A Cívisváros az Alföld jelentős történelmi múlttal rendelkező nagyvárosa, mely a vidéki Magyarország vérkeringésében ma is kiemelt szerepet játszik. Sokarcúsága miatt szerethető a legjobban, hiszen a városi élet fejlődésének friss lendülete színezi napról napra egyre izgalmasabbá az összképet, miközben lépten-nyomon a történelem hagyatékaiba botlunk a pezsgő egyetemvárosban. A Womanity most kiemeli a saját kedvenceit!

 

Nagyerdei Víztorony, a kihagyhatatlan

Bár a turisztikai ajánlók imádják túlhasználni a „kihagyhatatlan” kifejezést, bátran állítjuk, hogy ez az a látványosság, amely mellett valóban nem érdemes elsétálnunk, bármilyen szándékkal járunk is Debrecenben. A romantikus kikapcsolódásnak, a családi nyaralásnak, sőt a gyors business-útnak is élménygazdag állomása a Víztorony – hiszen ez itt jóval több egy puszta víztározónál. Az urbanizáció legizgalmasabb része éppen az, amikor egy város ismert vagy kevésbé ismert, jelentős vagy addig jellemzően elhanyagolt elemét, látványosságát újra felfedezzük magunknak, jelentéssel töltjük meg és egy egészen új atmoszférát teremtünk köré.

Ez történt a zöld lombokkal körülvett Víztoronnyal is, amely az utóbbi években a debreceni városi dinamikák fontos csomópontja lett.

A megújított épület egyrészt kilátóként kínálja magát, ahogyan eddig is, pazar panorámával az egyetemvárosra, másrészt viszont mostanra ennél sokkal többet is tud már: a köréje csoportosuló életteli, vibráló hangulat kialakulásában nagy szerepe volt az igényes és laza kávézónak és fröccsterasznak, amely már az új hullámos gasztronómia jegyében fogant. Nyári estén egy rozéfröccsre beülni a lombok alá a lehető legtutibb tipp ma Debrecenben. De addig sem áll meg az élet, amíg leszáll az éj: napközben az egész erdőt behálózó, izgalmas élménytúrákon vehetünk részt, nemsokára pedig egy mászófal-birodalom is nyílik, amelyen egészen a lombkoronaszintig kapaszkodhatnak az adrenalin-rajongók!

Fotó: Molnár Péter

 

Szabadtéri Színpad, a kultúra

Debrecen kulturális központ is, a művészeti élet meghatározó pontja, a forró hónapokban pedig itt a szabadtéri előadások szezonja. Langyos esti szellő cirógatja a karunkat, nyárillata van mindennek, ilyenkor egyszerűen vétek bemenni a négy fal közé. Nincs is szükség rá, mert a kultúrára áhítozók számára a Nagyerdei Szabadtéri Játékokra idén is a szórakoztató színházi műfajok legjobbjait hozták el, a zenei felhozatal pedig a könnyűtől a klezmeren át Pucciniig terjed.

Erősen javallott kipróbálni a szabadtéri koncertek semmihez sem fogható varázsát a Nagyerdő fái alatt. Kiváltképp sztár szereposztásban.

 

 

Campus Fesztivál, a nagyüzemi pörgés

Magyarország fesztiválnagyhatalom, az idei nyárra pedig végképp mindenki felzárkózott, immár minden valamire való régiónak jut egy vagy több saját fesztivál. Éppen ott ne rendeznének egy saját bulihetet, ahol ennyi friss energiától fűtött egyetemista és fiatal koncentrálódik egy helyre? Július kellős közepén indul a fesztivál tíz színpadon és igen komoly line-uppal.

A bérletárak is üdítően visszafogottak, de a környéken élők szimpátiáját külön szeretnék megnyerni a csak nekik mérsékelt árakkal.

Aki imádja a fesztiválpörgést, annak nem érdemes kihagyni az idei nyár egyik legbarátságosabbikát.

 

 

Aquaticum Hotel, a gondtalan wellness

És nem, nincs igazi nyaralás egy kis wellness-kényeztetés nélkül. Legalábbis az év közben folyamatos hajrában leült-szétdolgozott izmainkat évente legalább egyszer megérdemelten lazítjuk el a kellemes gyógyvízben. A SPA-élmény utánozhatatlanul relaxál és valljuk be őszintén, hogy úgy általában is kedvenc időtöltéseink egyike. Debrecen szerencsére ebben is tud nagyot dobbantani, az Aquaticum Hotel évtizedes tapasztalatában mindenképpen lehet bízni, ezt a szakma is jól tudja, nemrég ötcsillagos minősítést kapott a SPA-részleg a maga páratlan szaunavilágával, élményfürdőivel és speciális gyógyszolgáltatásaival.

S miközben ötcsillagos a minőség és széles körben elismert a szakmai hozzáértés, az Aquaticum Hotelben az igazán imádnivaló éppen az, hogy valóban a vendégért vannak: a különböző stílusban kialakított szobáknak hála, mindenki olyan verziót választhat magának ebből a szállodából, amelyben ő személy szerint, igazán otthonosan és kellemesen érzi magát. Akár elegáns környezetben való kikapcsolódásra vágyunk, akár a családdal töltenénk egy önfeledten hangos nyaralást, meg fogjuk találni azt a megoldást, ami felhőtlen pihenést jelent majd.