bannerfesztival

 

Ma már divatos fogalomnak számít a natúr arcápolás, de ha jobban belegondolunk, sosem volt még ekkora létjogosultsága. Ha a koncepció mögé nézünk, rá kell jönnünk, hogy legalább annyira fontos az, hogy mit kenünk magunkra, mint az, hogy milyen élelmiszereket fogyasztunk. Lássuk, miért érdemes a rutinunkat natúr termékekre cserélnünk!

Természetesen kívül és belül is meg kell tartanunk az egyensúlyt, ám amíg fontosnak tartjuk, hogy a hús és a tojás tanyasi legyen, a zöldség bio, a tej növényi vagy házi, addig ugyanannyira ügyelnünk kell a külső ápolásra is. Miért kennénk magunkra kőolajszármazékokat, alkoholokat, PEG-származékokat vagy SLS-t, ha megvan arra a lehetőségünk, hogy teljes mértékben száműzzük az életünkből őket!?

 

Mesterséges anyagok a szépséged ellen

Rendkívül ellenségesnek hat a fenti felsorolás, így jobb, ha tisztázzuk, tényleg nem a szépségedet és az egészségedet szolgálják.

Kőolajszármazékok

Szinte minden átlagos kozmetikai termék tartalmaz; az olyan jótékony hatású növényi olajakat váltják ki vele, mint az argán-, jojoba-, kókuszolaj, csak hogy néhányat említsünk. A paraffinumliquidium egy nyersolaj, a petróleum származéka, amelyet felhasználás előtt finomítanak. Egy filmszerű réteget képez a bőrön, mely teljesen lezárja azt. A bőr ezáltal képtelen lélegezni, így az oxigén sem jut át rajta.

Alkohol

Elsőre az a benyomásunk támadhat, hogy ezzel nem lehet semmi baj, pedig ez a legirritálóbb összetevő, amellyel dolgunk lehet. Rendkívül ingerli a bőrt, szárítja, így az sokkal fogékonyabb lesz a kívülről érkező negatív hatásokra.

PEG-származékok

A polietilénglükolok és származékaik olyan anyagok, melyek hatására a bőr áttetszőbb lesz, így a káros anyagok akadály nélkül jutnak a bőrfelszín alá ott kifejtve hatásukat.

SLS

Egy átlagos sampon vagy tusfürdő ebből az anyagból tartalmazza valószínűleg a legtöbbet. Sokat elárul róla, hogy a tisztítószerek egyik fő összetevője. Mindenféle olajat és zsírt eltávolít a felületről, ahová felkenik, így a bőr természetes olajtartalmát is a nullára redukálja. Lassítja a sebgyógyulást, súlyosbítja a bőrbetegségeket, irritálja a szemet, a bőrt és a nyálkahártyát.

 Gabi- gyártás

A bűvös hármas: tisztítás, tonizálás, hidratálás

A választás lehetőséges minden esetben a te kezedben van. Tekintve, hogy ez csak néhány kártékony összetevő volt a sok közül, érdemes meggondolni a szeretetből, sok esetben manufakturálisan készítette natúrkozmetikai készítmények nyújtotta lehetőségeket.

A tisztítás a rutinunk alapja, legfontosabb része. A szmog, a por, a szennyező anyagok megtapadnak a bőrünkön, és ha nem távolítjuk el őket fel is szívódnak. Ijesztő látvány lehet a nap végén szembesülni azzal, hogy mennyi szennyezőanyag szívódna fel, ha nem gondoskodnánk az eltávolításukról. Hölgyeim, már csak ezért sem alszunk soha sminkben. Nem, még egy hosszú buli vagy fárasztó nap után sem! A következő lépés a tonizálás, melyet, ha nagyon jó minőségű az arctisztítód, esetleg ki is hagyhatsz, de mindenképpen segít a bőr PH értékét egyensúlyba hozni. A rituálé zárására pedig egy bőrtípusodnak megfelelő, gyógynövényes arcápoló legyen, amely hidratál, feltölti a bőrt és megnyugtat.

Hogy teljes képet tudjunk mutatni a témáról, megkérdeztük Kerekes Gabriellát, a Brilla Natúrkozmetikumok gyártóját.

„Megalkotta a természet mindazt, ami az ember számára szükséges az egészséges élethez. Számunkra nem divat, hanem tudatosan (újra)választott életforma. Hitvallásunk szerint a táplálkozáson, a rendszeres mozgáson túl, testünk egészségének megőrzésében a napi testápolás is fontos szerepet játszik. Űzzük ki a szennyező anyagokat, amikkel a szervezetünk találkozik a bőrünkön keresztül. Vonjuk be a természet csodáit testápolásunkba.”

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mik a kedvenc termékei és alapanyagai egy olyan nőnek, akinek a natúrkozmetikumok a szenvedélye, a missziója.

„Személyes kedvenceim a szépségünket megőrző, ránctalanító növényi kivonatok. Alig tudok választani! Hiszen mindet a természet alkotta és minden problémára van más-más ámulatba ejtő megoldás. Talán a két aktuális kedvencemet emelném ki elsősorban. El sem tudok képzelni nőiesebb illóolajat a tavasz közeledtével, mint a jázmin. Az illatát kedvelőknek két terméket tudok ajánlani, amelybe belecsempésztem: a shea vajas – jázminos natúrszappant és a jázminos krémdezodort.

Az argánolajat legtöbbször a bőröregedés ellen használom a Brilla krémekben. A bioargán olaj jótékony hatása a bőrre, hajra és körömre már évszázadokkal ezelőtt is ismert volt Észak-Afrikában. Ám az európai ember számára mégis amerikai szépséghódító körútja után vált közismertté. Kétszáz százalékkal több E-vitamint tartalmaz, mint például az olívaolaj. Lassítja bőrünk öregedési folyamatait, antioxidáns tartalma megújítja a sérült bőrt. Javítja a roncsolt haj és a sérült köröm keratin szerkezetét. Fokozza a bőr rugalmasságát, igazoltan gyógyítja az ekcéma tüneteit.

Brilla 1

Én önmagában leginkább az ekcémás bőrre és hajas fejbőrre ajánlom. Bizonyítottan élen jár azonban ránctalanításban is. A vízhiányos érett bőrön szemet gyönyörködtető eredményeket lehet argán olajos krémekkel elérni. Az Argan Gold Ránctalanító krémemben is főszerephez juttattam.” – mondta Gabi tele lelkesedéssel.

Míg a tél a hidratálás, erőteljesebb táplálás időszaka, addig a tavasz a megújulásé. Nem csak a természet, hanem a bőrünk is feléled, kivirágzik. Ideje aktívabban használni a bőrradírokat és a maszkokat, mi például imádtuk a Brilla csokoládés hidratáló maszkját. A tisztítás pedig ugyanolyan fontos minden évszakban, de tavasszal a kíméletesség kapjon még nagyobb hangsúlyt. A Brilla folyékony szappanjai például a vásárlók között is a legnépszerűbbnek számítanak, tele E-vitaminnal. (X)

 

 

 

 

(szöveg: Hangai Lilla, nyitókép: pixabay.com)

Tiltólistás és ajánlott kozmetikumok
70%Összpontszám
Olvasói értékelés: (17 Szavazások)
70%