Magyarországon 1925 óta május első vasárnapján köszöntjük fel az édesanyákat. Ennek apropóján, összegyűjtöttünk az elmúlt egy évből néhány lélekemelő képet és videót. Reméljük, mosolyt csalnak az arcotokra és örömkönnyeket a szemetekbe.

 

Kezdjük egy hipercuki anya-lánya videóval, amit már majdnem tíz millióan láttak az interneten. Nem kell semmi extra mutatványra gondolni, csak Teigan és anyukája, Aubrey Marceaux az autójukban ülve eléneklik, sőt, inkább eljátsszák a „Love is an Open Door” című dalt, aminek a célja az volt, hogy a Facebookon a sok szörnyűség mellett legyen valami, ami felvidítja az embereket. Kijelenthetjük, hogy a terv tökéletesen sikerült.

A sok nevetés és éneklés után, nézzük meg ezeket a megható képeket, melyek szintén anya és lánya közötti kapcsolatról szólnak. Harmónia, boldogság, öröm és szeretet sugárzik a Bored Panda által összeállított képsorozatból, anyák a lányaikkal a természetes közegükben: sportolás, sminkelés, bohóckodás, strandolás, alvás vagy éppen nevetés közben. Elő a fényképezőt, ilyen képek nekünk is kellenek! 

anya

Még több fotó: http://www.boredpanda.com/like-mother-like-daughter/

 

A 2014-es év egy rendhagyó kampányát elevenítjük fel, amelyet már több mint 23 millióan tekintettek meg, biztosan sokan a Womanity olvasói közül is, de ezt a videót újra és újra meg kell néznünk, mert egyszerre nevetünk rajta és potyognak a könnyeink, még azoknak is, akiknek nincsen gyermekük. Az üdvözlőlapokat készítő Cardstore a fiktív álláshirdetéseket bemutató kampányában arra hívja fel a figyelmet, hogy a világ legszebb, legboldogabb és egyben legnehezebb állása az anyaság, adjunk hálát és köszönetet a sok fegyelemért, törődésért és szeretetért.

 

Végül a Bródy János Mama kérlek című örök klasszikusa helyett, hallgassuk meg a Red Bull Pilvaker (Halott Pénz, Wolfie, Dia és Fábián Juli) Mama című dalát, amely alapját József Attila Mama című verse adja.

(Szöveg: Prischetzky Réka)