Tudatos élet. Alulértékeljük ezt a kifejezést. Sőt, lehet, hogy igazán még nem is ízlelgettük ezeket a szavakat, sosem gondolkodtunk el a betűk mögött rejlő tartalmon. Ahhoz, hogy boldogan élhessünk, szükségünk van arra, hogy meghatározzuk, kik vagyunk, mit szeretnénk és milyen lépéseket kell megtennünk a hőn áhított cél eléréséhez.

Nagyon kevés embernek adatik meg, hogy azt az életet élje, amelyre igazán vágyik. Sikeres az egyik területen, és közben észre sem veszi, hogy ez a terület rombolja földig a másikat. Hiányzik a harmónia, amely egyben tartja és formálja a dolgokat. De ennek nem kell így lennie!

Ahhoz, hogy változtassunk a negatív mintán, el kell határozni, hogy mit szeretnénk; ez csak így működhet. Első látásra talán könnyűnek tűnik, de ha valaki éveken keresztül tengődött egy bizonyos helyzetben, megszokta már, és talán észre sem veszi, mennyi energiát szív el a fontos dolgoktól.

„Gazdasági igazgatóként több mint tizenkét évig a számok és a pénzügy határozta meg az életemet. Sikeres voltam, magas fizetéssel, szolgálati autóval és mindennel, ami egy ilyen magas pozícióval jár. Az életem egyik területén elért siker a másik terület rovására ment, hiszen a középső fiam viselkedésproblémákat tanúsított a közösségben, ahová járt. Éreztem, hogy váltanom kell. Az önismereti utam során rádöbbentem, hogy a személyiségtípusom olyan, hogy az energiámat a környezetemből merítem, és akkor vagyok igazán kiegyensúlyozott, ha segíthetek az embereknek. Akkor sodor magával a flow érzés, ha valamilyen pozitív változást érek el a tevékenységemmel a környezetemben élő emberek életében.”– hallgattuk lebilincselve Dauner Kati történetét.

alom

„Átütő recept ugyan nincs, de létezik a te megoldásod!”

Olvasható Kati honlapjának a fejlécében. Nagyon megragadta a figyelmünket ez a mondat, mert a lehető legszebben juttatja kifejezésre, hogy mi magunk vagyunk saját életünk kovácsai. Csak rajtunk múlik, ha változást akarunk generálni és csak rajtunk múlik az is, hogy végre megtegyük az első lépéseket.

Az ÁlomÉlet könyv pontosan ebből a megközelítésből tárja elénk az utat. Ez a kiadvány szakít az önsegítő könyvek hagyományával. Az ÁlomÉlet könyv arra inspirálja az olvasót, hogy készítse el a saját könyvét, melyben specifikusan halad végig az élete meghatározó tizenkét pontján, feltárva a megvalósításhoz szükséges lehetőségeket is.

Ha ehhez mégis segítségre lenne szükség, lehetőség van kihasználni a kiscsoportos foglalkozások dinamikáját, ahol Kati támogatásával néhány óra alatt sikerrel járunk a saját könyvünk elkészítésében.

alom1

A könyv nehéz pillanatainkban egy szilárd támasz

Saját ÁlomÉlet könyvünket teletűzdeljük olyan inspiratív fotókkal, idézetekkel, melyek döntéshelyzetben segítségünkre lesznek. Kati elmondta nekünk, hogy a kötet életre hívása és megszerkesztése is személyes tapasztalatokban gyökerezik.

Nem is lenne hiteles coach, ha nem használná a saját módszerét a nehéz helyzetekben.Ugyanis nehéz helyzetek a boldog, kiegyensúlyozott emberek életében is vannak. Ők is érzik néha, hogy tanácstalanok, vagy összecsapnak a fejük fölött a hullámok.

Az ÁlomÉlet könyv ezért kínál hosszú távú megoldást. Ha döntési helyzetbe kerülünk, csak elővesszük, fellapozzuk a megfelelő pontnál és önmagunk szólunk az oldalakon keresztül. Mindig segít meghozni a megfelelő döntést és mindig büszkeséggel tölt majd el minket a tudat, hogy nem mástól vártuk a megoldást.

Kati megosztott velünk néhány személyes visszajelzést is, amiből egy különösen visszatükrözi a könyv értékeit.

Kedves Kati! Kérlek, engedd meg, hogy szívből gratuláljak első könyvedhez, és ahhoz a példaértékű élethez, amit élsz. Nemrég láttalak az előadáson, hihetetlenül inspiráló kisugárzásod van, rengeteg emberre vagy pozitív hatással. Nem én vagyok az egyetlen, aki így ismeretlenül is követőddé válik. Én már évek óta írom az saját álomélet könyvemet, de a te útmutatásaid nyomán még lendületesebb leszek. Kaptam tőled a könyveden keresztül egy olyan mondatot, ami örökre megváltoztatta az életemet. Jelenleg alkalmazottként dolgozom, és még nem jutottam el odáig, hogy legyen erőm kitörni ebből a mókuskerékből, de hamarosan lépni fogok.

Nagyon boldog voltam, mikor arról számoltál be, hogy megszabadultál az önpusztító tevékenységedtől a dohányzástól, és kilencven éves korodig szeretnél élni. Szerintem ilyen kondícióval, életerővel és vitalitással, dédmamaként 100 gyertyád is lehet.

Nagyon köszönöm, hogy időt, és fáradságot nem sajnálva megírtad ezt a csodás kis könyvet. Jó egészséget, sok sikert és minden jót kívánok a munkádban, és a családi életedben egyaránt!” – Hamvai Edina Kecskemétről

 

(szöveg: Hangai Lilla)