Az alkotás a lelke mindennek. A legnagyobb erőt ehhez a tevékenységhez pedig az értő és támogató közösség adja. Erre épül az alkotónők.hu, amely nem csupán egy portál, amely rendszeresen frissül érdekes tartalmakkal, hanem legalább ennyire egy élő és aktív közösség is.

 

Folyamatos teremtés

Orbán Erika maga is Alkotó Nő. Szívvel-lélekkel, elkötelezetten hoz létre értéket a semmiből nap mint nap, élete minden területén. A nők ugyanis mindenre képesek, létezésük önmagában folyamatos teremtés. Kilenc évvel ezelőtt a világhálón szétnézve azonban szomorúan látta, hogy nincs olyan fórum, felület magyar nyelven az internet széles tágasságában, ahol ezt hozzá hasonlókkal megoszthatná vagy egymástól inspirálódhatnának. Erika döntött: létrehozta ő maga az Alkotónők Magazint, hogy ennek az online platformnak az ernyője alá gyűjtse a magyarországi lányokat-asszonyokat, akik valamilyen módon osztoznak egymás érdeklődésében.

 

„Szükségét éreztem egy olyan helynek, ahol az alkotók bemutathatják alkotásaikat, ahol elmesélhetik, milyen küzdelmek árán jutottak el a célig és ahol segítséget kapnak, ha szükségük van rá. Olyan alkotó nőknek biztosítunk megjelenési lehetőséget, akik követik a saját álmaikat, vágyaikat, és tesznek azért, hogy ezek meg is valósuljanak”

 

– meséli Erika a kezdeti célkitűzésekről. A magazin pedig folyamatosan nőtt, ahogy a mögötte álló közösség is, melynek terelgetése egyre fontosabbá vált, ennek érdekében a stáb létrehozott egy szakértői csapatot is, amelynek az a feladata, hogy tanácsokkal és útmutatással segítse azokat, akik elakadtak a folyamatban vagy elbizonytalanodtak egy ponton. 

Orbán Erika öntudatosan vallja, hogy az Alkotónők Magazinnak valódi missziója van: „Hisszük, hogy a nők kezében dől el a világ sorsa, s mi ebben részt akarunk venni.” Ennek megfelelően az alkotás bármi lehet, amelyet egy nő hoz létre, s amellyel szebbé teszi a saját maga és a környezete életét – s itt bátran gondolhatunk nagy dolgokra és a hétköznapok monotonitásába valami kis szépséget és örömöt csempésző apróságra egyaránt.

“Legfontosabb témánk maga a nő! – magyarázza Erika – A nő, aki háztartást vezet, aki üzletasszony, aki alkot, aki gyermeket nevel, aki természetes, aki nem fél nagyot álmodni és aki nem fél tenni is az álmaiért.” Így, mi mindnyájan, akik közösségre vágyunk és ebben a közösségben szeretnénk megmutatkozni, “tizennyolctól kilencvennyolc éves korig”, ahogy Erika vidáman meghatározza célközönségét.

 

Egy csapat, egy közösség

Egy ekkora portál fenntartása és folyamatos megújítása már rengeteg feladattal jár, Erika pedig maga köré gyűjtötte azokat, akikre jószívvel rábízza “szellemi gyermekét”. Mostanra a stáb az alapítón kívül két újságíróval, egy webfejlesztővel és egy kilenc fős szakértői gárdával bővült. Az Alkotónők Magazin egy szívvel-lélekkel végzett küldetés, mely igazi szenvedélyből születik, ez adja különösen nagy értékét, ugyanis kivétel nélkül mindenki önkéntesen vesz részt a munkában. 

Mostanra pedig a magazin olvasóiból kovácsolódó aktív közösség időről időre élőben is találkozik, hogy ki-ki beadja a maga energiáit a közösbe. A helyi művelődési ház égisze alatt megalakult az Alkotónők Klubja, amely rendszeresen szervez offline rendezvényeket, készít kiadványokat és folyamatosan dolgozik a női tudatosság és a külső-belső harmónia építésén. “S mindeközben cél egy online közösség létrehozása – hangsúlyozza Orbán Erika –, ahova bárki, bármikor benézhet, ahol hasonló emberekkel ‘találkozhat’, ahol megbeszélheti a problémáját és ahol úgy érzi: Igen, haza értem.”