bannerfesztival

A világvárosok saját befolyásukat képesek az ott élő emberekre is kivetíteni, így elkerülhetetlen, hogy új szokások, jellegzetességek alakuljanak ki bennünk a lakhelyünk függvényében. Nem célunk bélyeget ragasztani senkire, gyakoroljuk az önkritikát, tekintsünk humorral ezekre a kis szösszenetekre. Pont attól gyönyörű a női lét, hogy millió oldala van. 

  • A szöuli nő plasztikáztat. És pont. Még csak titkot sem csinál belőle. Alapvető a hatalmas szem, a pisze orr és a kicsi áll. Mondhatjuk, hogy a kultúrájukhoz tartozik.
  • De az is igaz, hogy nagyon vigyáznak a megszerzett eredményre. A koreai lányok bőrápolási rutinja tíz – nem, nem írtuk el – tényleg tíz lépésből áll. Hogy biztosan elhidd, inkább soroljuk: szemsmink eltávolítása, arclemosás, hámlasztás, tonizálás, esszenciák, vitaminos ampullák, fátyolmaszkok, szemkörnyék ápolás, emulziók, éjszakai krém. A hámlasztást és a fátyolmaszkot nem minden este és minden reggel használják, de a többi lépés kihagyhatatlan.
  • Az Amerikában és Európában a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején tomboló fiú és lány bandák láza Koreát most döntötte le a lábáról. Hihetetlenül képesek lelkesedni a K-pop-ért és még csak fel sem merül bennük, hogy ez már annyira 2002. Alább láthatsz némi ízelítőt. Ne hagyd ki, mert a popzene ezek után egy új fogalommá lényegül a fejedben. A Spice Girls és a Backstreet Boys kutyafüle az ilyen kidolgozott koncepciókhoz képest.

  • A hajuk annyira vastagszálú és erős, hogy az általunk használt hajformázók és festékek semmire sem mennének vele. 
  • A szöuli nőnek veszélyes tanulnia és képeznie magát. Sok fiatal lány esik abba a „hibába”, hogy külföldre megy tanulni, majd hazatérve nincs az a férfi, aki szóba állna vele. Nem azért, mert lenézik a külföldön megszerzett tudást, hanem mert rettegnek attól, hogy a nő többet keres majd, vagy magasabb beosztásban dolgozik.
  • Az utcán és a nyilvános helyeken még csak véletlenül sem csattanhat el egy csók, a koreai nő nem fogja meg a párja kezét. De megsúgták nekünk, hogy a négy fal között ők is kieresztik a szexualitásukat. Huncut hölgyek…
  • Ránk azonnal vérben forgó szemekkel néznek, pontosan úgy, – mintha fekete melltartót vettünk volna a fehér blúz alá – ha felszippantjuk a makaróni tésztáját. A szöuli nő úgy szürcsöl és szívja fel a kukszut, ahogy jól esik neki.

banner-1090825_960_720 (1)

  • Úgy tartják, hogy az evés maga a mennyország, valószínűleg ezért van ilyen jó alakja a koreai nőknek. Hiszen, amikor esznek, akkor csak és kizárólag azzal vannak elfoglalva, hogy esznek. Megszűnik a szennyesruha, a Facebook és a holnapi prezentáció gondolata is. Csak az étel élvezetére koncentrálnak. Milyen jó lenne, ha csak egyszer, mi is úgy ebédelhetnénk meg, hogy nem csörög közben a telefon. Talán ki is kapcsoljuk legközelebb…
  • A szöuli nő picike. Nem csak a magasságát, de a testarányait tekintve is. A nálunk átlagos M-es fenék ott bizony már az XL-es méretbe esik. Nem szeretnénk Koreában ruhát vásárolni…
  • Ha csúnyán sztereotipizálunk egy kicsit a vicc kedvéért, az európai szemnek minden ázsiai arc egyforma. Ha túllépünk a sémán, megláthatjuk, hogy a szöuli nő gyönyörű és teljesen más, mint a vietnámi, a kínai vagy a japán hölgyek. Bennfentes információ, hogy az ő szemüknek pedig mi vagyunk szinte teljesen egyformák. Komolyan.

 

 

 

(szöveg: Hangai Lilla, képek: pixabay.com)

Ilyen egy szöuli nő!
90%Összpontszám
Olvasói értékelés: (4 Szavazások)
90%