Változtasd egészségessé a kávé-rituálédat!
95%Összpontszám
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
95%

A mennyei fekete nedű minden cseppje öröm annak, aki fogyaszthatja, bánat annak, akinek le kellett mondania róla egészségügyi problémái miatt. A kávéról néha elterjed, hogy egészséges és gyakrabban kellene fogyasztanunk, pár hónap múlva pedig a teljes ellentétével találjuk szemben magunkat. Itt egy jó példa, ami ki fogja állni az idők próbáját.

 

 

 

A titok nyitja a ganoderma kivonat. Ez egy pecsétviaszgomba, amely a nyugati országokban még csak most kezdi el térhódítását, de Japánban, Koreában, Kínában már négyezer éve fogyasztják.

„A ganoderma egy adaptogén gyógynövény, ami azt jelenti, hogy minden sejtre hat és egyensúlyba hozza azok működését. Egy adaptogén gyógynövény csökkentheti a vérnyomást azoknál, akiknek magas a vérnyomásuk, akiknél viszont alacsony, megemelheti normál értékre. Az LDL (rossz) koleszterinszintet csökkenti, de növelheti a HDL (jó) koleszterinszint értékét.Közel kétszáz biológiailag aktív összetevőjének köszönhetően eredményesen támogatja az immunrendszert, ráadásként lúgosító hatású. Elsősorban antivirális, gombaölő, baktériumölő, a szív- és érrendszer működését elősegítő, valamint a cukorbetegségre kedvezően ható tulajdonságai miatt olyan közkedvelt. Emellett olyan gyógynövény, amely még hosszútávon történő fogyasztás esetén sem okoz semmilyen mellékhatást.” – ismertette velünk Zsuzsa az előnyöket.

Ez csodálatosan hangzik, de mi kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen konkrét megbetegedésekre használható ez az illatos készítmény. Lúgosító hatása révén, azok is nyugodtan élhetnek vele – sőt, kifejezetten előnyös számukra –, akiknek azért kellett száműzniük a kávét a mindennapjaikból, mert a gyomruk túlzottan sok gyomorsavat termelt. A DXN kávé fogyasztása mellett a tapasztalatok alapján megszűnik a szívdobogás, a fejfájás, normál tartományba emeli a vérnyomást.

A jótékony hatás elérése természetesen egyénileg változhat, de átlagosan már két hét után érezhető a különbség, ezzel megkönnyítve és élhetőbbé téve a mindennapokat.

kave

Hivatalosan is paleo

Mióta csak megismerkedtünk a DXN kávéval, a szerkesztőségi reggelik állandó vendége, bérelt helye van a polcon, a zöld tea szomszédságában.

Diétás, egészségtudatos és paleo étrendbe is könnyedén beilleszthető, ugyanis DXN Black Coffee hivatalos Paleo-termék védjeggyel is rendelkezik. A DXN ganoderma kávéi semmilyen tartósítószert, ízfokozót, mesterséges adalékanyagot nem tartalmaznak, hogy a jótékony hatásukat tisztán, szennyezetlenül érvényesíthessék a szervezetben.

Ugyanakkor tudatos fogyasztóként ebben az esetben is van néhány dolog, amivel kapcsolatban figyelemre intünk téged. Mivel a ganoderma hatékonysága az immunstimuláló képességében rejlik, kerülni kell az együttes alkalmazását immunszupresszáns készítményekkel. Ugyanígy kerülendő olyan szerek mellett fogyasztani, melyek véraggregáció gátló hatással rendelkeznek, mint például az Aspirin, mert így megsokszorozódnak a hatások. Természetesen a szervtranszplantáción átesett személyek is egyeztessenek a kezelőorvosukkal, mielőtt megvásárolják az italt.

 

Vajon milyen lehet az íze?

Amikor ilyen sok jót hallunk valamiről és még nem estünk át a puding próbáján, mindig arra gondolunk, hogy valószínűleg borzalmas íze van. A durumlisztről is azt állítják, hogy szinte össze lehet téveszteni a hagyományos fehér liszttel, az eritritről igyekeznek meggyőzni mindenkit, hogy teába téve ugyanolyan, mintha kristálycukrot használnánk. Aztán ott van a szójatej, aminek szintén lehengerlő marketingje van, de mindenki tisztában van vele, hogy meg sem közelíti a tehén- vagy kecsketej ízét.

„Ízlésről nem lehet vitatkozni”,de egy olyan kényes téma esetén, mint amilyen a kávé, a fanatikusok elvárják, hogy pontosan azt az élményt kapják, mint a hagyományos kávé esetében. Kissé feszülten toporogtunk a csészéink mellett az első alkalommal, de már az első forró korty után éreztük, ez pont olyan, mint az igazi. Nincs mellék- vagy utóíz, az élmény százszázalékos. A ganodermának ugyanis a triterpén tartalma miatt kesernyés íze van, ami tökéletesen harmonizál a kifogástalan minőségű DXN kávéval. (x)

 

 

 

(szöveg: Hangai Lilla)