A Vista Verde Oktatási Központ nevében elrejtett latin kifejezés jelentése „zöld út” – méghozzá magához a sikerhez vezető szabad és nyílt pályát találjuk meg benne. Ez egyben a vállalkozás mottója is, mert hisznek benne, hogy a tudás életeket formál át. A Womanity Fesztiválon élőben is találkozhatsz velük!

 

Segítővé válni

Az Oktatási Központban trénereket, coachokat és mediációs szakembereket képeznek, akik széleskörű és elmélyült tudásukkal felvértezve egyes problematikus élethelyzetekben, bizonyos konfliktusokban vagy önmaguk jobb megismerésével kapcsolatosan más embereknek is képesek segítséget nyújtani. Az emberek jelentős részében ott van ugyanis az emberi élet nagy kérdései iránt való szüntelen érdeklődés, önmagunknak a világ egészében való elhelyezésének igénye és a saját magunk mind teljesebb megismerésének vágya mellett a másik ember iránt érzett empátia és a segíteni akarás is. Ez utóbbi, roppant felelősségteljes és fontos feladathoz azonban a rengeteg megelőző önismereti munka elvégzése, valamint a széleskörű tapasztalatok megszerzése mellett valóban alapos és rendkívül elmélyült tudásra van szükség. Ezt szerezhetjük meg strukturált, jól összeszedett formában a Vista Verde Oktatási Központban.

 

 

Önmagunk és a világ jobbá tételének szándéka mindenkiben ott mozog valamilyen formában, a segítő szándék pedig számos elkötelezett ember életének alapját adja. Hevesi Lia, az Oktatási Központ nevében megszólaló munka- és szervezetpszichológus, tréner a következőket meséli a képzések iránt érdeklődőkkel kapcsolatban:

 

„A képzéseinken résztvevők palettája széles skálán mozog. Coach és mediáció képzéseinken képviselteti magát a pedagógia, a pszichológia, az egészségügy, a szociális szféra is. De a vállalkozó, a sportoló, az ipari formatervező, a művész – és még folytathatnánk a sort – egyaránt felbukkan.

 

Az összetétel tehát rendkívül sokszínű, az azonban tagadhatatlanul kitűnik már ebből a felsorolásból is, hogy a humán orientáció jelenti a közös nevezőt az érdeklődők körében. Mindannyiukat vonzzák az emberi lét törvényszerűségei, a segíteni akarás öröme és az önfejlesztés” – foglalja össze Hevesi Lia.

 

A növekvő igény hívó szava

Egyre többen választják a segítő szakmák e speciális formáit, ami kifejezetten nagy öröm, minthogy Magyarországon is napról napra egyre többen foglalkoznak rendszeresen vagy alkalomszerűen az életük tudatos rendbetételével és igényelnek ehhez professzionális segítségét. Szerencsére ma már itthon sem számít tabunak szakemberhez fordulni, ha az életünk bizonyos pontjain elakadunk, s mind többen fedezik fel a profi segítség adta nagy könnyebbséget a problémák kezelésében.

A növekvő igény pedig szerencsés módon egyre több elhivatott segítőt is pályára állít, akik szívükön viselik embertársaik sorsát, s arra áldozzák szakmai felkészültségüket, hogy nemes hivatásukon keresztül mindinkább úgy legyenek képesek segíteni, ahogyan erre a hozzájuk fordulóknak a leginkább szüksége van.