A Womanity Magazinban, akár csak a Womanity Fesztiválon épp úgy reflektorfényben vannak az olvasóink, mint a meghívott előadók, ismert személyiségek. Tóth Eszter Eliza 26 éves, sminkesként és beauty coachként dolgozik. Mindig is úgy gondolta, hogy bármi lesz is a munkája, azt szenvedéllyel fogja végezni, mert ha nem így lesz, nem jó utat választott.

 

Ebben a szakmában sosem az vonzott igazán, hogy újabb gyönyörű sminkeket készíthessek, hanem hogy megtaníthassam a nőknek azt, hogyan szerethessék azt a nőt, aki a tükörben visszaköszön rájuk. 

 

Mi a hivatásod? Miért ezt választottad?

A hivatásom, hogy segítsek az embereknek amilyen módon csak lehet. Régóta terveim között szerepel, hogy kiköltözöm Ázsiába, és ott segítek a rászorultaknak különböző szociális táborokban. Számomra a legjobb érzés, ha őszinte boldog pillanatokat szerezhetek másoknak. 

 

Mire vagy a legbüszkébb az életedben és miért?

Érdekes módon én nem az eredményeimre vagyok a legbüszkébb, hiszen úgy gondolom hogy bárki képes eredményesen végezni a tanulmányait és munkáját. Ami számomra nagy büszkeséggel tölt el azok inkább a pillanatok, élethelyzetek, amikor mertem önmagam lenni, és nem a szürreális társadalmi és családi elvárásoknak tettem eleget. Mertem nagyot álmodni, és mai napig hiszek bennük. Sőt egyre több álmom van 

 

Mit jelent számodra nőnek lenni? 

Számomra nőnek lenni egyszerre erő és érzékenység, keménység és lágyság, esztétika és bonyodalom, kiváltság és folyamatos harc. Nőként én a végleteket élem meg, de nem tudnám elképzelni másképp.

 

 

 

Mi a legnehezebb és legjobb dolog számodra nőként a mindennapokban?

A legnehezebb dolog számomra a folyamatos harc megfelelni nőként a társadalmi elvárásoknak. Mindenhol a tökéletesség receptjét hirdetik, mégsem érezzük magunkat sosem annak… Mert nem létezik. Ez a belső feszültség, amelyet nem  a csak a nők de a férfiak is érezhetnek, állandó harcra késztet. A legjobb dolog számomra nőként a tudat, hogy egyszer én is anyuka leszek.

 

Szerinted miért fontosak ma az összetartó, inspiráló női közösségek?

Fontosnak tartom, hogy mi nők beszéljünk a jelenlegi egyéni és társadalmi problémákról is, hiszen csak úgy változtathatunk rajtuk. Egy női közösségben az a nagyszerű, hogy hamar rájövünk, megannyi különleges csodás nő van a világon, akiktől tanulhatunk, akik motiválhatnak minket.  

 

Mi/ ki az, ami/aki nélkül nem tudnál élni? Miért?

Ami nélkül nem tudnék élni az a zene és a tánc, amelyek a legjobb terápiának bizonyultak bármilyen élethelyzetben 🙂 A tánc amellett, hogy sport, megadja a léleknek azt a fajta szabadságot amelyet semmilyen más mozgás nem. A táncban biztosan megtalálhatjuk magunkat, még akkor is ha nem tudunk táncolni.

 

Általában milyen közösségekhez csatlakozol szívesen?

 Táncklubok, pszichológiai témájú klubok és közösségek, önismereti közösségek.

 

Mit gondolsz, milyen pozitív tulajdonságoddal tudod leginkább motiválni a környezetedben élő nőket?

Szeretem rávezetni az embereket arra, hogy bármire képesek, amit elgondolnak, amiről álmodoznak.