Kedves szkeptikus olvasó, kérünk, ne kattints tovább! A szemed előtt van egy esély, mellyel bepillantást nyerhetsz az ismeretlenbe. Ha eddig nem tudtad mi az a kineziológia, ugyanúgy megéri velünk maradni, mintha pontatlan tudással a homlokod mögött alkottál véleményt valamiről.

A kineziológia nem vajákos asszonyok kántálásán, nem sámándobon tamtamozó táltosokon, de még csak nem is jövőbe látó médiumok hümmögésén alapszik. A kineziológia egy ősi gyógymód, mely a kínai császárok korából eredeztethető és nagyon is tudományos alapokon nyugszik.

Keleten már akkor tisztában voltak vele, hogy a testet és a lelket nem lehet külön meggyógyítani, hisz azok egyek. Így kezelték a császárokat is, akiknek saját orvosuk volt. Ha az uralkodó beteg lett, az orvost kivégezték, mert nem végezte jól a munkáját. Szerencsére a kineziológusok ma már fővesztésterhe nélkül dolgoznak, módszerük pedig minden arra nyitott emberre hatással van.

szk

Az egyszerűség kedvéért Szabó Andrea Krisztina főállású kineziológus konkretizálja, hogy mit is kell érteni egy kineziológia kezelés alatt.

„A kineziológia módszer egyszerre dolgozik mind fizikai, mind testi szinten, figyelembe véve a meridiánok és a test energiaállapotát. A testben elraktározódott negatív emlékekkel, valamint lelki, tudatalatti szinten az érzelmekkel dolgozik, így hatékonyan orvosol szinte bármilyen problémát. Segítsége az izomtesztelés, mely a tudatalattiban lévő emlékeket tárja fel.

Rövid beszélgetés, tényfeltárás után a cél mondatot fogalmazzuk meg, amit a kliens elérni szeretne. A cél mondatunkban csak pozitív szavak lehetnek, tagadás nélkül, jelen időben. Ez az alapja a megfelelő minőségű oldásnak. Ezután izomteszteléssel feltárjuk az „ok korát”, amikor is a probléma, hitrendszeri blokk vagy betegség keletkezett. Majd ezt követi a fizikai testenergia,meridián pontjainak kiegyenlítése és olyan vizualizációs gyakorlatok, melyek segítik a régmúlt eseményből fakadó téves hitrendszer (pl. nem vagyok szerethető, nekem nem sikerül, nem vagyok elég jó) feloldását. Célom az egészséges önszeretet elérése, hiszen ennek birtokában sokkal könnyebben boldogulunk az életünkben. A közös munkálkodás végén rögzítjük a célmondatot testi és lelki szinten is.”

szk1

A hétköznapokban is figyelnünk kell önmagunkra

A kineziológia esetében sem elég, ha elmegyünk a kezelésre, aztán hazaérve pontosan ugyan úgy cselekszünk, mint azelőtt. Fel kell ismernünk, hogy a boldog, harmonikus lélek titka a tudatosság, hogy ismerjük önmagunkat, tudjuk kezelni a problémáinkat és nehézségeinket.

Amíg nem fordulunk önmagunk felé teljes elfogadással és szeretettel, addig romboljuk szellemi és fizikai egészségünket is. Legkönnyebben ott csíphetjük fülön a káros hozzáállást, ha megfigyeljük, hogy másoknak miként nyilatkozunk önmagunkról. A „Ne haragudj, annyira béna vagyok, elfelejtettem elhozni neked a könyvet.” és a „Ne haragudj, elfelejtettem neked elhozni a könyvet, de holnap biztosan eszembe fog jutni.” között apró, de lényeges különbség van. Míg az első mondatban sértegettük önmagunkat, addig a másikban egyszerűen elismertük a hibát. Pontosan emiatt téves elképzelés az, amikor azt gondoljuk, a környezetünkön kellene változtatni. A megoldás mindig bennünk van. Ha mi változunk, a mellettünk, velünk élők is más szemmel néznek majd ránk.

Csillogó lelkek

Krisztinának nemrég jelent meg az első könyve. Mi már olvastuk, így tudjuk miben rejlik az ereje. Tudását és bölcsességét emberi sorsokból meríti, így továbbadva azt a rengeteg pozitív gondolatot, amitől feltöltődhetünk. Neki sem volt egyszerű, meg kellett küzdenie a saját démonjaival és nehézségeivel. Álljon hát itt zárógondolatként Szabó Andrea Krisztina története, amelyből láthatjuk, hogy a csillogó lélek elérése nehéz helyzetből sem reménytelen.

„A második gyerekem születése után veseproblémákkal küzdöttem.Nagyon fájdalmas éjszakáim és funkcionális gondokkal küzdő nappalaim voltak. Nehéz úgy két kisgyermeket és egy vállalkozást ellátni, hogy az embert közben fájdalmak gyötrik. Az orvosok vizsgáltak, de nem találták igazán az okokat, és ennek ellenére is gyógyszerekkel akartak tömni. Ekkor határoztam el, hogy inkább adok egy esélyt az alternatív terápiáknak.

Az első kezelés után jobban éreztem magam és nagyon vártam a következőt. Bár sokat sírtam, de mégis megkönnyebbülve jöttem el. Az első segítőm, aki egyben tanította is a kineziológia egyik ágát, ő kérlelt, hogy végezzem el a képzést, mert a képességeim szerint ezzel kellene foglalkoznom. Nehezen fogadtam el, de ennek már tizenkét éve. Nagyon hálás vagyok valamennyi tanáromnak és a módszernek. Úgy érzem egy egyszerű és hatékony támogatás ez, melyet mindenkinek meg kellene ismerni. A segítségnyújtás, az alternatívák bemutatása fontos számomra azért, hogy tudjuk, mindig van választásunk.”

(szöveg:Hangai Lilla)