Valahogy mindig oda lyukadunk ki, hogy nőként mi az, amit nem lehet, hogyan ne viselkedjünk, mit kezelünk rosszul és mi az, ami hibásan van bennünk kódolva. Hajlamosak vagyunk a negatív oldaláról megfogni a dolgokat és belesodorni magunkat a kishitű gondolkodásmódba. Ha változtatni szeretnél, az csak rajtad múlik!

Közhely, de attól még nagyon is igaz. Ha mindig félig üresnek látod a poharat az előbb vagy utóbb a pesszimista szemléletmód felé sodor, amiből nagyon nehéz kikecmeregni. Ahogy a férfiaknak nagyon fontos, hogy megéljék a nemiségüket és férfinek érezhessék magukat, úgy a nőknek, nekünk is szükségünk van arra, hogy kiteljesedhessünk. Ne csak anyaként, barátnőként, feleségként, kollégaként, hanem ezeket összegyúrva, nőként élhessünk szorgos mindennapjainkat. Így az eredmény egy kiegyensúlyozott, boldog, ízig-vérig nő lesz, aki nem problémákat, hanem kihívásokat lát; aki ismeri önmagát, tisztában van az erősségeivel, de a gyengeségeit sem rejtegeti, inkább dolgozik rajtuk.

Nem mondjuk, hogy egyszerű a dolgunk, de ez adja a dolog szépségét is. A személyiségünk alapjaiba van kódolva, hogy mindig, minden nehézségből újra felállva még erősebbek és kitartóbbak legyünk. Ráadásul akkor sem kell szégyenkeznünk, ha eltörik a mécses és úgy érezzük, innen nem tudunk tovább menni. Ám ez az állapot sem tart sokáig, ha tudatosan szemléljük önmagunkat, a környezetünket és a helyzetet, amiben éppen vagyunk. Mondhatnánk, hogy unásig ismételgettük már, de amíg nem ér célba, addig újra és újra beszélnünk kell róla. Ha tisztában vagyunk és büszkén viseljük a saját nőiességünket, nőiségünket, sokkal könnyebb dolgunk lesz.

Fábián Erikával, a Fabera Világa megalkotójával, sweeping changes tanácsadóval beszélgettünk.

WP_20150207_12_34_54_Pro

Egységben az erő!

„Azt szerettem volna, ha a hölgyek képesek a nőiességüket egységben megélni. Sokszor halljuk, hogy mit ne tegyünk az életben, hogy mi nem működik bennünk vagy, hogy miben szorulunk fejlődésre. Egy megfelelő minta arra vonatkozólag, hogy mi a helyes, az inspiráló és hogy miből nyerhetünk segítséget, nem állt rendelkezésünkre. Arról már nem is beszélve, hogy olyan eszközöket és tanácsokat nagyon ritkán kapunk, amelyek a gyakorlatban is működnek; általában csak a kritika megfogalmazásáig jutnak a véleményformálók.

Tizenhat éve foglalkozom emberekkel. Nagyon érdekelnek a benső gondolatok, mit és hogyan látunk, és hogyan reagálunk ezekre. Mennyire vagyunk képesek a korábbi tapasztalataink, félelmeink és a környezet hatásaiból egy kiegyensúlyozott életet összerakni.

Sweeping changes tanácsadóként, – aminek módszerét Nőnek születni című könyvemben részletesen leírom – rengeteg olyan esettel találkozom és természetesen a saját életemből inspirálódva is tudom, hogy nőnek születni hatalmas felelősség és egyben fantasztikus élmény is. Rengeteg nőt vezetek végig az életük egy izgalmas, feladattal teli szakaszában. Vendégköröm messze túlmutat a megszokott ügyfélkörön. Számtalan barátot, hétköznapi hőst kaptam útitársul, akikkel nem csak a dolgos hétköznapokban tartjuk a kapcsolatot. A tanácsadás ugyanis nem ér véget az egy órás találkozókkal. Interaktív módon az életük egy kis szeletkéje leszek, ami ott áll mellettük mindaddig, amíg szükségesnek érzik a támaszt.

Az út, amin haladok egy szakasz számomra. Szeretném elérni az álmomat és megalapítani saját alapítványomat, hogy gazdasági érdek nélkül folytathassam tevékenységemet.” – mesélt Erika elmélyülve a gondolataiban.

Fabera Világában a külső és a belső univerzum nagyon komplex módon egészítik ki és inspirálják egymást. Ha egy nő vonzó szeretne lenni – ez magában foglalja a személyiség teljességét, a külső ápoltságát majd ezek harmóniáját – gyakran kerülhet patt helyzetbe, mert nem tudja mit és hogyan csináljon. Az információ ömlik ránk az internetnek és a reklámoknak köszönhetően, de eligazodni bennünk borzasztóan nehéz, főleg akkor, ha egy nő éppen útkereső, változó időszakban van.

Számunkra az az egyik legszimpatikusabb vonás Erika koncepciójában, hogy egy telefonos egyeztetés után, bárki, bármilyen kötelezettség nélkül meglátogathatja a stúdiót, hogy lássa, ezt a helyet keresi-e.

 

A jó hír szájról-szájra terjed

Erika mesélt arról is, hogy nagy büszkeséggel tölti el, hogy a központba a hölgyek szinte csak ajánlás útján szoktak jelentkezni. Ez azt jelenti, hogy aki részese Fabera Világának, az másokkal is megosztja a boldogságát, a magas létszám pedig azt jelzi, hogy az elégedett hölgyekből egyre több és több van.

WP_20151024_14_43_47_Pro

Négy fő szolgáltatása van a központnak, ezek pedig úgy lettek összeállítva, hogy ne a hagyományos, elcsépelt módon közelítsék meg a helyzetet, így segítve, hogy teljesen új nézőpontból tudják megvizsgálni az életüket a nők.

Sweeping changes tanácsadás: Ennek a módszernek az alapja a helyes gondolkodás elsajátítása, hogy ne legyen probléma, csak megoldásra váró, nagyszerű feladat. Lehet az emlékeket átalakítani pozitív üzenetté? Mit jelent a helyes mintaképzés? Hogyan oldjam meg a felmerülő akadályokat az életemben? Mit jelent nőnek lenni? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre ad választ ez a különleges módszer. Több, mint tizenöt éves tapasztalattal, egyedülállóan Európában.

Járástechnika: Tanulj meg szépen és helyesen járni magassarkúban olyan két órás tréning keretében, ahol nemcsak az anatómiai követelményeknek felel meg a mozgásunk, de esztétikai élményt is nyújt. Arról nem is beszélve, hogy a testünk, a mozgásunk üzen rólunk anélkül, hogy megszólalnánk.

Hullahopp edzés: Fa- és acélvázas karikákkal. A has körüli zsírpárna ádáz ellensége a hatvan perces hullahopp edzés. Mivel közben súlyzókkal is dolgozunk, a kar izmain keresztül a popsit, a lábakat is formázzuk. Igazán nőies sport, mellette csodálatos alakot varázsol, és fejleszti a koordinációs képességet is.

Sminkoktatás: Mert a jó smink nem álarc. Ha belsőleg rendben vagy, megtanultál szépen járni, hullahopp edzéseinken formába jöttél, nem maradt más hátra, mint hogy megmutasd a világnak milyen egy magabiztos, gyönyörű nő. Az egy órás oktatásban mindent megtanítunk, amit a láthatatlan sminkről tudnod kell.” – fejtette ki Erika.

Erikának az volt a célja, hogy egy őszinte női központot hozzon létre. Ez pedig azért sikerült, mert fantasztikus emberek töltik meg nap, mint nap Fabera Világának termeit. Attól működik az egész, hogy ide nem kötelességből járnak a nők, hanem mert úgy érzik, haza érkeznek.

 

(X)

 

(szöveg: Hangai Lilla, képek: Fabera Világa Facebook)