A világvárosok saját befolyásukat képesek az ott élő emberekre is kivetíteni, így elkerülhetetlen, hogy új szokások, jellegzetességek alakuljanak ki bennünk a lakhelyünk függvényében. Nem célunk bélyeget ragasztani senkire, gyakoroljuk az önkritikát és tekintsünk humorral ezekre a kis szösszenetekre. Pont attól gyönyörű a női lét, hogy millió oldala van. 

 

  • Nem érdekli őket a végítélet harangjait megkondító orkánerejű szél, sem az agresszív esőcseppekkel tűzdelt, soha elállni nem akaró trópusi vihar, ami éppen Londont sújtja péntek este. Ha bulizni mennek, a nyitott szandál és a csupasz lábak a kiegészítők alfája és omegája az angol lányoknál.
  • A szofisztikált vagy kevésbé szofisztikált (hogy elegánsan fogalmazzunk) alkoholfogyasztás már a rutinjuk részévé vált. A legtöbb szórakozóhely éjfél és hajnali kettő között bezár, így nem London az a hely, ahol vesztegethetné az ember lánya az idejét. Cheers!
  • A divat és stílus mesteri összehangolása az öltözködési ízlésük alappillére. Senki nem képes olyan magától értetődően párosítani egy vintage Burberry trench coat-ot egy öt fontos H&M pólóval, mint egy modern, londoni nő.
  • Az angol lányoknak bizony vadászniuk kell a D-vitaminra; ezért ha arra jársz, véletlenül se gondold azt, hogy a közparkokban történő csipkefehérneműben való napozás közszeméremsértés. Csak könnyedén, nem lehet náluk mindig bikini, ha kisüt a nap néhány ábrándos, törékeny percre.
  • A sport státuszszimbólum. Legyen az elegáns tenisz, golf élére vasalt nadrágban, kocogás a parkban, vagy egy menő edzőterem spinning órája. Ha nem sportolsz, kezdd el kínosan érezni magad!
  • Ha vérbeli londoni nő szeretnél lenni, nem engedheted meg magadnak, hogy tárt karokkal fogadj minden idegent, aki meg szeretne ismerni téged. Légy annyira „posh”, hogy előbb mérlegelsz, aztán döntesz.

woman-340991_960_720

 

  • Az angol konyha rossz. De hogy finomítsunk kicsit a nyers megfogalmazáson, mondhatnánk azt is, hogy nem kifejezetten jó. Még akkor sem, ha olyan neves képviselők érkeztek az országból, mint Jamie Oliver, Hugh Fearnley-Whittingstall vagy vagy Nigella Lawson. Így, ha olyan akarsz lenni, mint egy vérbeli angol nő, tanulj meg hibátlan steak-et sütni. De remek alternatíva ismerni a legjobb éttermeket is. Mi szóltunk!
  • Olvasni, könyvet venni és könyvtárba járni sikkes. Ha a legújabb designer táskájukat vaskos, tinta illatú kötetekkel töltik meg, máris tompul az előítélet. Tényleg olvasnak, nem csak imitálják.
  • A délutáni tea az angol kisasszonyoknál még ma is dívik, nem egy kihalt szokás után sóvárgunk a billentyűzetet püfölve délutánonként az irodában. A délutáni tea csak szénhidrát-gazdagon éri meg. Sütemény, zsíros tej és házi lekvár nélkül esélyed sincs angol nőként érezni magadat.
  • Tanulj meg nem fázni, különben Michelin babaként fogod érezni magad, mert folyton arra gondolsz, hogy a csontig hatoló széllel minimum ötven réteg ruhának van esélye felvenni a harcot. Az elején biztosan gyakorolnod kell majd kicsit, de hidd el, jó érzés lesz megmutatni a csupasz lábaidat vagy karjaidat. A libabőr akár az új kiegészítőd is lehet.

 

(szöveg: Hangai Lilla, képek: pixabay.com)

Ilyen egy londoni nő!
79%Összpontszám
Olvasói értékelés: (5 Szavazások)
79%