Nekünk nőknek valóban elég, ha egy autónak négy kereke van, gurul rendesen és szól benne a rádió? Ó, nem… Egy autónak legyen stílusa is!

 

Meglátni és megszeretni

Számoljunk le azokkal a végső tévhitekkel, hogy a nők nem szeretnek vagy nem tudnak autókkal kapcsolatban döntéseket hozni. Vegyük elő bátran a véleményünket, és nem utolsó sorban az ízlésünket is! Ha magunknak kell kocsit választanunk, álljunk bele büszkén a döntésbe, hogy olyan modellt találjunk, amely a puszta kihasználhatóságon túl is hordoz magában valamilyen üzenetet. 

 

 

 

Az autó éppúgy esztétikai kérdés is, ahogyan műszaki és technológiai, manapság pedig abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy széles választékból szemezhetünk az ízlésünknek megfelelően. Az örökké a jövő trendjeit fürkésző, futurisztikus vonalvezetések mellett egyes gyártóknál ismét divattá vált a klasszikus korok emblematikus dizájnjainak megidézése. A brit prémium márkának viszont valóságos védjegye az idők és divathullámok szüntelen változásai felett álló örök elegancia és a kellemesen vintage hatásokkal operáló vonalvezetés, amely a MINI Countrymanjére jellemző – a legújabb, 2017 áprilisától kapható legújabb generáció modelljei híven követik ezt a tradíciót. 

Ezt a kocsit tulajdonképpen az utánozhatatlan és semmihez sem fogható hangulatáért szeretjük, ez az, ami kiemeli a tömegből és első pillantásra magával ragad bennünket. Nem elhanyagolható szempont persze, hogy a dizájnosan aprócska Countryman mostanra egészen tekintélyes méretet kapott, így végre öt teljesértékű ülés elfér az utastérben, ennélfogva már nem csupán élménydús szingliéveinket követheti végig hűségesen ez a modell, de családanyákat is boldoggá tehet a mindennapokban – nem véletlen, hogy az ISOFIX rendszer szériatartozéka az összes MINI modellnek. A csomagtér is nőtt a korábbiakhoz képest, és ha a környezet óvása elsődleges szempont a választásunkban, akkor bátran kereshetjük az elektromos változatot is! 

 

 

Valami kék…

 

„Az egyedi formavilág, a személyre szabhatóság, a hamisíthatatlan MINI életérzés és a nagyobb tér, ami gyerekekkel is a legideálisabb választás”

 

– foglalja össze az új Countryman legcsábítóbb tulajdonságait Gerencsér-Juhász Nikolett, a MINI Brand Managere, mint aki igen jól ismeri már a vásárlók igényeit és szempontjait. Nikolettől azt is megtudtuk, hogy a legkeresettebb felszereltség mindenekelőtt az automata váltót tartalmazza, de nem elhanyagolható a navigációs és a parkolást segítő rendszer sem, a hölgyvásárlók pedig különösen nagy becsben tartják az ülésfűtést.

Arról, hogy a színek tekintetében – újabb igen fontos szempont! – mi a legnépszerűbb a női vásárlók körében, a következő bennfentes információkat, egyben tuti trendtippeket tudtuk meg Nikolettől: “A hölgyek a MINI színes stílusából adódóan a MINI Countrymant leginkább az Island Blue színben rendelik, ezt fehér tetővel és fehér visszapillantó tükörrel kombinálják.”

A legnépszerűbb MINI Countryman ennek alapján kicsit olyan, mint az angolszász tradícióban az esküvői babona: valami kék, valami régi, de önfeledten vadonatúj – és nagyon boldoggá tesz.