Szállodában eltölteni a nyaralást valójában luxus. Még akkor is, ha kedvezményesen tudtuk lefoglalni az időpontot és a pénzünkért azt kapjuk, amiért fizettünk. Ám ez nem azt jelenti, hogy időről időre ne engedhetnénk meg magunknak ezt a luxust. Legalább annyira fontos valamilyen formában néha kiszakadni a hétköznapokból, mint a napi két liter folyadék.

De vannak nehezítő tényezők. Például a gyerek, vagy az, ha nem feltétlenül vagyunk olyan típusúak, akik a termál medencében szeretnek ázni az egész pihenéssel eltöltött idő alatt. Ha valakit különösen foglalkoztatnak a középkori hagyományok és ezt szeretné összekötni a feltöltődéssel, mi több, még néhány eleven gyerkőccel is számolni kell, na… akkor is van egy tuti tippünk.

kepatmeretezes_hu_hotel_medence_nagy

Magyarország I. Történelmi Élményparkja karon öltve a wellness nyújtotta élvezetekkel

Sümeg városa Veszprém megyében terül el és ad otthont, grandiózus, középkori váremlékének, a Sümegi Várnak. Magyarország egyik legnagyobb, legépebb és legszebb fekvésű várát csodálhatjuk meg testközelből, ha a városba látogatunk. A tatárjárás után IV. Bélának köszönhetjük, hogy folyamatosan bővítették és fejlesztették ezt a gyönyörű építményt. Az azóta magánkézben lévő várról azóta is szerető kezek gondoskodnak. Nagyon szigorú előírások mellett folyamatosan fejlesztik és igyekeznek azon, hogy egyre inkább hasonlatos legyen régi önmagához.

„A Hotel Kapitány nagyon sok mindenben különbözik Magyarország többi wellness szállodájától. Természetesen nálunk is megtalálhatóak a kényelmes családi szobák, a hatalmas wellness, beltéri és kültéri medencékkel, a gyerekeknek szóló nyári animációs programok, de a Kapitány ennél sokkal több. Magyarország I. Történelmi Élményparkja közepén fekszik, egy gyönyörű középkori vár lábánál, ami eleve meghatározza a hangulatot.

kepatmeretezes_hu_DJI00206c

kepatmeretezes_hu_DSC_7811A vendégek visszarepülhetnek az időben, megismerhetik a kor hagyományait, mindennapjait, kipróbálhatják magukat a középkori harcokban, megkóstolhatják a kor ételeit, élő történelemórákon, interaktív kiállításokon vehetnek részt. A Sümegi Vár, a Várcsárda, a középkori játszótér, a Lovagi Aréna és a Lovagterem, a Múzeumok és kiállítások, az állatsimogató és a Váristálló egy olyan komplex arculatot képeznek a wellness szálloda mellett, ami egyedülálló az országban.” – mesélt Csécsei Éva, a Hotel Kapitány marketing managere.

Amikor Éva a wellness-t említette, olyan természetes volt neki a hatalmas részleg és a minden igényt kiszolgáló környezet, hogy szinte azonnal túl is szaladt rajta. Mi azonban nagyon kíváncsik voltunk, hisz ugyan a Hotel Kapitány sava-borsa a középkori hangulat, egy jó wellness részleg mégis felüdülés lehet az egész családnak egy hosszú nap indításaként vagy éppen levezetésének.

A nyári időszakban üzemel egy külső medence és egy külső gyerekmedence is csúszdával, mert a kicsik kiemelt helyet foglalnak el a hotel szívében. Igyekeznek minden eszközzel a családosok kedvére tenni. A belső részleghez – még felsorolni is hosszú – tartozik egy úszómedence, egy wellness medence, egy pezsgőfürdő, egy gyerekmedence, egy pezsgőmedence, valamint még egy gyerekmedence, ami csúszdával is kiegészül. Ezen felül infraszauna, finn szauna, szoft szauna és gőzkabin kényezteti az érzékeinket. Ahogy minden magára valamit is adó hotelben, úgy itt is válogathatunk a masszázsszolgáltatások, az arc- és testkezelések, a manikűr, a pedikűr és a fodrász szolgáltatások tömkelegéből.

13_Szt_Laszlo_etterem_2278

10_Etterem_reggeli_hangulat_2781Előfoglalási akciókkal kedvezményesen

„A hozzánk látogatók elsősorban a kapcsolódó programlehetőségeket (történelmi lovagi tornabemutató, középkori lakomák, kiállítások, múzeumok, vár) szokták pozitívumként kiemelni, másodsorban a családias légkört említik meg, ami érezhető a személyzet és a szolgáltatások részéről is.

 A konyhára külön ki szoktak térni. Fontos megemlíteni, hogy az ételekhez szükséges alapanyagok nagy része a Várkapitány saját gazdaságából származik, így például a reggelinél felszolgált sonkák, szalámik, szalonnák mind-mind saját készítésű élelmiszerek házias ízvilággal. Ezek természetesen külön is megvásárolhatók azok számára, akik szeretnének magukkal vinni egy kis sümegi ízt a vakáció után.” – folytatta Éva.

kepatmeretezes_hu_02_Naszutas_lakosztaly_2510

Azt is megtudtuk, hogy egész nyárra, főleg a nyári csomagajánlatokra élnek az előfoglalási akciók, melyeket igénybe véve egy család már 15.500 Ft/fő/éj-től élvezheti a sümegi vendégszeretetet. Ez pedig nem csalás, nem ámítás, a főszezonra vonatkozik. Ha valami igazán különleges, remek ár/érték arányú luxust keresel magatoknak vagy az egész családnak nyárra, a Hotel Kapitány egy remek lehetőség.

 

(X)

 

(szöveg: Hangai Lilla)