Rohamosan urbanizálódó bolygónkon egyre nagyobb nehézségbe ütközünk, ha egészségesen szeretnénk táplálkozni. Már nem elég kizárni azokat az élelmiszereket, amelyek csordulásig telítve vannak tartósítószerekkel és adalékanyagokkal. Azt is szem előtt kell tartanunk, hogy a talaj kezd kifogyni a növények tápláláshoz szükséges ásványi anyagokból, a vizet szennyezik, a levegő benzingőzzel átitatott.

Kutatások százaival bizonyították, hogy egy gyümölcs vagy zöldség vitamintartalma már jelentősen eltávolodott a néhány évvel ezelőtti, normális értékektől. Nem ugyan az megenni minden nap egy almát, vagy télen egy narancsot, a reggelit roppanós paradicsommal és paprikával egészségesebbé tenni, az ebédre készült sült csirkemellhez borsópürét felszolgálni a törtkrumpli helyett. Elengedhetetlen más forrásból pótolni azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyeket még mindig mohón követel a szervezetünk.

Egy olyan cég képviselőjét kérdeztük a témában, amelynek termékeit sok éves kutatómunka után, egy svédországi laboratóriumban fejlesztették ki, hogy a modern életmód igényeihez biztonságosan alkalmazkodhassunk.

A férfi és női igények különbözőek

Legnépszerűbb Wellness by Oriflame termék a külön nők és külön férfiak számára összeállított wellness csomag.

„A Wellness-csomag megalkotásánál arra törekedtünk, hogy egy praktikus, tasaknyi étrend-kiegészítő napi bevételével hozzájuthassunk az összes tápanyaghoz, melyre a szervezetünknek szüksége van. A tudósok egyetértenek abban, hogy a hosszabb és egészségesebb élet egyik előfeltétele a kalóriabevitel csökkentése és a mikrotápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok és más hatékony, fitotápanyagnak nevezett tápanyagok) fogyasztásának növelése.Ha naponta beveszed a Wellness-csomag egy tasakjának tartalmát, az tökéletes kezdet a fenti céleléréséhez.” – mesélte el nekünk Juhász Annamária az Oriflame szépségszakértője.

oriflame1

A különbség a férfi és női Wellness-csomag között nem csak szépen csengő marketingfogás

„Minden csomag napi adagja tartalmaz 1 db Svéd antioxidáns plusz étrend-kiegészítő kapszulát, 2 db Omega 3-zsírsavtartalmú étrend-kiegészítő kapszulát és 1 db Multivitamin és ásványi anyagok étrend-kiegészítő tablettát. Ahol megmutatkozik a termék egyedisége, az az, hogy az utóbbit külön a női, illetve a férfiszervezet igényeire fejlesztettük ki.” – folytatta Annamária.

A női szervezetnek fokozott hajlama van a csontritkulásra és a vérszegénységre, ezért a Multivitamin és ásványi anyag tablettát megspékelték még hozzáadott vassal és kálciummal is.

A férfiak számára készített csomagban szintén helyet kap a Multivitamin és ásványi anyag tabletta, mely a nőivel azonos tizenkétféle vitamin és tízféle ásványi anyag mellett hatékony kombinációban tartalmaz cinket, szelént és magnéziumot is. Ezek elengedhetetlen tápanyagok, ha támogatni szeretnénk a hormonháztartást, a férfi nemi hormonok egészségét és semlegesíteni szeretnénk a fokozott fizikai igénybevétel hatásait.

oriflame2

Tudatosság és lelkiismeretesség

A piac túlkínálatában könnyen megeshet velünk, hogy karunkat széttárva, döntésképtelenül állunk az információáradatban. Azon kívül, hogy mi próbáltuk és teljesen elégedettek vagyunk a termékekkel, megosztjuk veled miért ez lehet az ideális választás számodra is.

A termékfejlesztéseket tapasztalt tudósok és termékfejlesztők irányításával végzik, mindvégig ügyelve arra, hogy a receptúrák kidolgozása közben folyamatosan nyomon kövessék az aktuális kutatások eredményeit. Ezeket az eredményeket olyan módszerekkel ötvözik, melyeknek egyesüléséből modern és innovatív étrend kiegészítők születnek. Ezen tesztek nem csak azt bizonyítják, hogy a termék biztonságos, hanem azt is, hogy hatékony. Sarkalatos kérdés.

Ha ez nem lenne elég, van még egy érvünk.

Az összetevők kiválasztása nem hasraütésszerűen, vagy az aktuális divatirányzatokat követve történt meg. Az ide vonatkozó tudományos irodalom és az elvégzett kutatások adták meg a kiindulási alapot. A tudatosság és lelkiismeretesség jegyében pedig a Tudományos Tanácsadó Testület tagjai rendszeres megbeszéléseken vitatják meg az összetevőkkel és a fejlesztésekkel kapcsolatos legújabb eredményeket és ötleteket; hogy a Wellness by Oriflame termékek kifogástalan minőségben lássák el a funkciójukat. (x)

(szöveg: Hangai Lilla)