plakat tömöritett 

 

Laskai Nelli  házassági tanácsadó és életöröm tréner, aki három éve indította útjára Boldognak lenni elnevezésű blogját. A bejegyzések témáját a mindennapok inspirálják: kétgyermekes anyukaként, feleségként a saját életében is megtapasztalja azokat a feladatokat, amelyekre megoldásként a Berkeley Egyetem Boldogság tudománya kurzusán tanult módszereket alkalmazza. Ahhoz, hogy az általa fontosnak tartott kérdésekben – mint amilyen a párkapcsolati vagy egyéb konfliktusok megoldása – még mélyebb tudásanyagot adhasson át, tréningeket, előadásokat is tart, valamint videókat, hanganyagokat hozott létre, segítő könyveket írt.

 

Mikor és miért és hoztad létre a blogodat? Milyen témákat jársz körül?

Azért hoztam létre a honlapot, hogy legyen egy felület, ahol, mint házassági tanácsadó, életöröm tréner megoszthatom a jól bevált módszereket, melyek használata által bárki számára könnyebbé válik a párkapcsolat, megtanulhat célravezetően kommunikálni, békésen oldani a konfliktushelyzeteket. Ennek köszönhetően jobban érzi magát az ember, felszabadítja magát a mindennapi rutin nyomása alól.

A boldognaklenni.hu oldal már közel három éve segít azoknak, akik elakadást élnek meg a párkapcsolatukban, és javítani szeretnének rajta, vagy éppen egy váratlan, új élethelyzetet szeretnének megnyugtatóan kezelni, legyen az munkahelyi vagy egyéb magánéleti probléma.  A honlapon azok is választ találnak, akik erősítenék az önbizalmukat, javítanák a konfliktuskezelési módszereiket. A téma, melyekre technikákat, módszereket kínálunk, az az önismeret, önszeretet fejlesztése, szerepek közötti egyensúly, kommunikáció, tervezés, önmegvalósítás, párkapcsolat, stresszkezelés.

laskainelli2016

Honnan meríted az inspirációt a bejegyzésekhez?

A bejegyzések apropóját a mindennapok történései adják. Nem csak saját életből merítek, az ügyfeleim által megnevezett és fejlesztésre váró témakörökkel is foglalkozom. Kétgyermekes anyukaként, feleségként a saját életemben is megtapasztalom a feladatokat, melyekre a Berkeley Egyetem Boldogság tudománya kurzusán tanult módszereket alkalmazom megoldásként, és ezt jó szívvel adom tovább másoknak.

A bejegyzések a belső béke, a szerepeink közötti egyensúly, a jól működtetett párkapcsolat elérésében segítik azokat, akik szeretnék jobbá tenni a mindennapjaikat, jól akarják érezni magukat a bőrükben.

 

Milyen mérföldköveket tartasz fontosnak megemlíteni a blog életében?

Az első mérföldkő volt, amikor elkezdtem tréninget, előadásokat tartani a témák könnyebb átadása, beépítése érdekében. Majd ezt követték a videók, segítő könyvek, hanganyagok is, és egy Androidos alkalmazást is kifejlesztettünk az olvasók kényelméért. Ezen kívül a helyszínben és időpontban rugalmasságot biztosító Skype tanácsadás is működik már évek óta.

 

Milyen a kapcsolatod az olvasókkal? Milyen visszajelzéseket kapsz a bloggal kapcsolatban, mennyire interaktív a blog köré épült közönség/közösség?

Minden hozzám érkező kérdésre válaszolok.  Naponta tartom a kapcsolatot a mára több mint tízezer tagot számláló Boldognak Lenni Facebook csoportban. Reggelente rendszeresen életöröm program tipp, este általában párkapcsolati, stresszkezelő bejegyzés kerül ki az aktuális segítő cikken kívül. Nagyon szeretem a közösséget, mert pozitív szemléletű, az életüket (és ez által másokét is) jobbá tenni akaró emberek alkotják. Büszke vagyok rájuk.