Rengeteg az alternatíva, szinte csak kapkodjuk a fejünket, hogy már megint hány új, extrákkal teli, csilivili edzőterem nyílt a városban, ameddig egy pillanatra nem figyeltünk oda. Persze, aki rendelkezik már AllYouCan Move SportPass-szal, annak nem nagyon kell azon filóznia, hogy melyik mellett tegye le a voksát, hiszen a különböző csomagok (XS-XXL) révén több mint 500 edzőterem közül válogathat, akár mindennap másikat tesztelhet aszerint, épp milyen környezetre vagy mozgásformára vágyik.

Szabadon kitapasztalható így, hol a legjobb a csoportos óra vagy hol a legújabb a géppark, a legtöbbünk azonban mégis túl lojális típus, s nemcsak a szerelmi életünkben nem szeretünk virágról virágra szállni, de bizony az edzőtermünknek is igyekszünk örök hűséget esküdni. Jöjjön hát a párválasztó kisokosunk, azaz megpróbálunk segíteni benne, hogyan találhatod meg a nagy Ő-t ebben is!

Ahogy talán nem a távkapcsolat a legideálisabb nexus két ember közt, úgy érdemes az edzőtermet is aszerint választani, hogy ne a város másik végében legyen, ami totálisan kiesik. Triviális dolognak tűnhet, de a mindennapi motivációnk szempontjából nagyon fontos, hogy a rutinunkba/napirendünkbe beilleszthető legyen sportolni járni, érdemes így vagy a munkahelyünk vagy az otthonunk közelében keresgélni, utóbbi talán azért jobb egy picivel, mert oda hétvégén is szívesebben eljárunk – már ha a munkahelyünkig sokáig tart egyébként az utazás.

De az is teljesen jól működik, hogy két helyszínen sportolunk, érdemes ezt a rendszert úgy kialakítani, hogy más-más mozgásformát gyakorolhassunk itt, mint ott, s azt nemcsak az izmaink hálálják majd meg, hanem a lelkesedésünkön is megmutatkozik. Fontos továbbá a környezet, hogy milyen díszletek közt töltjük el azt a heti X órát, ha szeretjük az eleganciát (sőt, egy picit még sznobok is vagyunk, csakis jó értelemben véve persze), imádjuk a fancy multis irodánkat és az otthonunkat, akkor valószínűleg az edzőteremmel sem fogunk ez ügyben kompromisszumot kötni.

A pincékben nyitott létesítmények zömében nem a mi zsánereink lesznek, sebaj, mert rengeteg a high-tech és menő (akár panorámás) hely már a városban. Ha a tapétánál és a belsőépítészeti megoldásoknál jobban érdekel bennünket a tulajdonképpeni lényeg, mondjuk a gépek állapota, márkája, az edzőterem felszereltsége, erről még előzetesen, a honlapokról is tájékozódhatunk, de persze a legjobb a saját szemünkkel látni (és tesztelni) a tutit.

Ugyanez a helyzet az edzőkkel, időbe telik, mire egy hely szakember állományát kiismerjük, ha jobbára számunkra antipatikus edzőkből áll a felhozatal (és a helyzet már a recepciónál, az ügyfél kezeléssel kezdődik), váltsunk bátran, elvégre nem önkínzó körbe jelentkeztünk. Szintén fontos motivációs faktor ez, hiszen egy jó fej edző még a szívatósabb gyakorlatokat/edzésnapokat is meg tudja velünk szerettetni (vagy legalábbis elviselhetőbbé teheti), nem mellékes, hogy ki látja a csetlés-botlásainkat, így itt nincs helye megalkuvásnak!Aztán vannak azok a típusok, akik épp koppra esnek be az edzésre, aztán szaladnak is tovább, mások pedig még maradnak, kiélvezik a létesítmény nyújtotta extrákat (szauna, jacuzzi, masszázs, stb.). Ha az edzést, mint komplex relaxációs folyamatot képzeljük el, járjunk szépen utána, hol mi egyéb van még a csoportos órákon és a kondigépeken túl!

Nagyjából ezek lennének a legfontosabb kritériumok, amikor edzőtermet választunk, s ha netalán úgy döntenénk, hogy a kiszemelt mégsem életünk párja, itt sem ciki beadni a válókeresetet!