A L’erbolario Natúrkozmetikumok kicsiny, olasz családi gyógynövényszaküzletként indult a Milánó melletti Lodiban, tujadonosai pedig kezdetben a csodás gyógynövényekkel való kísérletezésképpen, régi családi receptúrák alapján kezdtek el balzsamokat, aromavizeket készíteni a 80-as években. A siker mindent elsöprő volt, a növényi kozmetikumok iránti rajongás, úgy tűnik, igazán ragadós. A Womanity Fesztiválon ki is poróbálhatod!

 

A természeti összeférhetőség elve

A kísérletezés innentől fogva tudatos, szisztematikus és szüntelen fejlesztésbe fordult át, ennek eredményeképpen pedig a kedves, kézműves kencékből rövid időben belül egyre összetettebb és professzionálisabb termékek lettek, a kemény munka pedig kifizetődött: a kis családi vállalkozás nemzetközi szinten ismert név lett, mely egybeforrt a gyógynövények szeretetével.

Ezek a termékek fitokozmetikumok, tehát kizárólag növényi alapanyagokat használnak és sosem tesztelnek állatokon. A cég filozófiájának egyik alappillérét a kivételes minőség jelenti, amelyet szenvedélyes elszántsággal keresnek szerte a világon. A L’Erbolario magyarországi nagykövete – kizárólagos forgalmazója az Agami ’93 Kft., Miklós Tímea Kitti, a cég hazai üzletágának igazgatója pedig így mesélt erről a küldetésről:

 

„A L’Erbolario számára fontos, hogy megtalálja a legmegfelelőbb minőségi alapanyagokat, és nem rest akár a világ egy-egy legtávolabbi pontjára elmenni e cél elérése érdekében. Voltak már Guatemalában és Marokkóban, hogy Aloe levelet gyűjtsenek és Argán olajhoz jussanak, kalandoztak Afrikában, ahol hatalmas baobab és kolbászfák között barangoltak, és megálltak a Maluku-szigeteken, ahol gyönyörű, ébenfekete hajú nők osztották meg velük szépségük titkát.”

 

Emellett az alapanyagok iránti rendíthetetlen tisztelet mellett filozófiájuk másik alapköve a természeti összeférhetőség elve, mely egyfelől a növényi alapanyagokba vetett feltétlen bizalomra utal, másfelől pedig komoly etikai és tudományos törekvésük, hogy a káros környezeti hatásokat a minimumra szorítsák és lépéseket tegyenek a fenntartható fejlődésért. “A L’Erbolario natúrkozmetikumok használatával közelebb érezhetjük magunkat az emberekhez, az állatokhoz és a környezethez a fenntartható fejlődés támogatásával” – foglalja össze e felettébb szimpatikus és nem kevésbé fontos gondolatot Miklós Tímea Kitti.

 

A fitokozmetikában a jövő?

A L’erbolario innovációról való gondolkodásával kapcsolatban meglepő választ kaptunk, amikor az igazgató asszony úgy fogalmazott, a cég kutatásaira “egyfajta avantgardizmus jellemző”. A L’erbolario ugyanis amellett, hogy hisz a természet ősi hatóanyagainak használatában, fejlesztései során a jövő elé szalad, mind új alkalmazástechnikák kifejlesztésére törekszik, ezen felül azon dolgozik, hogy még nagyobb hatékonyságú, megbízható és kellemes kozmetikumokat hozzon létre. A vadonatúj és innovatív kitermelő laboratórium pedig az egyre kifinomultabb és díjazottabb extraktív technika kifejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Avantgardizmusuk értő fülekre talált, nem csupán az elégedett vásárlók körében, hanem szakmai fórumokon is, tekintve, hogy minőségi kozmetikum-előállítását és szigorú kutatási módszereit a MURST (Egyetemi és Kutatási Minisztérium) is elismerte.

 

Agami ’93 Kft.  

6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 72/B.

Tel.: 06-62/559-440

www.lerbolario-naturkozmetikumok.hu