A Womanity Magazinban, akár csak a Womanity Fesztiválon épp úgy reflektorfényben vannak az olvasóink, mint a meghívott előadók, ismert személyiségek. Gyurcsek Judit szereti a természetet, a meséket, a zenét, a gyerekeket, a néphagyományokat, a táncot és a téli sportokat. Szeret alkotni, kézműveskedni, énekelni és a családja gyökereit kutatni. Nagyon fontosak számára az emberi kapcsolatai, s hogy a mindennapokat mosolygósan, pozitívan élje meg. 

 

Tele vagyok tervekkel, célokkal a jövőt illetően, és mindent megteszek, hogy megvalósítsam őket. 

 

Mi a hivatásod? Miért ezt választottad?

Óvodapedagógus vagyok. Számomra gyerekekkel foglalkozni valódi örömet jelent, eközben érzem igazán a kiteljesedést. Csodálatos érzés egyrészt minden nap adni a gyerekeknek egy kis „útravalót” játékos formában – legyen az bármilyen tevékenységi formával, erkölcsi, közösségi értékekkel, érzelmekkel kapcsolatos útmutatás – melyből életük során meríthetnek, másrészt végigkísérni, ahogy egyre ügyesebbek, nyitottabbak lesznek, egyedi személyiségekké válnak. A gyermeki szeretet és hála pedig pótolhatatlan. Minden szépségével és nehézségével együtt, semmi mást nem tudok elképzelni, amit szívesebben csinálnék egy életen keresztül, minthogy óvodapedagógus legyek.

 

Mire vagy a legbüszkébb az életedben és miért?

Korán, már 14 évesen elkerültem otthonról, a balatoni családi fészekből; a gimnáziumi évek alatt kollégista voltam, majd pedig Budapesten folytattam a tanulmányokat, 7 éve lakom és dolgozok a fővárosban. Büszke vagyok rá, hogy nagyon hamar megtanultam a „saját lábamon megállni”, önállóan koordinálni az életemet, megoldani a problémákat.

 

Mit jelent számodra nőnek lenni?

Sugározni, képviselni a szépséget, a bájt, a kreativitást, az önállóságot, mindig kimutatni az őszinte érzéseket és sok-sok dolgot kézben tartani egyszerre, számomra mind kifejezik azt, hogy nőnek lenni milyen fantasztikus.

 

Mi a legnehezebb és legjobb dolog számodra nőként a mindennapokban?

Nagyon jó dolog nőként is függetlenül, önállóan gondolkodni, megállni a helyem az élet minden területén, különböző női szerepkörökben, pozíciókban. Számomra a nőiség megélése nem jelent nehézséget.

 

Szerinted miért fontosak ma az összetartó, inspiráló női közösségek?

Az egy közös célt, eszmét képviselő női közösségek motiválják tagjaikat és a környezetüket egyaránt. A pozitív gondolkodást tovább erősítik, bővítik, a nehezebb élethelyzetekkel, problémákkal kapcsolatban pedig bátorítást adnak. 

 

Mi/ki az, ami/aki nélkül nem tudnál élni? Miért?

Az önmagamba vetett hit mindig velem van. Az, hogy hiszek a képességeimben, mindabban, hogy meg tudom valósítani, el tudom érni azokat a célokat – legyenek azok akár apró hétköznapi célok is – amiket kitűzök magam elé, a legnagyobb motivációt adja számomra minden élethelyzetben. Ha jól alakulnak a dolgok, ez az, ami tovább ösztönöz, ha megakadok valamiben, ez az, ami továbblendít. 

 

Általában hogyan telik a szabadidőd?

A szabadidőmet szeretem a családommal, a barátaimmal tölteni. Már egy jó beszélgetés, egy-egy közös program is jó feltöltődés, de nagyon szeretek kirándulni, a szabadban lenni, koncertekre járni és kézműveskedni. Gyakran készítek papír filigrán képeket is. 

 

 

Általában milyen közösségekhez csatlakozol szívesen? 

Általában az érdeklődési körömnek, hivatásomnak, kedvelt szabadidős tevékenységeimnek megfelelő témákkal foglalkozó közösségekhez csatlakozok szívesen, leggyakrabban óvodapedagógus és „kézügyes” csoportokhoz.

 

Mit gondolsz, milyen pozitív tulajdonságoddal tudod leginkább motiválni a környezetedben élő nőket?

Úgy gondolom, a pozitív gondolkodásmódom, a céltudatosságom, a figyelmességem motiváló hatású lehet.