Az internet rendkívül demokratikus módon könnyen elérhető lehetőséget nyújt a megjelenésre bárkinek, aki hallatni szeretné a hangját. A világháló elterjedése óta emberek milliárdjai éltek is ezzel a lehetőséggel. Ebben a hatalmas digitális zajban egy jókora része ezeknek a megszólalásoknak azonban pusztába kiáltott szó. Vannak viszont olyanok is, akik állhatatos munkával, kitartással és valóban érdekes gondolatokkal töltötték fel saját netes tereiket. Ezek a bloggerek valódi értékteremtő erővel bírnak, négy különböző műfajból válogatva ajánljuk most a kedvenceinket.

 

PSZICHO: Örömterv blog

A blog szerzője Ur Anita tréner és coach, aki pszichológiai irányú tanulmányai és elköteleződése előtt pedagógusként is szerzett rengeteg tapasztalatot az emberekkel, gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. Az évek során számtalan különböző személyiséggel került kapcsolatba, megszámlálhatatlanul sok érdekes és tanulságos életutat, sorstörténetet és sajátságos problémákat is látott. Látta a nagy álmokat, a mindennapok buktatóit és azt is, hogy mit (nem) teszünk meg a saját jóllétünkért. Márpedig Anita hisz benne, hogy ez utóbbi a legfontosabb az életben. Inspiráló bejegyzései mindig jól átélhetőek és eredeti gondolatokban bővelkedők, rengeteg, nap mint nap alkalmazható praktikát és hasznos tanácsot mazsolázhatunk ki a blogjából. Alighanem nincs olyan ember, akinek ne válna hasznára az Örömterv blog rendszeres követése.

 

LAKBERENDEZÉS: Térkultúra

Az internet mára a mindennapi betevő inspirálódásunk fő forrása. A világ minden csodája elérhető bedigitalizált formában, a kanapénkon ülve, nem csoda, hogy az inspirációs fókuszú blogok eddig nem látott felívelésben vannak. Nőként pedig különösen fontos a számunkra a minket körbe vevő szűkebb-tágabb környezetünk, a lakberendezés témája pedig olyankor is kellemes kikapcsolódást és szépérzékünk üdítő edzését nyújtja, amikor éppen nem vagyunk semmilyen konkrét lakásfelújítási projektben. A számos lakberendezéssel foglalkozó blog közül egy olyat választottunk, amelynek rendkívül igényes a kivitelezése, a rendszeresen frissülő tartalom pedig sokrétű, érdekes és valóban informatív. http://www.terkultura.com

 

 

ZÖLDBLOG: Ökoanyu

Egyszerűen zöld – hirdeti magáról kedvenc fenntarthatósággal és élhető zöld életmóddal foglalkozó blogunk. A posztok pedig betartják a szlogen hangzatos ígéretét: csak úgy sorjáznak a költséghatékony, okos és praktikus ötletek arra, hogyan alakíthatjuk aktuális háztartásunkat és családunk mindennapjait egy kicsit környezettudatosabbá, kíméletesebbé és fenntarthatóbbá. Éljünk bár egy nyüzsgő város korlátozott hellyel bíró panellakásában vagy a csendes és távoli vidék nagy terekkel bíró kertes házainak egyikében, Ökoanyu életszagú és megvalósítható ötletekkel áraszt el minket –nem mellesleg hiteles módon, hiszen mindent saját tesztelést követően oszt meg a követőivel.

 

GASZTRO: Dolce Vita Életmód

Vrábel Kriszta az olasz gasztronómia szerelmese és avatott ismerője, aki néhány évvel ezelőtt fordított egyet az életén és szénhidrátszegény diétába kezdett. Kriszta életmód blogjában az a felbecsülhetetlen érték, hogy a kétgyermekes édesanya és háziasszony előbb volt gasztroőrült, mint életmódváltó, receptjei ezért nem csupán egészségesek, hanem hihetetlenül változatosak, izgalmasak és egytől egyik kulináris különlegességek. A szénhidrátszegény életmód az ő tolmácsolásában a friss alapanyagokban való tobzódást, az ízek és a textúrák játékát jelenti. Teljes értékű gasztroblog, egészségesen.