Elsöprő érzelmek, lebonthatatlan korlátok, piszkos politikai játszmák és vad szenvedély – Lakatos Levente új regényében folytatódik Liza és Igor izgalmakkal, tiltással és erotikával teli kapcsolata, amelyben a középpontba a testiség helyett kezdenek beszivárogni az érzelmek, hogy mindent összezavarjanak… A kétszeres Aranykönyv-díjas szerző megírta eddigi legérettebb könyvét, amely bőven túlmutat az erotikus regény kategórián.

 

A pillangók ébredése a 2016-os tavasz egyik legnagyobb könyvsikerének folytatása. A tiltás gyönyörének főszereplői, Liza és Igor olvasóik ezreit bilincselték le, a könyv hetekig vezette a sikerlistákat, a szerző pedig az Ünnepi Könyvhéten dedikálásával megbénította a Vörösmarty tér forgalmát. A Szigor-trilógia várva várt második kötete megérkezett, november végétől kapható a könyvesboltokban. A szerző elárulta, a főszereplők élete attól, hogy egy ideig nem találkoztak egymással, nem lett egyszerűbb, és egy forró éjszakán újra összesodródnak valahol a görög tengerparton. A szenvedély fellángol közöttük, de már nem csupán a testiség köti össze őket, hanem komollyá váló érzelmek is, amelyen alaposan összekuszálják a szálakat.

 

A pillangók ébredése az eddigi legérettebb és legromantikusabb regényem. A szereplői érett, tapasztalt felnőtt emberek, a történetet pedig ezúttal nem „hígítottam” külön szállal, például krimivel, mint korábban a könyveimben, az érzelmes részekre fókuszáltam, és bízom benne, hogy az olvasóknak tetszik majd a változás. A könyv megírása előtt egyébként terepszemlére utaztam Rodoszra, hogy a hangulatokat és a helyszíneket a lehető legtökéletesebben adjam vissza – árult el egy-két kulisszatitkot Lakatos Levente.