Az élőzene mágiája: hagyd, hogy kiragadjon a hétköznapokból!
100%Összpontszám
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)
100%

Az élőzene mágiája: hagyd, hogy kiragadjon a hétköznapokból!

Megvan még a koncert és az élőzene varázsa? Szunnyadozik még benned valahol az a mámoros hangulat, amikor az emlékeidbe révedsz, és hagyod magad sodródni a ritmusokkal az itt és mostban? Klassz találmány az MP3, de az élőzenét nem pótolja. Egy koncertsorozatra invitálunk.

A csütörtök, becenevén a kispéntek és a péntek is feljogosít arra, hogy óvatosan ráhangold magad a hétvégi nyugalmas pillanatokra vagy éppen a nyüzsgéssel teli, de testet és lelket egyaránt ellazító programokra.

A Locavore-nál felismerték a szórakoztatásban azt a rést, amely az utóbbi időkben teljesen elhanyagolttá vált. Néhány évvel ezelőtt még a nagy zenekaroknál is sűrűn előfordult, hogy kisebb közönségnek, családias hangulatban adtak élőzenei koncertet. Legendás például a Nirvana new york-i unplugged koncertje, ahol Kurt Cobain és a srácok kardigánban és tornacipőben ültek szinte a közönség között. Azt az intimitást teremtik meg a zenészek egy ilyen merész lépéssel, amely már kihalófélben van a végletekig kisterilizált előadások miatt.

A legjobbat még nem is említettük, ami felteszi arra a bizonyos i-re a pontot. Az élőzenei estek nem csak a zenélésről szólnak. A Locavore konyhája ugyan olyan lelkesedéssel szolgál ki minden látogatót válogatott ínyenc fogásokkal, melyek elmaradhatatlan kelléke lesz egy-egy pohár finom bor, vagy egy vadabb koktélkülönlegesség.

Az első éjszakát a jazz hullámai lengik be

Március 3-án és 4-én 19.00 órától Ferenczy Andrásé lesz a főszerep a Locavore színpadán, akit Vikukel Dániel kísér majd zongorán. Ferenczy András a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium Jazz ének szakán végzett énekes, énektanár. Olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Zorán, Tisza Bea, Romhányi Áron vagy Berki Tamás, hogy csak néhányat említsünk. Énekelt Deák Bill Gyula, Nagy Feró és Varga Miklós mellett is a Megfeszített című rockoperában. András tehetségét mégsem ezekkel mérhetjük.

Az, hogy valakinek ilyen fantasztikus, ízes és kifejező hangja legyen, nagyrészt a természet adománya, kisebb részt a szorgalomnak köszönhető. De az a fajta színpadi jelenlét és kisugárzás, amit ő birtokol, nagyon keveseknek adatik meg. Olyan hatással bír, amitől az első perctől tudjuk, fájdalmas lesz a búcsú, amikor véget ér az este.

A4

 

Március első hétvégje legyen a meglepő dolgoké, amikor valami olyasmit csinálsz, amely varázslatával feltölti szomjazó lelkedet! Asztalt a Locavore Étteremben foglalhatsz személyesen (1016 Budapest Naphegy u. 67.), telefonon (06 1/ 799 04 01) vagy e-mail-ben (info@locavore.hu).

(szöveg: Hangai Lilla, nyitókép: pixabay.com, plakát: Locavore)

Kapcsolódó bejegyzések