plakat tömöritett

„Ha ez az, ahol tartasz, akkor pont innen kell kezdenünk”  – ez a mottója Mark Raynernek, aki több mint 30 évnyi tapasztalattal és az emberi magatartást vizsgáló kutatással a háta mögött hozta létre nemzetközi coaching iskoláját, a Rayner Institute Ltd-t Kanadában. Az Intézet több nemzetközileg akkreditált online képzést kínál azoknak, akik nem csak a saját életüket szeretnék megváltoztatni, de másokat is hozzásegítenének ehhez. A jó hír, hogy a Rayner Institue egykori diákja, Dobay Balázs munkája révén ezek egy része már itthonról is elérhető: a hamarosan újra induló Önkiteljesedett Coach és Mentor képzés tananyagát pedig már magyar nyelven is elsajátíthatjuk.

 

A hazai képzés a D-LAB Consulting Kft. közvetítésével valósul meg, ahol a coach oktatáson kívül coachinggal, mentorálással és üzletviteli tanácsadással is foglalkoznak. „Az angol anyag átültetése több mint egy évig tartott, az első magyar nyelvű képzés 2016 nyarán zajlott, és sikeresen zárult” – mondja Dobay Balázs, a D-LAB alapítója, aki többek között a Rayner Intézetben szerzett Coach minősítést.

„Meggyőződésem, hogy először magunkban kell körülnéznünk, ha úgy érezzük, nem helyes az irány” – vallja. Balázs – a Rayner Institute másik magyar oktatójához, Tanner Anetthez hasonlóan – több mint egy évtizedes sikeres közép-és felsővezetői karrierjét adta fel azért, hogy coachként közvetlenebbül segíthessen másoknak. „Célom, hogy ügyfeleim életében olyan pont legyek, ahol tervekkel, inspirációval és kreativitással töltődnek fel, ami támogatja őket életük során. Ezért is lett cégünk nevünket követő jelmondata: …ahol a megoldások születnek.”

coach

Vezetőből segítő

Ahogyan Balázs, Anett alapvégzettsége is közgazdász, aki már egészen fiatalon lehetőséget kapott a vezetővé váláshoz. A több mint 15 év alatt is, amit különböző vezetői pozíciókban töltött végig azt motiválta, hogy minél többet tegyen a vele együtt dolgozókért, a cégért, úgy, hogy közben maga is jobb emberré és vezetővé válik. Így jutott el a coachinghoz, majd 3 év gyakorlat, és több száz coacholt óra után a Rayner Institute képzéséhez, amely – erősen szemléletformáló és önreflexív volta miatt – az ő életére is nagy hatással volt.

„Hiszem, hogy az a figyelem a támogató légkörrel és megfelelő eszközökkel kiegészülve, melyet a coaching nyújt, olyan gondolatokat, megoldásokat, döntéseket, változásokat eredményez, melyeket egyedül, rohanó mindennapjaink közepette nem látunk meg, nem veszünk észre, nem merünk megtenni, pedig ott van, bennünk van, képesek vagyunk rá” – hangsúlyozza Anett.

 

Kiforrott, univerzálisan alkalmazható módszer

Az Intézet Önkiteljesedett Coach és Mentor képzésére hamarosan indul a jelentkezés. Az oktatási módszer nagy előnye, hogy teljes mértékben online zajlik, a résztvevőknek ki sem kell tenniük a lábukat otthonról, hiszen videokonferencia keretében sajátíthatják el a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) által akkreditált (ACSTH) tananyagot. Nincsenek rejtett díjak, nincs vizsgaköltség, a képzés tandíja mindent magában foglal, ami egy későbbi nemzetközi Coach akkreditációhoz (ICF ACC) szükséges, még a kötelező mentoringot is. Természetesen az előírt gyakorlatot a résztvevőknek meg kell szerezniük (ACC esetén 100 óra) és a minősítő vizsgát letenniük, de ezen felül más dolguk nincs. Az oktatásban kiemelkedő hangsúlyt fektetetnek a megértésre és a minőségre, melyre az észak-amerikai módszertan és a kanadai Intézet a garancia.

„A képzés egy olyan teljesen egyedi, kiforrott módszertant és modellt ad a Coach kezébe, melyet univerzálisan, minden körülmények között használhat, adaptálhat. Nincs szüksége több száz eszközre és módszertanra, nem kell aggódnia, hogy a megfelelő helyzetben a megfelelőt rántsa elő a »kalapból«. Biztonságot, és elegendőséget ad a Coachnak, hogy azt az ügyfelének is továbbadhassa” – mondja Balázs, aki azt is elárulta: készül már a második lépcső, a PCC szintű képzés magyar verziója.

coach3

 

„Nem látjuk a fától az erdőt”

Ha nehéz döntés előtt állunk, ha egy elhatározásunkhoz szeretnénk következetesen tartani magunkat, ha úgy érezzük, hogy embertársainkkal, munkatársainkkal való kapcsolatainkat nem tudjuk rendezni: ez mind-mind coaching téma. Ezekre a kérdésekre a válasz bennünk van – magyarázza Balázs -, de nem látjuk a fától az erdőt. A coaching hatására „az ügyfél rájön arra, saját (vélt vagy valós) biztonságához való ragaszkodása akadályozta, hogy életében előrelépjen, hogy stabil párkapcsolatot alakítson, hogy olyan munkahelyre menjen, ahol jól érzi magát, hogy embertársaival megfelelő kapcsolatot alakítson ki. A közös munka során megtörténnek a lépések, megszületnek a döntések. Látom kapcsolatok újraépülését, személyes problémák megoldását.”

„Sokkal többet tehetünk mi magunk, és sokkal kevésbé függünk külső tényezőktől, mint gondolnánk – folytatja Balázs -, mint az a gyermek hospice területen dolgozó ügyfél, aki coachingban felismerte: igazából azért segít, mert neki magának ez jó, és ez az önzőség teljesen elfogadható, nem kell küzdeni vele.”

Ügyfeleik között volt továbbá olyan, aki a coaching hatására sokat halogatott tanulmányait fejezte be, vagy kezdte meg, aki párkapcsolatát rakta rendbe, aki rég tervezett, de el nem kezdett beruházásba vágott bele, aki szüleivel, kollégáival rendezte kapcsolatát, aki kilépett a nagybetűs életbe, aki elköltözött szüleitől és vállalkozást alapított, aki végre nyugodt szívvel kilépett egy régóta fájdalmat okozó kapcsolatból, aki elfogadta munkahelye milyenségét, aki előbbre vitte vállalkozását, nehéz helyzetben döntést hozott. „Egy biztos: szabotáljuk a saját jövőnket és sokszor saját magunk ellen dolgozunk. A coaching segít felismerni ezt, és segít elfogadnunk a saját valóságunk.”

 

 (X)