Zsák a foltját... Biztos megtaláljuk az igazit?
HOGY TETSZETT NEKED A CIKK?
100%Összpontszám
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
100%

A társkeresésnek – mint minden szívügynek – nagyon összetett lélektana van. A gyorsuló és digitalizálódó életmódunk következtében egyre nehezebb spontán, vagy a szerencsére támaszkodva megismerkednünk álmaink partnerével. Egy nemzetközi szinten működő társkereső iroda ügyvezetőjével, Kenyeres Nórával a netes társkeresés előnyeiről és buktatóiról, valamint egy újító társkeresési lehetőségről beszélgettünk.

 

 

 

Persze, mindenkinek megvannak a saját elképzelései arról, hogy milyen számára az ideális partner külsőleg-belsőleg, valamint motiváltak is vagyunk emberileg és biológiailag is arra, hogy ezt az ideális partnert megtaláljuk. Csakhogy egyáltalán nem tudjuk, hogy az, aki épp ránk mosolygott egy kávézóban, valóban olyan-e, aki nekünk kell. Annak érdekében, hogy ez kiderüljön, szükséges egy ismerkedési helyzet, és mindkét félnek meg kell nyílnia jóval azelőtt, hogy felépülhetne közöttük a bizalom.

kwelf (1)

Kenyeres Nóra, a Match Made Abroad alapító-ügyvezetője

 

„Manapság mindinkább virágzik a szingli kultúra, egyre magányosabbak vagyunk: az életvitelünk egyre zsúfoltabb, a karrier-központúság pedig elviszi a fókuszt a társkeresésről. Arról nem is beszélve, hogy a média, a filmek vagy a magazinok világa a végtelenségig eltúlozza a férfi és női ideált, amihez hasonló álomférfit vagy álomnőt az életben nem találnak az igazi társra vágyók”– meséli tapasztalatait a Match Made Abroad Iroda alapítója.

Sokan cipelnek magukkal múltbeli rossz tapasztalatokat, csalódásokat, ez még inkább óvatossá és gyanakvóvá teszi őket a másik féllel szemben, aki úgy érezheti, nem szolgált rá erre a bizalmatlanságra. Egy ilyen bonyolult helyzeten nagyon sokat tud könnyíteni egy társkeresési tanácsadó.

 

Társkeresés = chat?

Az sem véletlen, hogy a netes társkereséssel nem próbálkozol, mert még mindig a chat-es, személytelen flörtölés jut eszedbe róla. Ez tűzoltásnak elmegy. De ami a valódi érdeklődésre irányuló, célirányos ismerkedést illeti, a végén olyan „itt nem történt semmi” érzésed van, amikor több száz felesleges perc után „végre” kiderül, hogy Béla79 utálja a háziállatokat, a sportot, még legalább húsz évig nem akar gyereket és viszolyog az elköteleződéstől.

Nóra szerint, az ő személyes társkereső irodájuk szerencsére felismerte az idő – energia – lelkesedés szentháromságát, és csak olyan személlyel ismertet össze, akivel kétségbevonhatatlanul összeilletek.

  

Nem lutri az egymásra találás esélye

Rendkívül szimpatikus és formabontó filozófiájuk, hogy a hozzájuk jelentkezőket kivétel nélkül egy személyes beszélgetésen ismerik meg. Ez történhet az irodájukban, vagy Skype-on, a lényeg, hogy jól kikérdezik őket az ideális párkapcsolati elképzeléseikről, és képet alkotnak a jellemvonásaikról. Ez alapján, és pár profi fotó felhasználásával (ami nem telefonnal készült nyaralási kép, hanem hivatásos fotós kattintotta) elkészül egy privát adatlap, ami nem kerül ki semmilyen publikus adatbázisba, hanem csak a saját tanácsadóik férhetnek hozzá. Az adatlapok segítségével és a tanácsadóik tapasztalatára támaszkodva egyenként választják ki a szerintünk összeillő párokat, akik között közvetítenek, majd kölcsönös szimpátia esetén randevút szerveznek. (x)

 A Match Made Abroad-ot jobban megismerheted itt!

 

Kapcsolódó bejegyzések