Marton Adrienn két kisgyermek édesanyja, feleség, étel stylist, az EnniValó blog szerzője. Arról, hogyan tartja fent a munka és a család között az egyensúlyt és hogyan veszi rá a fiait a „nemszeretem” ételekre, mesél majd a II. Womanity Fesztivál Dolgozó Anya kerekasztal beszélgetésén is. Addig is, itt egy kis ízelítő Adrienn pozitív gondolkodásából.

WOMANITY: Édesanyaként két kisgyerekkel mi jelentette a legnagyobb kihívást abban, hogy minden nap egészséges és tápláló étel kerüljön az asztalra?

MARTON ADRIENN: A fiaim igazi kritikusok, így nagy kihívás, hogy elnyerjem az elismerésüket. Válogatósak, nem esznek meg mindent, de szerencsére nagy étvágyúak, így ha valami ízlik, nekik az pillanatok alatt elfogy. Igyekszem minden ételt egészségesen és finoman elkészíteni, valami különleges, csábító tálalással így azokat az ételeket is megeszik, amit „elvileg” nem szeretnek. Húsvétkor például kiscsibéket csináltam perecből és tojáskrémből, tükörtojás virágokkal. A kisebbik fiam nem kedveli a tojást, de ilyen formában mégis nagy lelkesedéssel majszolta.

 

WOMANITY: Szokott együtt főzni a gyerekekkel? Milyen ételeket készítenek együtt legszívesebben?

MARTON ADRIENN: Persze, az a legnagyobb móka. Mindenfélét főzünk. Házi nutellát, házi ketchupot, muffinokat. Imádnak kis kuktát játszani mellettem. Legutóbb avokádós csokipudingot csináltunk, aminek a tálalása volt a kedvencük. Két felfújt lufit olvasztott étcsokiba mártottunk, hagytuk rádermedni a csokoládét, majd kipukkasztottuk őket. Annyira élvezték, hogy azóta többször is kérték, hogy csináljuk meg újra.

 13001089_226645147696128_6439368645080246723_n (1)

WOMANITY: Hogyan lehet fogékonnyá tenni a gyerekeket az egészséges ételekre, italokra? Milyen trükköket alkalmazhatunk?

MARTON ADRIENN: Először is figyelem azt, hogy mit szeretnek. Például imádják a chicken nuggetset, így megcsináltam nekik zöldségekből dinó formában. Nagyon szeretik a csokipudingot is, így elkészítettem avokádóval és az íze megszólalásig olyan volt, mint a hagyományos változatnak. A tálalásnál szoktam még cselhez folyamodni, a tojásrántottát például kis muffin formákban sütöm ki, jó sok sajttal a tetején, így biztosan elfogy.

 

WOMANITY: Sok nő a gyermekvállalás után nehezen szerzi vissza a régi alakját vagy talán nem is sikerül neki. Ön hogyan élte meg ezt az időszakot? Milyen tippeket tudna adni a hölgyeknek, hogy újra fittek legyenek a szülés után is?

MARTON ADRIENN: Szerencsém van a génekkel balett táncos szüleim révén, de az biztos, hogy huszonöt éves kor után már mindez nem elég. Tudatosan étkezem, megválogatom milyen alapanyagokkal főzök, és próbálok a rendszeres sportra is odafigyelni. Úgy gondolom, hogy nem kell koplalnunk vagy állandóan fogyókúráznunk. Oda kell figyelni arra mit eszünk, én az egészségesebb főzés és mértékletesség híve vagyok.

 

WOMANITY: Dolgozó édesanyának lenni nem könnyű. A Womanity Fesztivál közönsége között is rengeteg ilyen édesanyával találkozhatunk. Ön hogyan tartja fent az egyensúlyt a munka és a család között? Milyen tanácsai vannak a fesztivál közönségének?

MARTON ADRIENN: Szeretem a munkám, mert ezzel örömet szerzek és segítek másoknak. Próbálok odafigyelni arra, hogy a munka és a család között megmaradjon az egyensúly. Könnyű és egészséges recepteket készítek, amelyek a rohanó életmód és a sok munka mellett gyorsan elkészíthetőek. Örülök, ha egyre többen otthon is kipróbálják ezeket. Emellett amibe csak tudom, bevonom a fiaimat, a családomat, van, hogy együtt sütjük-főzzük meg a recepteket.

 

 Gyere el te is az ország legnagyobb női fesztiváljára!

Találkozz 120 kiállítóval, 30 előadóval, tanulj, inspirálódj, kapcsolódj ki!

oriasplakatkicsi

 

 

 

 

(szöveg: Hangai Lilla)