoldást kínálja a fokozott C-vitamin igény pótlására.

 

liposzoma_beepulese_vitamin_bejutas_sejtekbe

 

Két legyet üthetünk egy csapásra

Azt már tudjuk, hogy miért és mennyire fontos számunkra a C-vitamin, de a lecitin még sokaknak ismeretlenül csenghet.

„A lecitin egy létfontosságú természetes anyag, amely nélkül szervezetünkben semmi sem működne. Alkotói a kolin, az inozitol és foszfátok, 75%-a telítetlen zsírsavakból áll. Az emberi testben különösen sok lecitint tartalmaz az agy, a máj, az epe, a központi idegrendszer, a sejtmembránok, és a hímivarsejtek. Szervezetünk nagyon sok folyamatában vesz részt. Valamennyien szeretnénk sokáig fiatalok és életerősek maradni. Hogy sikerül-e, az nagymértékben ereink állapotától függ. Ugyanis az előrehaladott öregedési folyamatokért az érelmeszesedés jelentős mértékben felelőssé tehető.

Az epesav és a koleszterin között létfontosságú egyensúly uralkodik, ha egészségesek vagyunk. A lecitin az epefolyadékban emulgeátorként működik, a koleszterin oldása érdekében. Így a felesleges koleszterin nem okoz elakadást az epevezetékben, csökkenhet az epekő kialakulásának kockázata. Idős, étvágytalan, kedvetlen embereknek javasolható a lecitin. Továbbá ízületi, reumatikus fájdalmak esetében, illetve időjárási frontra érzékenyeknek is hasznos lehet. A lecitin szedése serkentőleg hathat az agytevékenységre és az emlékezőképességre.” – folytatja Csaba.

 1448614713-lipovita-200ml-c-vitamin (1)

TIPPÜNK: A Lipovita liposzómás C-vitamin nem tartalmaz cukrot, természetes steviával édesítik. Akkor a leghatékonyabb a felszívódás, ha étkezések előtt, kevés gyümölcslében elkeverve fogyasztjuk. A liposzómás C-vitamin hatékonysága és sokrétűsége bizonyíték arra, hogy érdemes ezen vitamin új generációjával támogatnunk az egészségünket.   

 

(x)

 

 

(szöveg: Hangai Lilla, fotók: liposzomasvitamin.hu, pixabay.com)