Tisztázzuk: mit jelent az organikus bőrápolás fogalma?
95%Összpontszám
Olvasói értékelés: (4 Szavazások)
95%

Nem csak a saját szépségedért és egészségedért teszel lépéseket, hanem a fenntarthatóságért és a környezetért is, amiben élsz, és amiben a gyermekeid felnőnek majd.

Az organikus bőrápolás egy nagyon divatos kifejezés lett, de talán még sosem olvastad sehol, hogy mit is kell érteni a jól csengő idea mögött. Olyan termékekről van szó, melyek nagyarányú bio összetevőket tartalmaznak. De mitől lesz valami bio? Olyan mezőgazdaságok által termelt növényekről van szó ebben az esetben, amelyek a termeléstechnológiából igyekeznek teljes mértékben kiiktatni a vegyszereket és mesterséges anyagokat. Ezáltal nem csak a növények lesznek teljesértékűek, mindenféle káros hatóanyag nélkül, hanem védik a környezetet és az embert is.

Az, hogy egy termék organikus, a lehető legjobb a környezetnek és nekünk is, de közel sem elég. Az állatkísérletekről szükséges rosszként szoktak megemlékezni, de számos tanulmány és alternatíva bizonyította már, hogy hatékonyabban és olcsóbban lehet összetevőket tesztelni, ha nem ragaszkodnak a cégek az állatkísérletekhez. Ha ezek az elvek egyesülnek egy márkánál, biztosak lehetünk abban, hogy nem csak önmagunkért tettünk valamit, hanem a világért is.

 

Tudományos innováció és színtiszta hatóanyagok

„A Nourish filozófiájának középpontjában ötvöződik a határtalan kíváncsiság az új dolgok felfedezésére, valamint a vágy, hogy harmonikus életet éljünk. A küldetésünk úgy alkotni innovatív dolgokat, hogy közben tiszteletben tartjuk embertársainkat és tiszteljük a minket körülvevő világot is.

A Nourish a természetes növényi összetevők mellett elkötelezett híve a tudományos innovációnak is, így termékeinkben nem csak gondosan válogatott, organikus növényi összetevőket találunk, mint például a fodros kel-, szicíliai narancs- vagy orvosi medveszőlő kivonat. Nagy szerepet kapnak a napjainkban mindinkább a tudomány figyelmének középpontjába kerülő bioaktív hatóanyagok is: a vitaminok és peptidek. Ezen intelligens összetevők különböző jótékony hatását figyelembe véve ötvözzük őket kozmetikumainkban, kialakítva ezáltal egy minden bőrtípusra hatékonyan alkalmazható termékpalettát.

123

Termékeinkben kizárólag tiszta növényi illóolajokból kinyert természetes illatanyagokat használunk. Szeretjük és tiszteljük az állatokat, ezért a termékeink nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket és állatkísérleteket sem végzünk. A termékcsalád minden tagja a Vegan Society által minősített, a termékekben található kvalifikált organikus összetevőket pedig a Soil Association ellenőrzi.Termékeink nem tartalmaznak káros összetevőket, tehát: szintetikus színezéket, TEA-t, DEA-t, parabéneket, phenoxyetol-t, szulfátokat, ásványi olajokat, PEG-eket és szilikont.” – mondta el nekünk Rab Melinda, a Nourish termékek kizárólagos forgalmazója, az Organic Beauty Kft. kereskedelmi igazgatója.

A termékpaletta úgy lett kialakítva, hogy minden igényt kiszolgálhasson, minden bőrtípus és minden korosztály megtalálja a számára leghatékonyabb készítményt. A Nourish kínálatában nincs a bőrápolás tekintetében lefedetlen terület. Ráadásul a márka elkötelezett a tájékoztatás szempontjából is. A honlapon minden termékük mellett egy százalékos logó mutatja meg a vásárlóknak, hogy a termék milyen százalékban tartalmaz organikus összetevőket. A fennmaradó rész olyan hatóanyagokból áll össze, mint a vitaminok, a hyaluronsav, és a tripeptid; valamint víz, mert a termékek vízbázisúak.

Melindát megkérdeztük arról is, hogy melyek a legkedveltebb termékek. A vegyes, mindenre kiterjedő kínálat megmutatja, hogy milyen széles körben használható készítményekhez juthatunk hozzá a Nourishnál.

„A Balance hidratáló arckrémünk például kifejezetten jó hatással van a serdülők problémás bőrére. Emellett minden termékcsaládunkban található anti-ageing peptid szérum is, mely már huszonöt év felett használható. A bennük lévő hatóanyagoknak, vitaminoknak és peptid, illetve hyaluronsav kombinációnak köszönhetően hatékonyan száll szembe az öregedés jeleivel. Nagyon erőteljes és intenzív ránctalanító krémünk, a díjnyertes Argan Skin Renew, mely kombinálva az Argan Skin Rescue szérumunkkal igazán ütős párost alkot.

Kétségkívül nagy népszerűségnek örvend még a 3 az 1-ben fodros kel kivonatos enzimes hámlasztónk – mely egy egyedi innováció, ugyanis a Nourish kozmetikumokban találkozhattak először fodros kel kivonattal a vásárlók –, nagyon szeretik a vásárlóink a próbacsomagjainkat is, melyből öt féle (bőrtípusonként) kapható. Négy próbacsomagunkban a teljes arcápolási rutin megtalálható (arctej, arctonik, hidratálókrém, szérum). De közkedveltek még a higiénikus, pumpás adagolóval forgalomba kerülő testápoló krémjeink is.” (x)

 

(szöveg: Hangai Lilla, fotók: Nourish, pixabay.com)