BodyART® és “keményebb” változata, a deepWORK® – két olyan – egy alkotótól származó – tréningmódszer, amely Európából indult világhódító útjára. Kitalálója, Robert Steinbacher olyan mozgásforma megalkotására törekedett, amely nemcsak a testet dolgoztatja meg alaposan, de energetizál is: a statikus-dinamikus elemek folyamatos váltogatásával amellett, hogy rendkívül élvezetessé teszi a tréninget, még maximálisan az “itt és most”-ban is tart.

 

Egy bodyART®óra nem csupán testi, de szellemi felfrissülés is, hiszen teljes odafigyelést igényel. Nem lehetünk biztosak benne ugyanis, mi a következő mozdulat. A tréning fő elemei a jógából valóak, de vannak benne “táncos” és fitness elemek is, ahogyan a Pilates-ből, és a japán Do In-techinikából is kölcsönöz gyakorlatokat – mindezt egy hihetetlenül egységes rendszerbe ágyazva. A rendszer egyébként a jin-jang elvére épül: minden gyakorlatnál fontos a belégzés-kilégzés ritmusa is, éppen ezért tudatos kivitelezést igényel. A bodyART® edzéssel amellett, hogy fejleszthető az erő, hajlékonyág, az állóképesség, még kitartásunk, stabilitásunk, sőt, türelmünk is sokat erősödhet.

A deepWORK® felhasználja a bodyART® know how-ját és egy valódi funkcionális tréninggé teszi azt, több további sportág elemeinek legjavát is alkalmazva. Meglehetősen intenzív (kardio-intervall!), ugyanakkor egyszerű edzésforma, amely a kínai öt elemre (föld, fa, tűz, fém és víz) épül, kitolva az egyéni határokat.

 

Az edzéseket többek között ebben a két stúdióban is látogathatod:

  1. bodyART Mozgásstúdió BUDA és PEST

Szerencsére a mozgásforma már itthon is olyan népszerű, hogy egy egész – pontosabban kettő – stúdió is épült köré. Budai és pesti stúdiójuk is jól megközelíthető, igényes és azok számára hívták életre, akik a bodyART™ koncepcióhoz egy meghittebb, kifejezetten a „body and mind” mozgásprogramra épülő stúdióban szeretnének közelebb kerülni. A bodyART™ különböző típusai mellett természetesen megtalálhatóak egyéb wellness óratípusok is  – mint a Pilates, a stretching, vagy a gerinctorna -, ahogyan a dinamikusabb foglalkozások – dance és wellness step – is.

  1. B4 Fitness

A bodyART™ és deepWORK® óráknak is helyet adó fitness- és wellnesscentrum a 13. kerületben található. A terem szűk két éve nyílt meg, így a legkorszerűbb (Technogym)  gépekkel felszerelt, amelyek a hatékony izomfejlesztő hatásuk mellett kímélik az ízületeket. Órarendjükben a már említetteken kívül megtalálható az Indoor cycling, alakformáló és zsírégető órák, a Piloxing, a TRX, a CROSSFIT, a box aerobik, a jóga és a Kempo is.