A III. Womanity Fesztiválra és előrendezvényére még egy különlegességgel szeretnénk Nektek kedveskedni: egy hangulatos italpulttal, amely kínálatát szakképzett bartrender állítja össze. November 19-én és jövő márciusban is Horváth Zsolttal találkozhattok majd a koktélbárunkban, aki két, kifejezetten a számotokra választott kedvencét, a Martini Bianco-t és méltó párját, az angol, prémiummárka, a Fever-Tree tonikját is elhozza egyéb, alkoholmentes frissítők mellett. 

 

Ki ő? 

Horváth Zsolt már több mint 25 éve dolgozik a vendéglátásban. Cukrászként végzett, de volt már szakács, felszolgáló és pultos is. Ezután sajátította el a bármixer szakmát. „Több dolog is inspirált abban, hogy bartender legyek. Eredeti szakmámból kifolyólag is vonzott az alkotás és a kreativitás lehetősége, ahogyan az emberekkel való kapcsolattartás, és természetesen a szép lányok közelsége is” – meséli mosolyogva.

Zsolt 12 éve bartenderkedik, ez alatt dolgozott étteremben, klubban és koktélbárban is, de az utóbbi években saját koktélbárját üzemelteti a fesztiválokon. „A különböző rendezvényeken való részvétel adta ezt az ötletet, és mivel szeretem a mobilitást, szeretek érdekes emberekkel találkozni és beszélgetni, mindig más helyen, ez a lehetőség tökéletes a számomra.” Zsolték filozófiája minden esetben, hogy jó, gyors és természetesen barátságos kiszolgálásban részesítsék a vendégeiket. „Nálunk az ital inkább kicsit több, mint kevesebb legyen, hogy a vendég holnap is visszajöjjön, és mondja el a barátainak, hogy a mi bárunkban milyen kiszolgálást kapott – ez a legjobb reklám” – hangsúlyozza.

 bar2

 

Egyedi italpult a III. Womanity Fesztiválon és előrendezvényén

Igen! Méghozzá egy, a Zsolt által kifejezetten Nektek, a Fesztivál közönségének választott itallal. „Hogy miért a Martinit választottam erre a színvonalas rendezvényre? Ahogy George Clooney  mondaná:  »No Martini, No Party!«.” A vermutok egyébként éppen reneszánszukat élik a bárkultúrában, az 1863 óta létező  olasz cég, a Martini vermutja ezzel összhangban egy új (de mégis régies stílusú) üveget is kapott. 

Az italpultban megkóstolhatjátok továbbá a Pannonhalmi Bencés Főapátságban készült Vis Vitalis limitált szériás, egyedi kiszerelésű és formatervezésű palackos ásványvizét. Ha pedig valódi ízorgiára vágytok, próbáljátok ki a TopJoy új, különleges ízeit, mint például a kaktusz, a csillaggyümölcs vagy a görögdinnye. Jó hírünk van a kávéimádók számára is, Zsolt jó barátja, Cserhalmi Zsolt személyében képzett, latte art-ban is profi barista áll majd a rendelkezésetekre. Zsolt az olasz típusú kézműves és prémium kategóriás Artigiano kávéját használja, amellyel  csak első osztályú szállodákban és éttermekben találkozhattok.

bar4


Nos, és mi a kísérő, az itthon a Panna Cocktail Kft. által forgalmazott Fever-Tree különlegessége? Ez egy olyan prémiummárka, amelynek üdítőitalai mesterséges tartósítószer és édesítőszer nélkül készülnek, így a 2005-re megalkotott tonik is. A márkanév a Chincona fa népi elnevezéséből (lázfa) ered. Ennek a fának a kérgéből nyerik a tonikok fő alapanyagát, a jó minőségű kinint. A Fever-Tree italokra jellemző a  magas szénsavtartalom, a selymesebb íz miatt ugyanakkor ezt kis, elegáns buborékokkal érik el. Édesítőszernek minden esetben a nádcukrot használják, a citromosságot pedig a “sfumatrice” citrom kivonata adja.
 

 plakat tömöritett

 

(X)