Szerencsére munkaköri kötelességünk lett tesztelni minden izgalmas kozmetikumot és szépségápolási terméket. Természetesen az a nemes cél vezérel bennünket ebben az esetben is, hogy veled is megoszthassuk a véleményünket, ezzel segítve az eligazodást a termékpiacon.

Dr. med. Wilhelm Schüssler német orvos 1857-ben kezdett a praktizálásba. Homeopátiás szerekkel kezelte betegeit, nagy sikerrel. Mindig kutatott, sosem elégedett meg az aktuális állapotokkal, így felismerte, hogy a sejtek tevékenysége a szervetlen sók mennyiségétől függ. A doktor úr tizenkét féle sót határozott meg a merőben új terápiás rendszerében, melyek alapvetően a szervezetünkben is megtalálhatóak. Schüssler kozmetikumokat alkalmazva olyan információkat juttatunk az optimális helyre, a megfelelő sejtekhez, amelyek által ezeken a helyeken a szükséges sókkal és a kívánt mennyiséggel támogathatjuk működésüket.

A Schüssler Natur Cosmedics-ről elmondható, hogy nem csak a Schüssler sókkal operálnak a termékeikben, hanem a szép összetevőlistára és az egyéb hatékony alapanyagokra is nagy hangsúlyt fektetnek. Négy natúr terméket teszteltünk, mutatjuk is a tapasztalatainkat.

 

SCHÜSSLER MÉLYHIDRATÁLÓ ARCRADÍR

RADIR

Különösen szimpatikus volt nekünk, hogy a csomagot úgy állították össze, hogy a termékek kiegészítsék egymást. Ez nekünk azt jelzi, hogy a brand valóban tisztában van az értékeikkel és nem csak az a cél, hogy értékesítsenek. Tudatosan odafigyelnek arra is, hogy komplex megoldásokat nyújtsanak. Annyira szimpatikus ez a vonás, hogy ezt mindenképpen meg szerettük volna említeni, de most térjünk vissza a kencékhez.

Kinyomva a tubusból a radírt őszinte megdöbbenés lett rajtunk úrrá, mert a nagyobb szemcséjű radírokhoz vagyunk szokva, ami igaz, nem feltétlenül jó. Ez a természetes, sárgás színű termék azonban teljesen homogénnek tűnt. Miután felvittük az arcra, már éreztük benne a radírozó szemcséket is, de nagyon gyengéden végezte a munkáját. Nem karcolt, nem irritált.

A radírozás azért elengedhetetlen, mert az elhalt hámsejtek amellett, hogy eltömíthetik a pórusokat, megakadályozzák azt is, hogy a szérumok és hidratálókrémek megfelelően felszívódjanak. Ezt azt jelenti, hogy hiába kenegetjük a legdrágább krémekkel magunkat, ha nem adjuk meg nekik az esélyt a hatásuk kifejtésére.

Kevés is elég belőle és a művelet végére valóban puha, egyenletes, felélénkült arcbőrt kapunk. Még jobb, ha a nyakat és a dekoltázst is átmasszírozzuk vele hetente két – három alkalommal. Nr. 8-as (mélyhidratálás) Schüssler sót tartalmaz, ezen kívül még értékes zsíralkoholokat, shea vajat, sárgabarackmag olajat, glycerint, argánolajat, avokádó olajat, kókuszolajat és kakaóvajat is. Impozáns lista, és nem csak olvasva, tapasztalva is. Egyáltalán nem szárított, és egyből feltűnő volt a hatása. A művelet végén csak úgy szívta be a bőrünk a hidratálót. Allergénmentes, nem tartalmaz kőolajszármazékot és parabéneket sem. 

 

SCHÜSSLER AGE PROTECTION ARCKRÉM

AGE

Ezt a natúr arckrémet harmincöt év felett javasolják. Bár, nem mi vagyunk a célcsoport, mégis nagy izgalommal kezdtünk a tesztelésbe, mert úgy gondoljuk a prevenció a legfontosabb és ártani biztosan nem ártunk a természetes összetevőknek köszönhetően.

Az előző terméknél is említett vajak és olajok mellett növényi őssejtekkel, hyaluronsavval, valamint egy egyedülálló Nr. 1-es (feszesítés), Nr. 8-as (hidratálás) és Nr. 11-es (ránctalanítás) Schüssler só keverékkel veszi fel a harcot az öregedés jeleivel.

A frissítő radírozás után mindig ezt a krémet használtuk és azonnal éreztük a feszesítő hatását. Szinte hihetetlen érzés volt, ahogy a bőr tapintása és állaga is azonnal megváltozott. Hosszú távú hatásokról és valós ránctalanításról nem tudunk még beszámolni, de a több, mint egy hónapos használat után valóban kellemesebb a bőrünk állaga, ráadásul remek sminkalap is.

A nyári melegben a sok természetes vajnak és olajnak köszönhetően valószínűleg nem lesz a kombinált és zsíros bőrűek legjobb barátja, de éjszakára ezekkel a bőrtípusokkal is működőképes lehet, mi így használjuk majd. Ha valaki kimondottan éjszakai verzióban szeretné megvásárolni ezt a krémet, az megtalálja a webshopban.

A vízhiányos bőrűeknek is nagy segítség, ez személyes tapasztalat. Az argánolaj, shea vaj, kókuszolaj, avokádóolaj pótolják a bőr természetes zsírtartalmat, a növényi őssejtek pedig felgyorsítják a hámsejtek anyagcseréjét, ezáltal növelik annak vízmegkötő képességét.

Allergénmentes, nem tartalmaz kőolajszármazékot és parabéneket sem. 

 

SCHÜSSLER NR. 1+11 REGENERÁLÓ TESTÁPOLÓ

1+11

A Nr. 1-es (feszesítés) és a Nr. 11-es (ránctalanítás) Schüssler sóknak köszönhetőn szemmel láthatóan tónusosabb és feszesebb lett a bőr a kezelt területeken. Striákkal szerencsére egyelőre nem kell még bajlódnunk, de hatásos lehet a terhesség alatt megelőzés céljából is.

Hosszú távon hidratál, tehát nem kerülünk bele abba az ördögi körbe, mint a legtöbb testápolónál, hogy; minél többet krémezünk, annál szomjasabb a bőrünk. Nem ragad és nem hagy maga után kellemetlen réteget a bőrön. A szokásos hidratáló olajokon és vajakon kívül tartalmaz még kalciumot is, amely erősíti az érfalakat, így könnyíti a véráramlást. Visszeres lábra is megéri kipróbálni.

Allergénmentes, nem tartalmaz kőolajszármazékot és parabéneket sem. 

 

SCHÜSSLER NR. 1+8MÉLYHIDRATÁLÓ TESTÁPOLÓ

1+8

Ebből a termékből mintát próbáltunk, de ennyi is elég volt arra, hogy bizonyítson. Nyáron különösen nehéz jó minőségű testápolót találni, mert sok kritériumnak kell megfelelnie. Ugyan olyan jól kell hidratálnia, mint egy téli darabnak, hiszen a sós-klóros víz, a száraz levegő és a napfény pontosan ugyan annyira szárítanak, mint a hideg, téli időjárás, a szél, vagy a fűtés. Ezen kívül extra gyorsan, nyom nélkül kell beszívódnia, mert senki nem szeretné, hogy a szabadon lévő bőrfelület nyálkás vagy ragacsos legyen. Az sem hátrány, ha nem kell minden nap a kenegetéssel bajlódni. A frissítő illat azonban már tényleg luxus, de nem zárkózunk el előle.

A Calcium fluoratum és Natrium chloratum visszaállítják a bőr vízháztartását és a kötőszövetek rugalmasságát, a növényi olajok és vajak pedig már a felkenés pillanatában felszívódnak és mélyen hidratálnak. Allergén, kőolajszármazék és parabénmentes. Az illata pedig mennyei citrusos. Tökéletes darab nyárra, hosszú távon pedig még a narancsbőrrel is felveszi a harcot.

 

(X)

(szöveg: Hangai Lilla)