Hogyan építhetsz üzleti kapcsolatokat? Rengeteg platform van, ahol hozzád hasonló üzletemberekkel vagy üzletasszonyokkal találkozhatsz, ismerkedhetsz; de valójában egyik sem vállal garanciát arra, hogy ezek valós, szűrt kapcsolatok lesznek, amelyek segítik a munkádat. A probléma adott volt, egy talpraesett pár pedig kapva kapott a lehetőségen és megtalálta a piaci rést.

Ha még nem jártál üzleti reggelin, akkor bizony kimaradt az életedből egy borzasztóan jól kamatozó potenciál. A vállalkozásod vagy céged fejlesztése során a munkatársaid melletted állnak és segítenek, ám arra valószínűleg már nem marad senkinek kapacitása, hogy az intenzívebb fejlődés érdekében felkutasson inspiráló, ösztönző, támogató üzleti kapcsolatokat, amikben kölcsönösen protezsáljátok egymást. Ezért születtek meg az üzleti reggelik és vacsorák, ahol a kapcsolatépítés esszenciáját kellemes környezettel, és dinamikus időbeosztással egészítették ki. Ám kiderült, hogy ennek is megvan a maga buktatója. Hiányzott ezekből az eseményekből a garancia a valós és gyümölcsöző kollaborációkra.

Végvári-Nagy Kyrával és Végvári Tiborral, a Rapid Business megálmodóival beszélgettünk.

13177839_1135222349831869_6657139741886783791_n

Ár-érték arányban magasabb a konverzió, mint a Google-nél

„A Rapid Business ötletét a ma jelenleg is futó versenytársaink adták. Alapvetően ők inspiráltak minket, a networking szinte tökéletes modelljének megalkotásakor. Amikor először elmentünk egy üzleti reggelire, akkor azt tapasztaltuk, hogy milyen ötletes és konstruktív dolog, hogy a vállalkozók személyesen tudnak tárgyalni, de akkor jött a feketeleves is: rájöttünk, hogy bár a többi rendezvényen megteremtik a lehetőséget, biztosítják a helyszínt, mégsem gondoskodnak arról, ami ezeknek a találkozóknak a sava-borsa. Ez pedig nem más, mint a garancia.

A garancia arra, hogy a partnerek valóban tudjanak legalább két percet beszélni egymással. Sok már meglévő partneremmel együtt úgy tapasztaltuk, hogy pont az két perc hiányzik mindenhonnan, amikor két ember le tud ülni és egymás szemébe nézve el tud indítani egy beszélgetést. Így lettünk mi a hazai és európai networking Rolles Royce-a, mert egy egészen más aspektusban kínáljuk az üzletembereknek a valós üzleti kapcsolatokat.” – mesélt Tibor a kezdetekről.

A nyilvánvaló előnyök mellett azonban van még egy nagyon fontos perspektíva, ami miatt kiemelten fontos minden, az üzleti életben tevékenykedő nőnek és férfinek is a kapcsolatépítés. Míg Tibor nem hívta fel rá a figyelmünket, nem is tudatosult bennünk.

„Nem is maga az esemény a fontos, hanem az azzal járó marketing termék, amit a vállalkozók azért vesznek igénybe, hogy célba vegyék más vállalatok döntéshozóit. Ebben az úgynevezett B2B szegmensben mi erre komoly garanciát tudunk vállalni. Sőt, tovább megyek; nálunk magasabb konverziót ár-érték arányban még maga a Google sem képes nyújtani.13226706_1135222513165186_1612727191970922915_n

Ők ugyanis oda akarnak eljuttatni egy céget, ahonnan mi kezdünk egy céggel. Gondolom, már sejtitek, mire gondolok. Igen, a személyes üzleti megbeszélésekre. Azért hirdetünk online és offline is, hogy előbb utóbb le tudjunk ülni olyan partnerekkel, akik vásárolnak tőlünk terméket vagy szolgáltatást. Mi pedig ezzel kezdünk. Mindenkit leültetünk olyan cégvezetőkkel, akiket megszűrünk, sőt mi delegálunk speciálisan a partereinknek. Ennél hatékonyabb marketing termék nincs jelenleg a piacon.” – folytatta Tibor.

 

„Mi nem üzleti klub vagyunk, hanem üzleti szolgáltatást nyújtunk…”

Emelte ki Kyra, amikor a Rapid Business summájáról és sikeréről kérdeztük. A belső titkot természetesen nem árulták el, de te is könnyedén a részesévé válhatsz. Minden hónap elején kerül megrendezésre a Breakfast Club a Budapest Bisztróban. Ezek a Rapid Reggelik sokkal intimebb rendezvények, mint a hónap végén megrendezésre kerülő Rapid Business vacsorák. A túljelentkezés miatt ezeket az eseményeket általában dupla, tripla körben bonyolítják le az Intercontinental Budapest Szállodában.

Áprilisban a képzések is elindultak, melyek a Rapid Business Akadémia nevet kapták. Tematikusan, többféle tárgyban segítik azokat a partnereket, akik bővíteni szeretnék tudásukat, legyen szó sales ismeretekről, brand építésről, vagy a hatékony üzleti kapcsolatteremtésről.

13139204_1135222953165142_8721867793567007498_n

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy mi nem egy üzleti klub vagyunk, hanem egy üzleti szolgáltatást nyújtunk. Mint minden szolgáltatásnak, ennek is van minősége, amit a partereink az elmúlt év alatt ötcsillagosra értékeltek. Ennek az lehet az oka, hogy nagyon komoly energiát fordítunk arra, hogy mi magunk delegáljuk és szűrjük a meghívott cégeket. Ezért nálunk minőségi és erős vállalatvezetőkkel lehet ismerkedni.

Amit a Rapid Business-nél kapnak, az az ismerkedés élménye. Nem csupán névjegykártyákkal lesznek gazdagabbak, mint a máshol, hanem valódi üzleti kapcsolatokkal. Ezt a gyorsaságot, és hatékony üzletszerzést mindig kiemelik. Mi alapvetően nagyon érzékenyek vagyunk arra, hogy prémium rendezvényt szervezzünk. Ebből adódóan nem is vagyunk olcsóak, sőt, talán kifejezetten drágák vagyunk a piacon. De nálunk az exkluzív kulinária, a prémium borok, az élő zene, a komoly háttér infrastruktúra elkerülhetetlen. Ezt máshol nem kapják ilyen minőségben.” – tettel fel az i-re a pontot Kyra.

 

(X)

 

(szöveg: Hangai Lilla, képek: Sales & More Facebook)

Kapcsolódó bejegyzések