plakat tömöritett

Gyerekkorunkból, biztosan mind őrzünk emlékeket a régi, papírtekercses 3D élményszemüvegről.  Ennek az utódjaként jellemezhetnénk az idei évben piacra került View-Mastert, mely olyan  3 dimenziós élményt nyújt, ami garantáltan jobban le fogja kötni a gyermeket, mint a tévé, vagy a videójáték, sőt, közben még a tudását is gyarapítja.

A mai gyerekek számára hétköznapi a mobiltelefonok, tabletek és bármiféle digitális eszköz használata. Érdeklődésük el is tolódott a digitális világ felé. Mi szülők – akik szeretnénk, ha gyermekeink nem csak a videómegosztó oldal bambulásával, vagy épp videójátékokkal töltsék szabadidejüket -, megpróbáljuk ezt követni. A View-Master erre kiváló lehetőséget ad.

view_master

Az élményt ugyan,  a szemüvegbe helyezett mobiltelefon szolgáltatja, de magát a tartalmat, a külön megvásárolható élménycsomagok rejtik magukban. Ezek kimondottan gyerekek részére összeállított, látványos és érdekes információkkal teli kalandokat mutatnak be.

Jelenleg három különböző élménycsomag kapható magyar nyelven:

– az első összeállítás a VILÁGŰRT és az ehhez kapcsolódó érdekességeket mutatja be
– a KÜLÖNLEGES ÚTI CÉLOK a világ leglátványosabb építményeihez, látnivalóihoz kalauzol el
– a harmadik a VADVILÁG titkaival ismertet meg egy igazi, tanulságos virtuális utazás keretében

view_master3

KÜLÖNLEGES ÚTI CÉLOK élménycsomag – LONDON

Kipróbáltuk!

A használati útmutatóban egyszerűen le van írva minden, a 10 éves unokaöcsém csak átfutotta, és 5 perc múlva, már a világűrben járt. Hiába, ő a digitális generációhoz tartozik. Lényegében majdnem az összes új típusú okostelefonnal működik (iOS, vagy Andorid operációs rendszer kell hozzá). Letöltünk egy ingyenes applikációt, aktiváljuk az élménycsomagban talált kártyával és kezdődhet az utazás. Én is kipróbáltam, nagyon látványos, interaktív szórakozást nyújtott. Célközönsége a 6-7 évesnél idősebb gyermekek, de bevallom, egy időre engem is lekötött.

Az egész olyan, mintha egy ismeretterjesztő film elevenedne meg, amit mi irányítunk, mi döntjük el, merre nézünk, mire vagyunk kiváncsiak. Nem mellesleg pedig, a 3D élmény szenzációs!

Szülőknek

Sikeresen “kipróbáltuk” a szemüveg erőteljes, földdel való érintkezését, és se annak, se a telefonnak nem lett baja. Mivel gyermekek számára készült, így elég strapabíró, ami mindenképp plusz pont. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha vennénk a gyereknek pár ismeretterjesztő könyvet, hozzájuk tartozó DVD-vel, annyi különbséggel, hogy a View-Master százszor jobban le fogja kötni és abszolút kielégíti vele a digitális szükségleteit is.

 (x)

Kapcsolódó bejegyzések