Közeledik a bikini-szezon és rajtunk nőkön, gombnyomásra lesz úrrá a pánik a bikini bodynk miatt. Ez egy teljesen törvényszerű folyamat volt eddig, de mit szólnál ahhoz, ha idén ez másképp lenne? Nem edzéstervet, csodakencét vagy léböjtkúrát fogunk ajánlani ebben a bejegyzésben, hanem egy új aspektust.

 

Egymás között azt hiszem, bevallhatjuk, hogy a tükör előtt való ácsorgás és a kritikus pontok ujjal való csipkedése, esetleg az emiatt kibuggyanó könnyek nem ritkák, ha arról van szó, hogy meg kell mutatnunk másoknak a szinte meztelen valónkat. A bikini, de még az egyrészes fürdőruha sem ott takar, ahol éppen kellene. Búvárruhában pedig mégsem mehetünk strandolni. Bár egy halvány, átsuhanó gondolat erejéig, talán ez is opció.

Amikor felmerült ez a téma a szerkesztőségben, teljesen biztosak voltunk benne, hogy a nők számára nincs aggasztóbb, mint amikor a cellulit kerül szóba. Eltörpül mellette a stria, amely még talán büszkévé is tesz bennünket, hiszen az egy harci sérülés. Vagy a fogyás miatt, vagy a szuszogó csöppség miatt a másik szobában. A tigriscsíkok ezek szerint szexisek és büszkének kell lennünk rájuk. A csípőn lévő felesleg miatt szintén nem kell komolyabban aggódnunk, a franciák például szerelmi kapaszkodónak becézik, nagyon találóan. Így megállapíthatjuk, hogy végeredményben ez is szexi. De a narancsbőrről mi jut eszébe mindenkinek? Hogy ez a nő valószínűleg mekis kaján tengeti mindennapjait és az edzést hírből sem ismeri. Porcukorral hinti meg a gyümölcssalátát és a napi folyadékbevitelét a Coca-Cola szponzorálja. Tévedés.

 

Az anyatermészet a topmodelleket sem kíméli

Hogy mi is pontosan a narancsbőr, azt egy egyszerű szóval megválaszolhatjuk: zsír. A kötőszövet alatt felhalmozódott felesleges zsírról van szó és a nők kilencven, – jól hallottad -, kilencven százalékát érinti. Nem számít, hogy vékony vagy vastag testalkatról van szó, a legtöbb esetben pedig az is elhanyagolható tény, hogy figyelünk-e az étkezésre és az edzésre. Meggyőződésünk ugyanis, hogy aki nem testépítő és nem natúr csirkemellet eszik friss ananásszal naponta ötször, az sosem szabadulhat meg teljes mértékben a narancsbőrtől.

Különben is, mikor lett ez ciki? Természetesen vannak olyan esetek, amelyek már kiaknázzák a vizuális környezetszennyezés fogalmát, de egy apró pukli miatt még nem kell azt éreznünk, hogy a cápadressz az egyetlen opció, ha strandra szeretnénk merészkedni; a hálószobában pedig az a fajta sötétség lehet csak megváltás, amit egy cseppkőbarlang mélyén élhetünk át. A cellulit nem társítható más betegségekhez és az esztétikai faktoron kívül nincs kockázati tényezője az egészséget tekintve. A narancsbőr tehát nemes egyszerűséggel fogalmazva egy másodlagos nemi jelleg a nők esetében. Igen, benne van a csomagban, amelyet születésünkkor kaptunk.

Névtelen-1

Forrás: lutetiaflaviae.com / thesun.co.uk

Candice Swanepoel feltöltött magáról egy képet az Instagramra. Bomba alakú szupermodell, a lesifotókon mégis minden apró tökéletlensége látszik. Az ő feneke sem makulátlan és a cicje is jóval kisebb a Victoria’s Secret képeken megszokottaktól. A kép címe ez volt: Senki sem tökéletes.

Ezen felbuzdulva beleástuk magunkat a témába és fantasztikus dolgokra bukkantunk. Olyan sztárokra az interneten, akik nyaralnak, bikiniben, narancsbőrrel a combjukon. Gazdagok és szépek, bármilyen kezelést megfizethetnének, biztosan ügyelnek az étkezésükre és a rendszeres sportra is. Mégis van narancsbőrük. Nem a rosszindulat és nem is a káröröm csalt mosolyt az arcunkra. Egy szempillantás alatt beláttuk, hogy mi nők, ilyenek vagyunk, és még csak szégyellnünk sem kell.

Névtelen-2

Forrás: radaronline.com

Anne Vyalitsyna szupermodell /Reese Witherspoon színésznő

Halle Berry színésznő / Scarlett Johansson színésznő – énekesnő

 

Persze, lehet azért tenni, hogy a helyzet jobb legyen, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, de az örökös kritizálás és nyomasztás nem megoldás egy nemlétező problémára.

 

 

 

 

(szöveg: Hangai Lilla, nyitókép: pixabay.com)

 

Mikor lett ciki a narancsbőr?
100%Összpontszám
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
100%