Fesztiválokból nemzetközi mércével is igen jól állunk. Ilyenkor a nyári szezonban, amikor szabadság van, meleg és éjjel-nappal, megállás nélkül bulizhatunk, nagyítóval sem találunk olyan hétvégét, amikor nullára esne vissza a fesztiválpörgés az országban. Ebből a széles kínálatból igazán könnyű válogatni, gyakorlatilag nincs olyan ember, aki ne találna a kedvére valót, mi most mégis kiemeljük a sokaságból a Campus Fesztivált, és 6 érvet állítunk hadrendbe, hogy bizonyítsuk: mind közül ezt találjuk a legbarátságosabbnak.

 

A Campus Fesztivál különösen szerethető…

1.MERT: Debrecen eleve egy egyetemváros, amelyet az alföldi vidék hangulata mellett az egyetemi élet zsongása tölt meg élettel. Ahol pedig a fiatalos energiák egész évben ennyire hatnak, ott adja magát egy igazán jó hangulatú fesztivál ötlete. Ennek a bulinak lényegében minden évben folyamatosan két szemeszteren keresztül „ágyaznak meg” a két szeminárium között lazító egyetemisták.

2. MERT: Évről évre összefoglalja a tapasztalatokat és levonja a tanulságokat, ezért tud minden alkalommal megújulni és egyre jobb és jobb lenni annak ellenére, hogy a konkurencia minden nyári szezonnal egyre nagyobb. Szerencsére a Campus Fesztivál szervezői és hangulatfelelősei nem rájuk, hanem a saját közönségére, ránk, bulizni vágyókra figyel.

 

 

3. MERT: A csodaszép környezet már az első pillanatban ad egy atmoszférát. Elsőfesztiválózóként még azt hittük, teljesen mindegy, hol csapatjuk egy héten keresztül, ha a zene jó és megy a pörgés. Idővel pedig kiderült, hogy a jó buli nem magától, varázsütésre alakul ki, de még csak nem is attól, hogy a kapuban a csuklónkra helyezik a karszalagot. Nem minden fesztivál rendelkezik ugyanis a Campus helyszínének szexepiljével. Határozottan hozzáad az atmoszférához, hogy itt nem vagyunk kiszorítva a város mellett fekvő prérire, ezen a fesztiválon a debreceni Nagyerdői fái alatt egészen más a hangulat, hiszen eredendően van egy városi nyüzsgés, ami csak úgy árad a helyszínből. Kevésbé érezzük magunkat egy átmeneti időre felhúzott, a való világról leválasztott és mesterségesen létrehozott térben. Itt olyan, mintha a fesztivál mindig a városi élet része lenne.

4. MERT: Emberi a lépték. Az árak barátságosak, a hype éppen annyira működik, amennyire egy menő rendezvény esetében kivédhetetlen, nincs viszont mesterségesen generált exkluzivitás, itt úgy érezhetjük jól magunkat, ahogyan vagyunk – és ez az, ami igazán felszabadít.

 

 

5. MERT: Több, mint non-stop buli. Mára akkorára nőtt a rendezvény, hogy egészen elképesztően széles programspektrumot tud felsorakoztatni a fesztiválozók előtt – immár nem kis nehézségbe kerül a koncerteken kívüli időnk beosztása is. Idén a Job Streeten a fiatal felnőtteket érintő munkavállalási kérdésekkel foglalkoztak, ami – bármennyire szeretnénk a nyári buli lazulás közepén erről nem tudomást venni – ennél nem is lehetne aktuálisabb, kitelepült a Csokonai Színház és az AudMax-beli beszélgetésekben hozták az egyetemi fílinget is.

6. MERT: mindenhogyan működik, egyedül, párban, nagyobb társaságban és családostul is. Tagadhatatlan, hogy megvan a maga speciális hangulata a rétegfesztiváloknak is, itt mégis éppen azt szeretjük, hogy bátran jöhetünk akárkivel, mindannyian jól fogjuk tudni érezni magunkat. Ezt egyrészt köszönhetjük a széles merítésű zenei kínálatnak és annak a tendenciának, hogy évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a nívós kísérőprogramokra is. Bátran bízhatjuk programválasztásainkat a merő véletlenre, egészen új felfedezésekkel gazdagodhatunk.

Szöveg: Dombai Dóra, fotók: Campus Fesztivál Facebook