Ugye megvan a sokszor hangoztatott örökbecsű, mely szerint a város az a nagy közösség, ahol az emberek együtt magányosak? Felnőttként gyakran kapjuk azon magunkat, hogy ráálltunk egy vágányra, az életünk rutinszerűen pörög napról napra és egyre nehezebben találunk emellett a mókuskerék mellett időt és lehetőséget új élményekre és emberi találkozásokra. Holott ez lenne az élet sava-borsa. Molnár Judit hiánypótló vállalkozásának missziója, hogy végre változtasson ezen. Ismerd meg őket szeptember 16-án közelebbről, az ország meghatározó női eseményén, a Womanity Fesztiválon!

 

A Te világod, a Te élményeid

Vitathatatlan tény, hogy a XXI. századi ember élete a mindennapi életvitel szempontjából gyökeresen eltér a régi korok emberétől. Már nem kisközösségekben élünk, ahol mindennap ugyanaz a maréknyi jól ismert ember vesz körül bennünket, az életünket gyakran már nem egy csoport szerves részeként éljük, a munka nem oszlik meg olyan természetszerűleg, mint hajdanán és a családi élet, az ünnepek megülése és a gyereknevelés sem közösségi tevékenység többé. Nukleáris családokban élünk – vagy akár éppen teljesen egyedül, a generációk lényegesen szeparáltabban működnek. Ma sokkal jellemzőbb, hogy egy-egy felnőtt emberre a megélhetésért végzett munka, az önálló háztartás minden nyűgje és a magánélet egyben tartása egyszerre terhelődik rá.

 

A kötelességeinkből fakadó feladatok végtelen sora és a létfenntartás érdekében végzett folyamatos „karbantartások” mellett leggyakrabban a magánéletünk, saját örömeink, emberi kapcsolataink sérülnek. Energia és idő sokszor éppen magunkra jut a legkevésbé, ez pedig hosszútávon unott és boldogtalan kötelességteljesítéshez, kiüresedettséghez vezet. Molnár Judit, az It’s YOUR World alapítója felismerte ezt az égető hiányt és létrehozott egy egyedülálló koncepciót, melynek középpontjába a nagybetűs Élményt helyezte.

 

Ez a vállalkozás nem pusztán egy rendezvényszervező vagy utazási iroda, az It’s YOUR World attól válik igazán hiánypótlóvá, hogy az úgynevezett élményprogramokat állította a tevékenysége középpontjába.

 

Arról, hogy ezt hogyan is képzelhetjük el, Judit mesélt nekünk: „Mai felgyorsult és túlhajszolt, stresszes világunkban egy olyan lehetőség megteremtse volt a célom, ami nem akar mást mondani, csak hogy ‘Gyere velünk, lépj ki a mindennapi rohanásból, és tapasztald meg velünk a minőségi élményeket!’ (…) Fontos még a rendezvényeken, hogy sok túlhajszolt, és egyben emiatt sokszor kicsit bezárkózott embernek megadom a lehetőséget, hogy nyissanak új emberek felé, így az It’s YOUR World rendezvények motivációt adnak számukra és egyben platformot is teremtenek. Nagy boldogsággal tölt el, hogy nagyon jó barátságok, üzleti kapcsolatok, szerelmek is szövődtek már az
eseményeken, de mi ettől függetlenül továbbra is az élményt tűzzük a zászlónkra.”

 

 

Fotózás vagy szinkronizálás? Itt mindent lehet!

Az It’s YOUR World portfóliójában témáját és időtartamát tekintve is változatos programokat találunk. Ha éppen nincs sok időnk a kikapcsolódásra, esetleg “elsőbálozóként” nem köteleznénk el magunkat egy többnapos szeánszra, akkor akár egy napot vagy egyetlen estét felölelő, általában Budapestre vagy környékére szervezett programok közül érdemes válogatnunk. Jellemző viszont, hogy akik már rákaptak az élményprogramok ízére, előszeretettel választják a többnapos, esetenként vidékre szervezett eseményeket, de Molnár Judit elmondása szerint idén már külföldre is szerveznek utakat, mert bár eredetileg nem gondolkodtak ilyesmiben, figyeltek a résztvevők igényeire, akik úgy tűnik, szívesen tágítják ki együtt világaikat az országhatáron túlra is. Az It’s YOUR World koncepciójának egyik legfontosabb kulcsszava az exkluzivitás.

 

“Hacsak nincs óriási igény, egy programból egyet szervezünk, ha a téma hasonló is, a másodikat már nem ugyanoda, nem ugyanolyan részletekkel, hanem kicsit máshogy rakom össze.

 

A kétnapos hazai rendezvények például mindig olyan exkluzív szálláson vannak, ahol csak mi vagyunk, vagy tudok egy különálló, exkluzív környezetet nyújtani a résztvevőknek. Amire ezen felül nagy hangsúlyt fektetek, az a gasztro élmények, illetve a catering. Ételben és italban is nagyon sok partner van, akikkel együtt dolgozom, de mindannyian magas minőséget képviselnek, így a rendezvény helyszínétől, típusától függően választom ki közülük a legmegfelelőbbet.”

 

 

Az ördög tehát mint mindig, most is a részletekben rejlik. Ezek a programok pedig éppen attól sikeresek, hogy a szervezés kritikusan ügyel minden apróságra. Részletgazdag válaszai nyomán csak ámulunk azokon a kis földi Paradicsomokon, amelyeket a rendezvényeken Judit létrehoz, mégsem tudtuk megállni, hogy ne faggassuk ki arról, melyik program bizonyul a legnépszerűbbnek: “A NŐI napok nagyon közkedveltek, amikor stylist, sminkes veszi kezelésbe a hölgyeket és egy exkluzív helyszínen exkluzív fotók készülnek. Az ilyen rendezvényekre mindig más divattervezőket, ékszer tervezőket hívok, akik biztosítják a ruhákat és kiegészítőket a fotózáshoz, amiket utána természetesen meg is lehet vásárolni. A stylist, sminkes, fotós stáb a jól megszokott profi minőségben nagyjából állandó, az exkluzív helyszínek mindig változnak. Az elmúlt évben nagy sikerűek voltak a boros két napos programok is, több borrégiót meglátogattunk már, de pl. Tokajba ezen a nyárutón is visszalátogatunk, mert a törzsközönség szabályosan követelte, hogy idén is legyen Tokaj!

Nagy érdeklődésre tartottak számot a parfüm témakörében rendezett programok is, erre is vannak már idén őszre is egyedi megrendelések. Már meghirdetett őszi programjaink közül a Bevezetés a szinkronizálás világába a legnépszerűbb, akkora az érdeklődés, hogy már 5 eseményt kellett meghirdetni, mert 1 nap alatt szinte mindegyik betelt.”