A ruházkodással kapcsolatos tudatosságra lépten-nyomon felhívják a figyelmünket. Tudjuk, hogy a legkevésbé sem mindegy, honnan származik és milyen összetételű az anyag, amelyből a pólónkat varrták. Itt egy cég, akik a megoldást tálcán kínálják, ráadásul a tervezés és a gyártás is száz százalékban hazai! Ott lesznek a IV. Womanity Fesztiválon is.

 

Pamutruha az egészségért

A Pampress Natural küldetése sokrétű. A hazai vállalkozás egyfelől fontosnak tartja, hogy itthoni munkaerőt használjon, zászlajukra tűzik a tudatos és mértékletes fogyasztást, valamint hisznek a tartósságban és a minőségben. Mindezen erények mellett a cég képviselője, Gollowitzer Barnabás az egészségvédelmet is külön hangsúlyozza: „Ami az egészséget illeti, elsőre senki nem a ruhákra asszociál, pedig a ruhanemű anyagának nagy szerepe van a bőrvédelemben is. A pamut nedvszívó, légáteresztő képessége nem csak rendkívül kényelmes, de kifejezetten bőrbarát anyag is.”

 

 

A döntőrészt kényelmes alapdarabokból, valamint gyermek- és tornaruházatból összeálló termékpaletta tartósságát az ízig-vérig ismerős élethelyzet számos valós példája igazolja, amikoris több testvér is hordta ugyanazt a szinte elnyűhetetlen darabot, amely kiállta az idő és a gyerekek próbáját. Az elfoglalt szülőknek az már csak külön öröm, hogy nemhogy nem kell kéthavonta újat venni a játszótéri hétpróbákon levitézlett pólók helyébe, hanem a szezon elején akár az egész család kényelemesen bevásárolhat a Pampressnél. Az örök idődeficittel küzdő szülőknek ez hatalmas nyereség, nem meglepő, hogy Gollowitzer Barnabás állítása szerint gyakran érkezik hozzájuk több generáció egyszerre ruhatárat cserélni. 

 

Ruhák minden élethelyzetre

A Pampress Natural nem formatervezési remekművekként áll a ruhákhoz, hanem egyszerű használati eszköznek tekinti őket, amelyeknek funkcionálisnak és tartósnak kell lennie, különösen, ha nem kivételes alkalmakra tartogatjuk őket, hanem a mindennapi, aktív életünk során akarunk számítani rájuk.

„Szó szerint az élet inspirál minket – részletezi Barnabás –, hiszen a kisgyermekkortól a felnőttlétig minden életszakaszra tervezünk ruhadarabokat, ráadásul olyan tevékenységekhez, mint az alvás vagy felszabadult mozgás. Az élet legszebb és legmegnyugtatóbb pillanataihoz járulhatunk hozzá, és mindezt fenntartható módon, a környezetet is kímélve tehetjük meg – számunkra ez egy valóra vált álom.”

A sokoldalú kihasználhatóságon és durábilitáson túl a Pampress Natural arra is ügyel, hogy textiltermékeik ÖKO-100-as minősítésű fonalból készüljenek, s az egyéb felhasznált alapanyagok és festékek se tartalmazzanak egészségre káros összetevőket. Emiatt válnak végképp verhetetlenné, ami a gyerekruhákat és az alsóruházatot illeti.