A család lelke: a rend
97%Összpontszám
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)
97%

 

Ki vagyok én? Mi dolgom az életben? Miért nem működnek a kapcsolataim? Miért kerülök újra és újra ugyanabba a szituációba? A lelkünk mélyéig hatolnak ezek a kérdések. De aki mer kérdezni, arra megoldás is vár. A fejlődéshez, a korlátok feloldásához elengedhetetlen, hogy tudatosan feltérképezzük saját belső világunkat.

Amikor valamit elfojtunk magunkban, mert túl fájdalmas tudomást venni róla, a testünk jelez nekünk. A szellemünk és a szervezetünk elválaszthatatlan, szoros kapcsolatban áll egymással, egyek.

Szinte látunk magunk előtt, ahogy összevont szemöldökkel ingatod a fejed és azt gondolod, hogy semmi szükséged önjelölt táltosokra, akik akaratod ellenére kívánnak meggyógyítani. Tényleg nincs szükséged kuruzslókra, hisz egy öntudatos, dolgozó felnőtt nő el tudja dönteni, hogy mi a jó neki. Csakhogy ezek tények, és valós példák milliói bizonyítják, hogy a lelki problémáink szépen lassan, módszeresen emésztik fel a testünket.

csalad

Személyes gyógyulásból ihletet merítve

Amikor találkoztunk Évával és Annával, a kezdetekről kérdeztünk őket. Nagyon inspiráló volt látni és hallani, ahogy mind a ketten belső nehézségeikből táplálkozva tárták fel a saját útjukat, mert először csak sejtették, később tudták, a folyamat végére pedig hittek abban, hogy a lelki gátak feloldása ép, egészséges szervezetet eredményez majd.

„1998-ban alig tudtam járni. Aludni is csak a padlón térdepelve, ágyra hasalva, a két kiszakadt porckorongsérvnek köszönhetően.Addigra már azt vallottam, hogy minden testi probléma hátterében lelki okok rejtőznek, és a fizikai tünet az érzelmi blokk kezelésével tűnik el.Itt volt hát az alkalom, hogy bizonyítsam elméletemet, elsősorban magamnak. Meg is tettem.

Gyógyulásom további tanulásra ösztönzött, így angol-orosz nyelvtanári és közgazdász diplomáim mellé tanultam még keleti filozófiát, nyugati tudományos megközelítéseket, transzperszonális pszichológiát, érzelmi energetikai korrekciókat, térenergetikát, családrendszer-elemzést, hogy csak néhány területet említsek.

Húsz éves pályafutásom alatt nem láttam mást, csak azt, hogy egyes problémák azért tűnnek megoldhatatlannak, mert nem a megfelelő helyen keressük a megoldást. Nem csak a gondolkodási, hanem az érzelmi modellek megváltoztatására is szükség van, amit a tanítással és a tanulással érhetünk el.”– meséli nekünk határozottan Kovács Éva kapcsolati mentor és tréner.

„Általános és középiskolai tanulmányaim során észrevétlenül, egyre inkább a környezetem, a családom, a barátaim és a társadalom elvárásai váltak irányadóvá, így mire egyetemre kerültem, azon kaptam magam, hogy már nem is tudom mi az, amit valóban én szeretnék.                                                                                     

Az elmúlt tíz évben biológus diplomám mellé transzperszonális pszichológiát, erőtér-technikát és kineziológiát tanultam. E tudás felbecsülhetetlen segítséget nyújtott autoimmun betegségemből történő gyógyulásomhoz. Kitartó munkával felfedeztem, hogy a betegség hátterében az állt, hogy nem a saját utamat követtem.” – folytatta Székács Anna biológus, személyiségfejlesztési tanácsadó.

Ezekből a tapasztalatokból és sorsokból született meg az „A család lelke: A rend” elnevezésű tréning. Ez egy tíz modulból felépülő tanfolyam, amelyben az egyes modulok kéthavonta kerülnek megrendezésre. Közben önálló munka folyik; ez magában foglalja a szakirodalom olvasását és a feldolgozást. A kurzus elvégezhető teljes egészében is, de akit csak egyes témakörök érdekelnek, az adott modulra is csatlakozhat Éváékhoz.

A családállítás művelete

Egy olyan komplex és rendkívül hatékony filozófiát és látásmódot kapunk ezen a tanfolyamon, mely segít az életet, a környezetünket és önmagunkat is egy egészséges, pozitív szűrőn keresztül látni. Ráébreszt bennünket, hogy az ősök és önmagunk tisztelete, az élet megbecsülése és az emberi méltóság olyan nélkülözhetetlen elemei a human létnek, melyek elhanyagolása következményeket von maga után. Hogy ezt a szemléletmódot kiterjesszük önmagunkra és a közegünkre is, nem csak a belső világunkkal foglalkozunk a tréning alatt, hanem a legalább olyan fontos külvilággal, hivatással, pénzzel, otthonunkkal, országunkkal kapcsolatos kérdésekkel is.

Számos személyre szabott és csoportban végzendő kreatív, problémafeltáró gyakorlat teszi eredményessé „A család lelke: A rend” programot. A cél, hogy a modulok és az egész kurzus végére, mindenki és minden a helyére kerüljön, megkapja minden családtag a neki kijáró tiszteletet és elismerést, az adás és elfogadás egyensúlya állandó maradjon és választ kapjunk a bevezetésben feltett kérdésekre.

Az A család lelke: A rend tanfolyam kétévente indul, a csaladlelke@gmail.com címen elérhetők. Legközelebb 2015. november 20-án Veszprémben, Budapesten pedig 2016. január 29-én csatlakozhattok. (x)

(Szöveg: Hangai Lilla)