A Womanity TOUR nyári állomása lokáció szempontjából egy igazi nagybetűs Klasszikushoz, hazánk gyógyvíz-mennyországába repítette a résztvevőit. Itt az idő, hogy ismét egy kicsit közelebbről is megvizsgáljuk a helyszínt és friss szemmel nézzünk rá az oly nagyon szeretett Hévíz városára.

 

Lábunk alatt heverő kincsek

Vannak bizonyos gyógymódok, amelyek kiállták az idő próbáját. A modern orvostudomány és a gyógyszeripar kialakulása és hallatlan mértékű fejlődése előtt az emberiség kizárólag a természet adta lehetőségekben bízhatott, hogy gondját-baját enyhítse. Tapasztalati úton, hosszas kísérletezéssel és a generációról generációra egymásnak átadott tudáson keresztül dolgozták ki gyógymódjaikat és kúráikat a nyavalyákra. S minthogy nem voltak mai értelemben vett patikák minden utcasarkon, ahová belépve széleskörben elérhető lett volna a pasztillába rejtett megoldás, sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak az embert körülvevő környezet helyi, térségi jellegzetességei. A különböző természeti adottságok mentén pedig kialakultak különösen fontos, gyógyító hatású kincseik okán roppant nagy becsben őrzött területek is. Magyarországon Hévíz és környéke volt az egyik legfontosabb ilyen kiemelt vidék.

 

Egy gyógytó, mely páratlan az egész világon

A hévízi gyógytó ugyanis az egész Föld bolygó legnagyobb, biológiailag aktív, természetes termáltava. Ez a különleges kincs évszázadokkal ezelőtt is messzi tájakról vonzotta ide a gyógyulni és feltöltődni vágyókat, s a mai napig fantasztikus híre van:

a fürdőző tömegek mellett több magyar prémium minőségű kozmetikai márka is a hévízi iszapnak és víznek a csodás beltartalmi értékeire építi hatását.

A forrásnak, mely a tavat táplálja, magas a kén-, rádium- és ásványianyag tartalma, s rendkívül bőséges hozamának köszönhetően a tó vize 72 óra alatt teljesen lecserélődik. Ez a csodálatos megújulási képesség bárkit ámulatra késztet, s ki ne vágyna rá, hogy ebből részt kapjon? A hévízi tó mindent tud: a különböző típusú termáltavak valamennyi jó tulajdonságát egyesíti, mivel egyenlő részben tartalmaz vízben oldott és gáz halmazállapotú anyagokat egyaránt. A víz hőmérséklete télen 25 fok körül alakul, nyáron elérheti akár a 33-35 fokot is, miközben folyamatosan mozgásban van a hideg és a meleg víztömegek termodinamikai rendszerének egyensúlya miatt.

 

Az exkluzivitás harmóniájában

Ez az emberi testet sejtszintig megújító termáltó Magyarország alighanem legnagyobb természeti csodája. Ez már önmagában elég ahhoz, hogy az ember azonnal otthagyjon csapot-papot és indulásra készen csomagoljon. Aki viszont a Womanity TOUR nyári állomásának részeként látogat el Hévízre, az a termálfürdőzésen túl más életre szóló élményeket is szerezhet. Egyebek mellett az elsők között próbálhatja ki a település legújabb wellness-szállodáját, a tavasszal nyílt Bonvital Wellness Hotel Hévízt. A vadonatúj szálláshely az Accent Hotels csoportba tartozik, mely a minőség és a trendérzékenység abszolút garanciája. A négycsillagos superior szálloda a legapróbb részletekig összehangolt belső dizájnjával kifinomult atmoszférát hoz létre, elhelyezkedése több mint tökéletes: a Tófürdőtől alig 100 méterre található, és saját bisztrójának köszönhetően a színvonalas gasztronómia szerelmeseinek is garantál maradandó élményeket. 

 

Az exkluzív környezet és a saját, luxusszínvonalú wellness-szolgáltatások miatt a Bonvital egy pazar választás a hévízi töltekezéshez. A Womanity TOUR pedig már második alkalommal bizonyítja, hogy jól tudja, mi kell az igazán koncentrált, női megújuláshoz és feltöltődéshez.