A tortasütés és dekorálás ugyan lehet hobbi, de ha egyszer ráérzel az ízére, hamar szenvedély lesz belőle. A legjobb dolgok mind szenvedélyből születnek. A sütéssel töltött idő nem lesz többé kényszer, önálló művészetté, örömforrássá, kifejezési eszközzé válik.

Gondoltál már arra, hogy milyen fantasztikus érzés lenne, ha a szeretteidnek ezentúl nem cukrászdából rendelt süteményt, kellene adnod a jeles eseményeken? Talán most elintézed egy hanyag kézlegyintéssel, de az a tapasztalatunk, hogy azok az ajándékok, melyeken látszik, hogy erőt és energiát követeltek az ajándékozótól, minden alkalommal leveszik a lábáról az ajándékozottat. Egy tortát és egy süteményt mindig el lehet úgy készíteni, hogy illeszkedjen annak a személyiségéhez és ízléséhez, akit meglepünk vele.

 

A sütő közelében is magabiztosan

Via vállalkozására lázas kutakodás közben akadtunk. Első pillantásra is az volt az érzésünk, hogy itt valami nagyon színvonalas dologról van szó. Nyugalom, tortadíszítés királynője sem profiként kezdte pályafutását.

„Négy évvel ezelőtt a sütő közelébe sem mentem, nem hogy egyedül nekiálljak egy tortának. A tortázás a weboldalammal indult, ahol sütemény-, torta-, és desszertrecepteket osztottam meg az olvasóimmal. Az oldal indulása után egy barátom kérdezte meg, hogy miért nem foglalkozom ezzel komolyabban. Én még akkor is kitartottam amellett, hogy a sütés nem nekem való.

Később elindult a webshop, szinte teljes mértékben tőke nélkül. A saját erőm és időm végtelen befektetésével, apránként haladtam. Közben terhes lettem, de nem akartam félbe hagyni, mert úgy láttam, hogy szeretik az emberek az áruházat, egyre többen kezdtek vásárolni. Sok vásárlóm kísérte végig a terhességemet, mondhatom, hogy az íróasztalom mögül indultam a kórházba. Szülés után gyorsan visszatértem, mert olyan sokat adtak nekem az olvasóim és a vásárlóim, hogy úgy éreztem továbbra is nyughatatlanul szolgáltatnom kell nekik az újdonságokat, a recepteket, a cukrászkellékeket, az ötleteket.

A nagy áttörést a kisfiam első születésnapja hozta meg. Remegő térdekkel álltam a konyhában, de nem hagytam, hogy erőt vegyen rajtam a pánik. Életem első tortája egészen jól sikerült és szinte azonnal éreztem, hogy itt már nincs megállás. Ma már örömmel és a megfelelő könnyedséggel készítek süteményeket, tortákat a szeretteimnek.”

 Névtelen-2

Tesztelve, hogy biztonságban érezd magad

A GlazurShop nem csak azért különleges, mert Via igyekszik a külföldön megjelenő újdonságokat egyből elérhetővé tenni, és nem is csak azért, mert nincs olyan különleges kívánság, melyet ne szerezne be szívesen, és nem is azért, mert a szállítási idő mindössze egy napot ölel fel. A shop termékeit rendszeresen tesztelni szokta, és fotókkal dokumentálja, mert hitvallása szerint csak így láthatjuk igazán, hogy egy termék hogyan viselkedik a valóságban és a milyen területeken lehet a leghatékonyabban felhasználni. 

„A tortázás nálam nem öncélú, bár tény, ami tény, nagyon jól esik, amikor a Facebook követőim megdicsérik a munkámat. Az összes alkotásom a GlazurShop-ban kapható termékekkel készül, így biztosítom a tesztelést.Mostanra, hogy a kisfiam már nagyobb és szívesen kóstol, most lett igazi szerelem a sütés. Csodálatos érzés, amikor a töltésre váró macaron kagylók közül választ egy számára tetszőt és már tömi is a szájába; aztán amikor elfogyasztotta jön a következőért. Még az is lehet, hogy a nyomdokaimba lép; szinte én sem hittem a fülemnek, de első kimondott szavai között a torta is szerepelt.”

A tesztek mellett több fronton is biztosítja a tortázókat. Létrehozta Tortaiskola blogját, YouTube csatornáját és Pinterest oldalát is, ahol videós és fotós segítséggel támogatja az alkotni vágyókat. Instagram oldalán pedig akár valós időben is követheted a konyhájában zajló eseményeket.

gyomberes_narancsos_tortaiksola

 

Gluténmentes cukrászkellékek

Ha azt gondoltad, hogy emiatt veszett ügy nálad a tortadíszítés, akkor van egy jó hírünk. A GlazurShop-ban a legtöbb díszítőelem gluténmentes, de hogy könnyebben tudj tájékozódni, a főoldalon külön fül is jelzi ezeket a termékeket. Via szerint éppen itt van az ideje, hogy erre is megfelelő hangsúlyt fektessünk és az ilyen igények is maradéktalanul ki legyenek szolgálva.

Megkérdeztük melyek a legkedveltebb termékek az áruházban, ha szükséged van az új hobbidhoz egy kiindulópontra.

„Személyes kedvenceim a fondant masszák. Nagyon könnyű velük dolgozni, akár kezdőknek is bátran ajánlom. Amiket azért szeretek, mert megkönnyítik és feldobják a munkámat: cukrász hőmérő, ételfestékek, díszítő cukorkák.

A vásárlók kiemelt kedvencei a teljesség igénye nélkül: fekete és pipacspiros ételfestékpaszta, cukrász hőmérő, fehér fondant massza, ehető ragasztó.

Sokszor elgondolkodom, hogy a GlazurShop valójában olyan, mintha az én éléskamrám lenne cukrászkellékekből. Amire nekem szükségem van az biztosan kapható, de nagyon sokan kérik, hogy szerezzek be bizonyos termékeket. Ezeket is imádom, mert új ötleteket adnak.”(x)

 

 

(szöveg: Hangai Lilla, képek: GlazurShop Facebook)

Tündöklő glazúr
85%Összpontszám
Olvasói értékelés: (4 Szavazások)
85%

Kapcsolódó bejegyzések