Néhány éve még kissé furcsa látványnak tűnt, ha valaki szorosan magára erősítve hordozta kisbabáját. Ma ez már megszokott látvány, és többnyire már az is közismert, hogy a babahordozásnak milyen jó hatása van a babákra. A babahordozás egy csodaszer, amit minden anyukának ismernie kell!

Anyává válásunk egyet jelent azzal, hogy felelősek vagyunk az új kis életért, aki még nagyon hosszú időn keresztül mindenben ránk lesz utalva.

Kisbabánknak megszületése után még sokáig létszükséglete a testkontaktus, csakúgy, mint az evés, vagy az alvás. Ezt a testkontaktus igényt azonban nagyon fárasztó dolog huszonnégy órában kielégíteni. Főleg akkor, ha kisbabánk nagyigényű, hasfájós, vagy éppen nyűgös, beteg.

A babahordozás segít abban is, hogy az anyán kívül a család többi tagja segíteni tudjon a baba körüli teendőkben akár már a gyermekágyi időszak alatt, vagy egy betegség esetén. Ezzel a tudással felfegyverkezve a nagymama, és az apa is kompetensebbnek érzik majd magukat a saját szerepükben, és ez fontos alapja lehet később is az egészséges, harmonikus családi kapcsolatoknak.

Egy jó hordozó a baba számára olyan érzés, mintha folyton ölelnék: biztonságos és kényelmes.

Ne feledkezzünk meg a babahordozás praktikus oldaláról sem: Miközben kisbabánk annyi időt tölthet a közelünkben amennyit csak igényel, mi is elvégezhetjük a mindennapi teendőinket:például elláthatjuk a nagy testvért, játszhatunk vele megfőzhetünk, elmosogathatunk, de a hordozó-adta szabadsággal kirándulhatunk, vásárolhatunk is akár.

magyarinda

A Magyarinda az anyukák szolgálatában

„Hét-nyolc évvel ezelőtt született meg egy olyan koncepció a fejünkben, amely az autentikus magyar népi motívumkincset használná hétköznapi tárgyakon úgy, hogy a mindennapi ember is örömmel viselje. Lélegzetelállítóan szépek ezek a motívumok és varázslatos, hogy ebben a piciny országban mennyire sokféle minta él, tájegységenként más és más.A mai ember már csak két-háromfélét ismer. Azért is tartottuk ezt nagyon szép gondolatnak, mert így a hétköznapi emberek is megismerkedhetnek sok általuk eddig nem ismert mintával.

Innen alakult ki a név és az első termék ötletek, amelyekből jelenleg a babahordozással kapcsolatos vonal maradt meg. A Magyarinda név mára teljesen össze is forrt ezzel.Nagyon szép szimbólumnak tartom, hogy a köznyelvben ma sokak számára csak Indaként ismert babahordozónk valóban indaként öleli körbe a babát, és az őt ölelő felnőttet.” – mesélte nekünk Nyéki-Fazekas Kata a Magyarinda megalkotója és tulajdonosa.

Katáék már tíz éve gyűjtik a tapasztalatokat, háromgyermekes édesanyaként nem csak közvetve, hanem közvetlenül is érintett a témában. Ezért is tudja olyan biztosan, hogy mekkora könnyebbséget jelentenek a csatos hordozók az édesanyák számára, ráadásul a használatukhoz nem kell sem tanfolyam, sem egyéb segítség, mert nagyon egyszerűen használhatóak.

magyarinda1

Különböző hordozók különböző igényekre

A Magyarinda márkanév alatt különböző hordozók közül választhat a vásárló. A SZIMPLA és KLASSZIK csatos típusok mellett már elérhető a nagyobb babák számára készült ÓRIÁS és a kifejezetten kicsi babáknak a PIHE hordozó is.

Ezek mellett figyelnek arra is, hogy más hordozótípusok is elérhetőek legyen a kínálatukban, így kerültek be a hordozókendők a választékba: a rugalmas kendő, a karikás kendő és egy másik különleges rugalmas anyagból készült hosszú kendő.Ezek a kendők lehetővé teszik a korán érkezett babák hordozását is.

„Az összes babahordozónk kényelmes, kiváló minőségű, és a kisbabák testének ortopédia szempontjai szerint is maximálisan megfelelőek. Minden babahordozóra legalább 1 év garanciát vállalunk, és biztosítjuk a kölcsönzés lehetőségét is, hogy legyen mód a vásárlás előtt a hosszabb tesztelésre, próbára.”– folytatta Kata.

Az elhivatottságot és a profizmust támasztja alá az is, hogy bár családi vállalkozásként kezdte a Magyarinda, felismerték azt a nagy jelentőségű tényt, hogy ha igazán minőségi dolgot szeretnének létrehozni, akkor szakemberek tanácsait is be kell építeniük a fejlesztésekbe. Az édesanyák százszázalékos biztonságban tudhatják babáikat, mert az Indák tervezésében és kivitelezésében független szakemberek is részt vettek: ortopéd orvos, gyógytornász, baba- és gyermekhordozási tanácsadó, mozgásterapeuta, alvásszakértő, pszichológus, szoptatási tanácsadó, védőnő. (x)

(szöveg: Hangai Lilla)